 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Afrikanskt Pärlsalt

Finns i lager

Från: 49 kr

49 kr
75 kr
139 kr
259 kr
399 kr
Artikelnr: 115 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Afrikanskt Pärlsalt

Storlek: 2 – 7 mm

Vårt Afrikanska pärlsalt, skördat från de renaste djupa isiga vattnen av Antarktis och torkat under den brinnande solen i Namibia, erbjuder en smak och en erfarenhet utöver det vanliga. Dess naturliga bildning genom en extraordinär sammansättning av element ger detta salt en distinkt karaktär, samtidigt som det är skyddat av den äldsta öknen i världen, Namib. Detta salt, en produkt av naturens styrka och skönhet, är inte bara perfekt för att förbättra smaken i dina maträtter, utan också ett vackert alternativ till grovt havssalt, tack vare dess pärlformade korn.

Dess rika mineralinnehåll gör också Afrikanskt pärlsalt till ett fantastiskt tillskott till din skönhets- och wellness-rutin. Som en naturlig exfoliant kan det bidra till att förbättra hudens textur och lyster. När det används i ett avkopplande fotbad, kan detta salt mjuka upp och återuppliva trötta fötter. Som en detoxifierande komponent i hemgjorda ansiktsmasker, kan det hjälpa till att dra ut orenheter, balansera oljeproduktion och ge huden en mjuk och återfuktad känsla. I varje bit av detta salt finns en hyllning till naturens under och en påminnelse om den vilda och vackra värld vi lever i.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Det afrikanska pärlsaltet har sin rot djupt inom den rena, isiga världen av Antarktis och för oss en bit av Afrikas magi direkt till ditt hem. Detta salt skördas längs kusten av Namibia, där det bränner Afrikas sol och gränsar till den äldsta öknen i världen - Namib. Denna öken sträcker sig över hela 1600 km av skyddad Namibisk kustlinje och utgör hemvist för en enastående vildmark.

Pärlorna bildas där Namib tar slut och Atlanten börjar. Med de starka sydvästliga vindarna, tillsammans med solen, möter de mjuka vågorna av Atlanten. I en extremt sällsynt och mycket speciell samverkan av elementen formas dessa underbara saltkulor. De häftiga saltformningarna som bildas är verkligen en syn att skåda - som pärlor som dansar i solskenet.

Tack vare deras hårda struktur är de större pärlorna perfekta för saltkvarnen och är ett visuellt utmärkt alternativ till det vanliga grova havssaltet. Använd Afrikanskt pärlsalt för att ge en krispig kant till dina maträtter, samtidigt som du tillför en touch av den afrikanska vildmarkens äventyr till ditt kök.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Afrikanskt Pärlsalt

Afrikanskt pärlsalt erbjuder en rad fördelar när det används inom hudvård och wellness. Dess mineralrika innehåll har kraftfulla egenskaper som kan förbättra din skönhetsrutin och ge en ny nivå av wellness i ditt liv. Pärlsaltet kan användas som ett naturligt exfolierande medel, perfekt för att ta bort döda hudceller och ge huden en slät och strålande finish. En hemgjord kroppsskrubb med detta salt kan hjälpa till att stimulera blodcirkulationen och bidrar till hudens föryngringsprocess.

För ett avkopplande och terapeutiskt fotbad, tillsätt några skopor av Afrikanskt pärlsalt i varmt vatten. Dessa saltkulor löser upp sig långsamt och frigör sina rika mineraler i vattnet. Fotbadet fungerar inte bara som ett lugnande och avkopplande sätt att avsluta dagen, utan hjälper även till att mjuka upp och exfoliera huden på fötterna. Denna användning av pärlsaltet bidrar till att lindra trötta och ömma fötter och kan till och med hjälpa till att motverka fotsvamp och dålig lukt.

Slutligen, Afrikanskt pärlsalt kan även användas som en naturlig ingrediens i hemgjorda ansiktsmasker. Blanda saltet med lite honung eller olivolja för att skapa en närande och återfuktande ansiktsmask. Salten agerar som en naturlig detoxifierare som drar ut orenheter, samtidigt som de bidrar till att balansera oljeproduktionen och minimerar porernas utseende. Huden kommer att känna sig ren, mjuk och återupplivad efter varje användning.

Innehåll

Greenbalance Afrikanskt Pärlsalt - Denna produkt innehåller 100% rent afrikanskt pärlsalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 98,5 g/100g
Sulfat 0,38 g/100g
Svavel - mg/kg
Klorid 59,2 g/100g
Kalcium 0,15 g/100g
Magnesium 0,14 g/100g
Kalium 0,07 g/100g
Natrium 38 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Afrikanskt Pärlsalt
Ursprungsland Namibia
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g, 250g, 500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB115

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Afrikanskt pärlsalt bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Afrikanskt pärlsalt, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Afrikanskt pärlsalt har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Afrikanskt pärlsalt är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Afrikanskt Pärlsalt”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *