 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Saffran Extrakt (25%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

249 kr

249 kr
Artikelnr: 131 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Saffran Extrakt (25%) (Crocus sativus)

Dyk in i den magiska världen av vårt ekologiska saffransextrakt, en lysande och omsorgsfullt framställd skatt rakt ur hjärtat av naturen. Vårt saffransextrakt hämtas från de livfulla trådarna (stigmata) av blomman Crocus sativus, även känd som saffranskrokusen. Genom en noggrann solinfusionsmetod i ekologisk kallpressad mandelolja vid låga temperaturer, lyckas vi fånga saffrans ursprungliga skönhet och styrka.

Sedan antiken har saffran hyllats för dess oslagbara skönhetsvårdande egenskaper. Detta gyllene extrakt kan hjälpa till att ljusa upp din hud, jämna ut dess struktur och ge den en strålande lyster. Oavsett om du vill vårda din hud, ditt hår eller bara ge din dagliga skönhetsrutin en exotisk touch, är vårt saffransextrakt det perfekta valet.

Även känd som: Kesarolja, Zafranolja, Saffranolja, Crocus sativus-extrakt, Saffransextrakt

Saffransextrakt härrör från de färgstarka trådarna (stigmata) av blomman Crocus sativus, även känd som saffranskrokusen. Saffran har sina historiska rötter i Mellanöstern, särskilt i regioner som nuvarande Iran, men har också spridits till andra områden, inklusive Spanien, Grekland och Kashmir i Indien. Inom sitt ursprungsland är saffran inte bara en dyrbar handelsvara, utan det har även en djup kulturell och symbolisk betydelse. Det speciella med regionerna där saffran växer är det unika klimatet och den jordmån som gör att denna särskilda krokus kan blomstra och ge de högkvalitativa trådar som används för att göra extraktet.

Historiskt sett har saffran varit eftertraktad som krydda, medicin och till och med färgämne. Många gamla civilisationer, inklusive perserna, grekerna och romarna, har uppskattat saffran för dess mångsidiga användning. I antikens Persien användes saffran som ett afrodisiakum, parfym och som ett sätt att färga tyger. Cleopatra sägs ha använt saffran i sina bad för dess kosmetiska egenskaper, och saffran nämns i gamla medicinska texter från både Kina och Egypten. Dess värde kan också ses i dess pris; ofta kallat "det röda guldet" på grund av de intensiva arbetskrav som krävs för att skörda saffranstrådarna och dess höga marknadspris.

Framställningen av vårt ekologiska saffransextrakt sker genom en metod av lågtemperaturmaceration, där de saffransröda trådarna sätts i en solinfusion i ekologisk kallpressad mandelolja. Detta låter saffranens rika essens, färg och fördelaktiga egenskaper blanda sig med oljan. Vad som gör denna process unik jämfört med andra extraktionsmetoder är att den behåller saffranens känsliga egenskaper utan att använda höga temperaturer som kan minska dess kvalitet. Solinfusionsmetoden är en gammal teknik, som inte bara bibehåller produktens kvalitet utan också dess integritet, vilket säkerställer att slutprodukten är av högsta möjliga kvalitet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Saffran

Saffransextrakt är högt värderat för sina antioxidanta, ljusnande och fuktgivande egenskaper, och har länge varit en stjärningrediens inom hud- och hårvård. Från antika skönhetstraditioner där saffran användes för sin förmåga att ge huden en strålande lyster, har detta ljuvliga extrakt hållit sin plats i skönhetsvärlden. Med sin djupa, rika gyllene nyans och sina mångfacetterade fördelar uppfyller saffransextrakt dagens moderna konsumenters behov - en strävan efter naturliga, effektiva och lyxiga skönhetslösningar.

Saffransextrakt för hudvård

Traditionellt har saffransextrakt varit en essentiell ingrediens inom hudvård, särskilt i skönhetstraditioner från Mellanöstern. Dess rikliga antioxidanta egenskaper bidrar till att skydda huden mot skadliga fria radikaler och föroreningar. Med dess kända ljusnande förmågor kan det hjälpa till att jämna ut hudtonen, minska mörka fläckar och ge huden en naturligt strålande glöd. För dem med torr hud, erbjuder saffransextrakt även fuktgivande egenskaper som håller huden mjuk och återfuktad. Den är särskilt effektiv för mogen hud, som kan dra nytta av både dess anti-aging och fuktgivande egenskaper.

Saffransextrakt för hårvård

När det kommer till hårvård, är saffransextrakt en verklig gåva från naturen. Dess näringsrika profil hjälper till att stärka hårstråna och ge håret en silkeslen känsla och en naturlig glans. För dem som kämpar med torrt eller skadat hår, kan saffransextrakt erbjuda intensiv näring och återfuktning. Och för de med känslig hårbotten kan dess lugnande egenskaper hjälpa till att lindra irritation och rodnad.

Övriga användningsområden för saffransextrakt

Utöver hud- och hårvård har saffransextrakt andra användningsområden. Traditionellt har det använts för att lindra irritation och svullnad från skavanker som eksem och utslag. Med sina lugnande egenskaper kan saffransextraktet också vara en utmärkt ingrediens i avslappnande massageoljor och badprodukter.

Innehåll

Ekologiskt Saffran Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Saffran Extrakt.

Mandelolja – Denna produkt innehåller mandelolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Crocus Sativus (Saffron) Extract
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
CAS-Nummer 8022-19-3 ; 84604-17-1
8007-69-0
Innehållsdeklaration 25% Crocus Sativus (Saffron) Extract
75% Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trådar (torkade stigmata)
Extraktionsmetod Infusion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB131

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Saffran Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologiskt Saffran Extrakt (25%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

    Kom på mig själv en stund efter intag att jag blev mer fokuserad , lugnare och inte lika mycket verk!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *