N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%)

Finns i lager

189 kr

Greenbalance Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) (Aloe Barbadensis)

Även känd som: Aloe Vera Infused Oil, Aloe Vera Macerated Oil, Aloe Vera Essential Oil, Aloe Oil, Ghritkumari Oil

Vårt ekologiskt framställda Aloe Vera Extrakt (25%) är ett oljeextrakt från Aloe barbadensis blad som erhålls genom maceration i en bärarolja utan användning av kemikalier. Den vanligaste bäraroljan är sojabönolja, även om andra oljor som mandelolja eller olivolja också kan användas. I denna process erhålls Aloe Vera Gel först genom kallpressning av hela bladet från mogna, solmogna aloe vera-plantor. Denna mjuka och silkeslena örtgel blandas sedan med bäraroljan (basoljan) vid högre temperatur. Oljan suger upp näringsämnen från Aloe Vera Gelen och filtreras efter en tid för att avlägsna växtdelar.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 019 Kategori:

Aloe Vera olja, även känd som Ghritkumari-olja, har ofta nämnts i ayurvediska medicinska böcker för dess effektivitet vid behandling av hudsjukdomar, sår och matsmältningsbesvär. Eftersom Aloe Vera olja innehåller hälsoegenskaperna hos den ursprungliga Aloe Vera växten har den antiinflammatorisk, antibakteriell, antiviral, svampdödande, antioxidant och sammandragande aktivitet.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Aloe Vera Extrakt ger lysande hälsofördelar för huden, precis som Aloe Vera Gel. Eftersom den omvandlas till olja har denna produkt en längre hållbarhet och kan användas även när färsk Aloe Vera växt inte finns tillgänglig.
Aloe Vera är en vanlig ingrediens i många kosmetiska produkter, på grund av dess fuktgivande och mjukgörande egenskaper samt dess anti-aging-verkan på huden.

Aloe-oljan har en karakteristisk antioxidativ aktivitet och är därför lämplig för anti-aging-behandlingar eller för produkter för känslig hud. På grund av sin antiinflammatoriska effekt minskar Aloe Vera oljan även svullnad och inflammation som orsakas av insektsbett, t.ex. från bin och getingar. Oljan tros också hjälpa till med hårväxt, minskar torra hårbottentillstånd, mjäll och vårdande av håret.

Innehåll

Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Aloe Vera Extrakt.

Sojabönolja – Denna produkt innehåller sojabönolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Aloe Barbadensis Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean Oil)
CAS-Nummer 85507-69-3 ; 94349-62-9
Innehållsdeklaration 25% Aloe Barbadensis Leaf Extract, Glycine Soja (Soybean Oil)
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Löv
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB019

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Aloe Vera Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *