 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Bolivianskt Rosésalt

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
99 kr
179 kr
299 kr
Artikelnr: 114 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Bolivianskt Rosésalt

Storlek: 2 – 4 mm

Bolivianskt Rosésalt är ett unikt och förtrollande salt som härstammar från de höga Anderna i västra Bolivia. Skyddat under ett tjockt vulkaniskt lager och fri från föroreningar, har detta salt bevarat sin rena, naturliga milda smak och dess distinkta rosa färg. Rikt på mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium, är detta salt en naturlig hälsoboost, perfekt för matlagning samt som en effektiv del av skönhets- och wellnessrutiner. Dess ursprung och traditionella framställningsmetoder hyllar de uråldriga traditionerna och kulturen i regionen.

När det gäller skönhet och wellness, erbjuder Bolivianskt Rosésalt en mängd fördelar. Från att fungera som ett naturligt exfolierande medel i hemgjorda ansiktsskrubbar, till att lindra muskelsmärta och ledvärk i avkopplande bad och fotbad, bidrar det till att förbättra hudens hälsa och ge en känsla av total avslappning. Dessutom främjar det hudens hydrering, stimulerar blodcirkulationen och lindrar inflammatoriska och allergiska reaktioner.

Även om regleringen i Sverige innebär att vi tekniskt sett inte får beteckna vårt salt som “ekologiskt”, vill vi försäkra er om att det uppfyller och till och med överträffar alla standarder som finns för ekologiska produkter. Ingen form av syntetiska kemikalier eller bekämpningsmedel används under någon del av produktionen, och hela processen sker naturligt och respekterar miljön. Så även om vi inte får använda termen officiellt, är vårt engagemang för ren, hållbar och miljövänlig produktion något vi är stolta över, och vi tror att du kommer att känna skillnaden i varje korn.

Bolivianskt Rosésalt har vilat i miljontals år i höglanden i Anderna, västra Bolivia, en av jordens mest oförstörda och uråldriga landskap. Det är skyddat från alla miljöpåverkningar som föroreningar, då det ligger under ett tjockt vulkaniskt berglager. Denna plats präglas av en orörd skönhet och kraftfullt lugn, vilket framhävs av de omkringliggande majestätiska bergstopparna och det klara blå himmelsvalvet. Bolivianskt Rosésalt är ett levande bevis på naturens uthållighet och styrka, och dess ålder och unika uppkomst förmedlar en känsla av tidlös elegans.

Detta salt är inte bara känd för dess otroliga ursprung, men även för dess vackra och distinkta rosa färg. Färgen kommer från en särskilt hög järninnehåll, vilket ger saltet en unik och attraktiv nyans. Dess rosa färgtoner gör det till en visuell höjdpunkt i alla rätter och skapar ett unikt intryck. Detta är ett salt som inte bara tillför smak, men även estetiskt värde till matlagningen, vilket förklarar varför det återfinns i några av världens mest prestigefyllda kök.

För att utvinna saltet, följer skördarna traditionella metoder som har använts i generationer. Saltet skördas för hand, vilket garanterar en försiktig och varsam bearbetning och bevarande av dess kvalitet. Från dessa avlägsna bergstrakter transporteras saltet sedan ner till låglandet, längs de gamla karavanvägarna som inkafolket en gång använde. Denna process är ett viktigt tecken på respekt och hyllning till de uråldriga traditionerna och kulturen i regionen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Bolivianskt Rosésalt

Bolivianskt Rosésalt är inte bara en fantastisk krydda i köket, utan dess rika mineralinnehåll gör det också till en utmärkt ingrediens för skönhets- och wellnessrutiner. Den höga koncentrationen av mineraler som järn, kalcium, kalium och magnesium bidrar till att förbättra hudens hälsa genom att öka hydrering, stimulera blodcirkulationen och lindra inflammatoriska och allergiska reaktioner.

Som ett naturligt exfolierande medel, kan Bolivianskt Rosésalt användas för att skapa en hemgjord ansiktsskrubb som inte bara avlägsnar döda hudceller, men också främjar ny celltillväxt. Blanda enkelt salt med lite citronfröolja eller yanguolja för att skapa en naturlig och effektiv ansiktsskrubb. Användningen av denna skrubb kan bidra till att fördjupa porerna, förbättra hudens struktur och ge den en friskare och mer ungdomlig lyster.

Bolivianskt Rosésalt är även utmärkt för avkopplande bad och fotbad. Lägg bara till en handfull salt i varmt badvatten eller i ett fotbad. De terapeutiska egenskaperna hos saltet hjälper till att lindra muskelsmärta och ledvärk, samtidigt som huden blir silkeslen och mjuk. Dessutom har det en lugnande effekt på sinnet och kroppen, vilket gör det till ett utmärkt sätt att avsluta en lång och stressig dag. Vare sig det används i matlagning eller hudvård, erbjuder Bolivianskt Rosésalt en väg till naturlig hälsa och välbefinnande.

Innehåll

Greenbalance Bolivianskt Rosésalt - Denna produkt innehåller 100% rent bolivianskt rosésalt.

Specifikationer

Ämne Halt Enhet
Natriumklorid (NaCl) 99,2 g/100g
Sulfat 0,53 g/100g
Svavel - mg/kg
Klorid 60,3 g/100g
Kalcium 0,22 g/100g
Magnesium 0,018 g/100g
Kalium 0,085 g/100g
Natrium 39 g/100g

 

Innehållsdeklaration 100% Bolivianskt Rosésalt
Ursprungsland Bolivia
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Förvaring

Förvaras torrt och svalt för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

100g, 250g, 500g, 1kg

Brand

Greenbalance

MPN

GB114

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt är lämpligt för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt är cruelty-free och fritt från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Bolivianskt Rosésalt bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Bolivianskt Rosésalt, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Bolivianskt Rosésalt har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Bolivianskt Rosésalt är tillverkat helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Bolivianskt Rosésalt”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *