 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Kalahari Ökensalt

Finns i lager

Från: 71 kr

71 kr
139 kr
Artikelnr: 112 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Kalahari Ökensalt

Storlek: 1,6 – 4 mm

Vårt Kalahari Ökensalt är ett stycke ur jordens historia och en påminnelse om vår planets fascinerande geologi. Det är noggrant skördat från en naturlig sjö i hjärtat av Kalahariöknen och soltorkat för att bevara dess autentiska smak och rika mineralinnehåll. Obehandlat och fritt från tillsatser, erbjuder detta salt en robust smak som höjer varje måltid till nya höjder. Många toppkockar älskar dess naturliga, vilda karaktär och användning i alla typer av rätter. Men denna fantastiska produkt är inte bara begränsad till köket.

Utöver matlagning kan Kalahari Ökensaltet användas som en effektiv och naturlig del av din hudvårdsrutin. Dess exfolierande egenskaper kan ge en strålande och återfuktad hud, medan ett fotbad med detta salt kan mjuka upp och lugna trötta fötter. Som en del av ett avkopplande bad, hjälper det till att detoxa huden och lindra muskelspänningar, förvandlandes din badupplevelse till en lyxig spa-behandling. Så när du väljer Kalahari Ökensalt, väljer du inte bara en ingrediens, utan en multifunktionell produkt som främjar både din hälsa och välbefinnande.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Kalahari Ökensaltet är förmodligen ett av de äldsta salterna vi säljer. Med en beundransvärd ålder på över 300 miljoner år, symboliserar det en epok då jorden var ung och dess landskap format av naturens krafter. Som namnet antyder, kommer det från den imponerande Kalahariöknen, där det skördas från en naturlig sjö innan det torkas i solen och paketeras.

Detta salt är fritt från föroreningar och, precis som alla våra salter, har det inte raffinerats eller behandlats med tillsatser eller kemikalier. Detta ger det en robust och högkvalitativ grov kvalitet som påminner oss om tiden då vi alla var nomader. Lägg det helt enkelt i en kvarn och njut av dess naturliga godhet.

Kalahari Ökensaltet är soltorkat, vilket ger det en särskild renhet och autentisk smak. Varje korn är handplockat, vilket garanterar dess kvalitet och bevarar dess naturliga struktur och mineralinnehåll. Detta är ett rent naturligt salt utan tillsatser, vilket återspeglar vår filosofi att erbjuda produkter som är så nära naturen som möjligt. Det innehåller även många mineraler och spårämnen, vilket gör det till en värdefull källa till viktiga näringsämnen som bidrar till vår hälsa och välbefinnande.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Kalahari Ökensalt

Kalahari Ökensaltet är inte bara en uppskattad ingrediens i köket, det erbjuder också en rad användningsområden inom hudvård. Dess höga mineralinnehåll gör det till ett utmärkt val för exfolierande behandlingar. Genom att blanda saltet med en bas av olja kan du skapa en naturlig skrubb som varsamt tar bort döda hudceller och hjälper till att stimulera cellförnyelse. Resultatet är en mjukare, mer strålande hud som känns återfuktad och frisk.

För de med trötta och ömma fötter kan Kalahari Ökensalt vara en räddare i nöden. Ett varmt fotbad med detta salt kan mjuka upp torra och spruckna fötter, samtidigt som det erbjuder en avslappnande upplevelse. Saltets naturliga antibakteriella egenskaper kan även hjälpa till att bekämpa vanliga fotproblem som fotsvamp.

Ett bad med Kalahari Ökensaltet kan också fungera som en utmärkt detoxbehandling. Saltets mineraler hjälper till att dra ut gifter från huden och tillföra nödvändiga näringsämnen, vilket kan förbättra hudens allmänna utseende och känsla. Dessutom kan det verka lindrande för muskelspänningar och bidra till att minska stress, vilket gör det till ett idealiskt val för ett avkopplande bad efter en lång dag. När du lägger till Kalahari Ökensalt i ditt bad, förvandlas ditt hem till en lyxig spaupplevelse.

Innehåll

Greenbalance Kalahari Ökensalt - Denna produkt innehåller 100% rent kalahari ökensalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 93,7 g/100g
Sulfat 4,0 g/100g
Svavel 1340 mg/kg
Klorid 56,8 g/100g
Kalcium 0,030 g/100g
Magnesium 0,0087 g/100g
Kalium 0,0056 g/100g
Natrium 37 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Kalahari Ökensalt
Ursprungsland Sydafrika
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB112

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Kalahari Ökensalt bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Kalahari Ökensalt, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Kalahari Ökensalt har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Kalahari Ökensalt är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Kalahari Ökensalt”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *