 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Älggräs/Älgört Extrakt (25%)

Finns i lager

196 kr

196 kr
Artikelnr: 133 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) (Filipendula ulmaria)

Upplev fördelarna med vår ekologiska älggräs/älgört-extraktolja, en ljuvlig och välgörande olja som hämtar sina rötter från Europas och Västra Asiens vildmark. Framställd från den vackra blommande växten Filipendula ulmaria, är vår älggräs/älgört-extraktolja resultatet av en skonsam solinfusionsprocess där de krämvita blommorna macereras i ekologisk kallpressad solrosolja för att dra nytta av dess lipidlösliga komponenter.

Denna fascinerande olja är berikad med naturliga salicylater och flavonoider, vilket gör den till en favorit för dem som söker lindring. Oavsett om du vill använda den som en naturlig lindrande lösning eller för att lyfta ditt humör, kan denna ekologiska olja verkligen göra underverk för ditt välbefinnande.

Även känd som: Älggräsolja, Älgörtsolja Älgört-extraktolja, Filipendula ulmaria olja, Spiraea ulmaria olja

Älggräs har sina rötter i de lummiga landskapen i Europa och Västra Asien. Denna kraftfulla växt, vetenskapligt känd som Filipendula ulmaria (tidigare Spiraea ulmaria), växer vilt över dessa regioner, och har även anpassat sig för att växa naturligt längs Nordamerikas östra kust. Den har länge varit en del av floran i dessa områden och är ofta associerad med den rika biodiversiteten av våtmarker, ängar och flodbanker. Vad som är särskilt fascinerande med dessa regioner är deras tempererade klimat och rika jordar, vilket ger optimala förhållanden för älggräset att växa i all sin prakt. Dessa naturliga miljöer spelar en avgörande roll i att bevara älggräsets fördelaktiga egenskaper.

Älggräs, känd som en av de "tre heliga örterna" tillsammans med verbena och vattenmynta, har en djupgående plats inom europeisk folktro och medicinsk historia. Denna ärofyllda status tilldelades av druiderna, de keltiska prästerna, som värdesatte älggräset för dess andliga och påstådda välgörande egenskaper.

Framställningen av vårt ekologiska älggräs/älgört extrakt är en metodisk och noggrann process som prioriterar att bibehålla växtens naturliga fördelar. Den inleds med en skonsam solinfusionsprocess, där de krämvita blommorna från Filipendula ulmaria macereras i ekologisk kallpressad solrosolja. Denna process är av avgörande betydelse eftersom det genom lågtemperaturmacerering extraheras lipid-lösliga komponenter från växten. Genom att använda denna metod säkerställs att älggräsets mest aktiva ingredienser - som fenoliska glykosider, flavonoider och tanniner - bibehålls i sin mest potenta form. Skillnaden mellan denna process och andra extraktionsmetoder ligger i dess förmåga att bevara växtens kvalitet och egenskaper utan att använda hög värme eller skadliga lösningsmedel, vilket garanterar ett rent, kraftfullt och högkvalitativt extrakt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Älggräs/Älgört

Oljeextrakt av älgört är högt värderat för sina antiinflammatoriska, lindrande och antioxidantiska egenskaper och är känt för att användas i både hudvård och produkter för välbefinnande. Denna underbara växt, känd både som älggräs och älgört, har en rik historia inom traditionell europeisk medicin och har alltid varit en favorit bland naturmedicinare för dess mångsidiga fördelar.

Älggräs/Älgörtsextrakt för hudvård

Traditionellt har älggräs använts inom hudvård för sina antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. De naturliga salicylaterna i älggräsextraktet hjälper till att minska inflammation och rodnad, vilket gör den perfekt för känslig eller irriterad hud. Denna olja kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att applicera den direkt på huden eller genom att blanda den i krämer, salvor och lotioner. Den är särskilt effektiv för hudtyper som är benägna att rodna,  samt för lindring av akne eller andra inflammatoriska tillstånd.

Älggräs/Älgörtsextrakt för hårvård

Även om älggräsextrakt inte är lika populärt inom hårvård som inom hudvård, erbjuder det fortfarande en rad fördelar för håret. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan hjälpa till att lindra klåda och irritation i hårbotten, medan dess naturliga antioxidanter kan skydda håret från yttre skadliga påverkan. För personer med känslig hårbotten eller de som lider av mjäll, kan en hårolja berikad med älggräsextrakt vara en fördelaktig lindring.

Övriga användningsområden för älggräs/älgörtsextrakt

Utöver dess fördelar för hud och hår, erbjuder älgörtsextrakt en rad andra användningsområden. Det har traditionellt använts som ett naturligt lindrande medel, vilket gör det till en utmärkt komponent i naturliga salvor för att lindra mindre värk och smärta. Dessutom är älggräsextrakt känt för sina humörhöjande förmågor, vilket gör det till en fantastisk ingrediens för aromaterapiprodukter eller massageoljor som syftar till att främja avkoppling och välbefinnande.

Innehåll

Ekologiskt Älggräs/Älgörtsextrakt Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Älggräs/Älgörtsextrakt Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Filipendula ulmaria (Meadowsweet) Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 84775-57-5
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Filipendula ulmaria (Meadowsweet) Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland Skottland
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Infusion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB133

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Älggräs/Älgört Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Älggräs/Älgört Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *