 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Aloe Vera Extrakt (25%)

Finns i lager

189 kr

189 kr
Artikelnr: 019 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) (Aloe Barbadensis)

Upplev den mjukgörande effekten av vårt aloe vera-extrakt, en naturlig skönhetsförstärkare direkt från naturens famn. Detta extrakt utvinns från solmogna aloe vera-blad genom en varsam kallpressningsprocess, för att bibehålla alla dess näringsämnen. Under macerationsprocessen införlivas sedan gelén med en näringsrik bärarolja vid en noggrant kontrollerad temperatur, vilket säkerställer att de viktiga komponenterna från aloe veran smidigt absorberas i oljan.

Aloe vera-extrakt är en mångsidig skönhetsprodukt som erbjuder en rad fördelar för både hud och hår. Den är idealisk för att återfukta torr hud, lindra irritation samt ge näring åt håret. Dess unika egenskaper gör den till en oumbärlig del i din dagliga skönhetsrutin.

Även känd som: Aloe vera-infuserad olja, Aloe vera-macererad olja, Aloe-olja, Aloe vera olja, Ghritkumari-olja, Aloe barbadensis olja

Aloe vera-extraktets resa börjar med den imponerande aloe vera-växten (Aloe Barbadensis), en art som har sitt ursprung i den Arabiska halvön. Denna robusta växt anpassade sig snabbt till många olika klimat, vilket ledde till dess utbredning till varma och torra regioner över hela världen, inklusive Nordafrika, Medelhavsområdena och delar av Asien och Amerika. Det speciella med aloe vera är dess förmåga att överleva i tuffa miljöer, tack vare dess förmåga att lagra vatten, vilket gör den till en symbol för överlevnad och anpassningsförmåga.

I sitt ursprungsland har aloe vera varit mycket uppskattad för sina kosmetiska egenskaper. I Egypten kallades den till exempel för "odödlighetens växt" och användes i begravningritualer för faraoner. Dess användning sträcker sig även till den grekiska och romerska medicinen, där den var känd för sina läkande egenskaper. Och inom Ayurveda, den traditionella indiska medicinen, har aloe vera använts flitigt i tusentals år.

Det finns även berättelser om hur Alexander den Store erövrade ön Socotra i Indiska Oceanen för att säkra tillgången på aloe vera, som i sin tur användes för att behandla sårade soldater.

Framställningsprocessen av vårt aloe vera-extrakt är noggrann och kräver precision för att bevara växtens näringsämnen och fördelaktiga egenskaper. Processen börjar med en skonsam kallpressning av de solmogna aloe vera-bladen. Detta säkerställer att den näringsrika gelen utvinns utan att utsättas för värme, vilket annars kan bryta ner de värdefulla komponenterna.

Efter extraktionen blandas gelen med en näringsrik vegetabilisk bärarolja. Denna macerationsprocess genomförs vid högre temperaturer, vilket låter oljan absorbera alla fantastiska näringsämnen från Aloe vera gelen. Den slutliga produkten filtreras noggrant för att avlägsna eventuella växtdelar och säkerställa en ren, högkvalitativ olja. Denna process, som kombinerar traditionella metoder med modern teknik, säkerställer att aloe vera-extraktets alla fördelaktiga egenskaper bevaras på bästa möjliga sätt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Aloe Vera

Aloe vera-extraktet är högt värderat för sina fuktgivande egenskaper och är känt för att användas i en mängd olika hudvårds- och hårvårdsprodukter.

Aloe vera extrakt för hudvård

Aloe vera-extrakt är framstående inom hudvård för sina fuktgivande och lugnande egenskaper. Det är känt för att lugna solbränd hud genom att återfukta och stödja huden. Detta extrakt är också användbart för att reducera mörka fläckar och hyperpigmentering, vilket kan uppkomma efter solskador eller akne. Dessutom bidrar aloe vera till att återfukta huden, speciellt den yttre huden, vilket gör den till en idealisk ingrediens för torra hudtyper. Aloe vera är också fördelaktigt för att minska synliga ålderstecken, som fina linjer och rynkor, genom att stimulera produktionen av hyaluronsyra samt kollagen och elastin. Dessutom kan aloe vera hjälpa till att minska uppkomsten av bristningar för att bidra till en jämnare hudton.

Aloe vera extrakt för hårvård

Inom hårvården bidrar aloe vera-extrakt till att återställa hårets fuktighetsbalans, vilket är fördelaktigt för torrt och sprött hår. Det är lugnande för hårbotten, vilket kan vara användbart vid tillstånd som mjäll och liknande. Aloe vera kan även användas för att minska torrhet och flagnande på hårbotten, vilket gör det till ett effektivt naturligt alternativ för att rengöra och främja en hälsosam hårbotten. Dessutom innehåller aloe vera naturlig salicylsyra, samt vitaminer A, C, E, B12 och folsyra, som alla är essentiella för att främja ett hälsosamt och glänsande hår.

Övriga användningsområden för Aloe vera extrakt

Aloe vera-extrakt har även många andra användningsområden. Det kan användas som en lugnande kroppsskrubb i duschen, för att lindra mindre brännskador från köksolyckor, och för att lindra solbränna tack vare dess svalkande effekt. Aloe vera kan också användas för att lindra klåda från insektsbett. Det kan även användas för att skapa en exfolierande fotmask för att göra fötterna mjuka. Aloe vera är även känd för sina allmänna detoxifierande egenskaper.

Innehåll

Ekologiskt Aloe Vera Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Aloe Vera Extrakt.

Sojabönolja – Denna produkt innehåller sojabönolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Aloe Barbadensis Leaf Extract
Glycine Soja (Soybean Oil)
CAS-Nummer 85507-69-3 ; 94349-62-9
8001-22-7
Innehållsdeklaration 25% Aloe Barbadensis Leaf Extract
75% Glycine Soja (Soybean Oil)
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB019

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Aloe Vera Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Aloe Vera Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *