 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Dödahavssalt

Slutsåld

Från: 69 kr

69 kr
98 kr
Artikelnr: 113 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Dödahavssalt

Storlek: 1 – 2,5 mm

Vårt Dödahavssalt är av utmärkt kvalitet och är som alltid 100% naturligt. Inga konstgjorda tillsatser används och fuktighetsinnehållet är max. 2%. Detta salt skördas i en dal 400 meter under havsytan vid Döda havet, belägen mellan Israel och Jordanien. Här råder unika klimatiska och geologiska förhållanden. Temperaturen i detta område ligger stabilt på omkring 40 grader året om, och det förekommer sällan regn och luften är klar och obefläckad av föroreningar.

Utöver matlagning, erbjuder Dödahavssaltet fantastiska fördelar för huden. Använd det som en exfolierande ansiktsskrubb, i ett avkopplande fotbad, eller i ett detoxifierande bad för att dra nytta av dess rika mineralinnehåll. Det kan bidra till att förbättra hudens hälsa, mjuka upp och återfukta torra fötter, samt lindra muskelspänningar. Med Dödahavssaltet kan du ta med dig en bit av detta legendariska landskap och dess naturliga välgörande egenskaper till ditt eget hem.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Dödahavssaltet skördas från de mineralrika vattnen i Döda havet, ett unikt vattenkropp som har fascinerat människor i tusentals år på grund av dess ovanligt höga salthalt. Dessa unika förhållanden bidrar till att producera ett salt som är rikt på mineraler, inklusive magnesium, kalcium, kalium och bromid, för att nämna några.

Detta salt, som skördas med noggranna metoder som bevarar dess naturliga egenskaper, är en sann spegling av regionens extraordinära geografi och historia. Varje korn berättar en historia om en plats där jorden möter vattnet på ett sätt som inte finns någon annanstans i världen. Dess unika mineralinnehåll och dess rena kvalitet gör det till ett utsökt tillskott till alla dina måltider.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Dödahavssalt

Dödahavssalt har länge hyllats för sina många fördelar för huden, vilket gör det till ett uppskattat inslag i många hudvårdsrutiner. Dess unika blandning av mineraler hjälper till att nära och återfukta huden, samtidigt som de exfolierar och tar bort döda hudceller. För en enkel, hemgjord ansiktsskrubb, prova att blanda Dödahavssalt med din favoritolja, som ojon eller jojoba, och massera varsamt in i huden. Detta kan hjälpa till att avlägsna orenheter och lämna huden strålande och förnyad.

Ett fotbad med Dödahavssalt kan vara precis det som dina trötta fötter behöver efter en lång dag. Den naturliga peelingeffekten av saltet kan mjuka upp och återfukta torra fötter, medan dess mineraler kan hjälpa till att lugna ömhet och svullnad. Blanda en handfull Dödahavssalt i ett fotbad med varmt vatten och sitt tillbaka medan saltet gör sitt arbete. Det är inte bara skönt för fötterna, utan kan också vara en avkopplande ritual för att varva ner efter en hektisk dag.

För en äkta spaupplevelse hemma, så kan du även överväga att ta ett bad med Dödahavssalt. Saltets mineralrika sammansättning hjälper till att dra ut gifter, rena porerna och tillföra huden nödvändiga näringsämnen. Det kan även hjälpa till att lindra muskelspänningar och främja avslappning. Tillsätt några droppar av din favorit eterisk olja för extra aromaterapifördelar. Ett bad med Dödahavssalt kan bli en värdefull del av din veckovisa självvårdsrutin, och hjälpa till att stärka både din kropp och själ.

Innehåll

Greenbalance Dödahavssalt - Denna produkt innehåller 100% rent dödahavssalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 97 g/100g
Sulfat 0,12 g/100g
Svavel 400 mg/kg
Klorid 59,5 g/100g
Kalcium 0,10 g/100g
Magnesium 0,10 g/100g
Kalium 0,18 g/100g
Natrium 39 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Dödahavssalt
Ursprungsland Jordanien
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB113

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Dödahavssalt bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Dödahavssalt, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Dödahavssalt har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Dödahavssalt är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Dödahavssalt”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *