 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 55 kr

55 kr
79 kr
Artikelnr: 120 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) (Hypericum perforatum)

Johannesört, vetenskapligt benämnd Hypericum perforatum, är en naturskön blomma vars rötter sträcker sig till de soliga ängarna i Europa. Denna blommiga perenn växer upp till 1 meter hög och blommar i en lysande gul nyans, en skönhet som kan förvandla vilken trädgård som helst. Men Johannesörten är inte bara vacker att se på; den har också traditionellt använts för en mängd olika ändamål, alltifrån tebryggning till hudvårdsoljor. Vår ekologiska torkade johannesört är hackad för att underlätta din användning.

Även känd som: Äkta johannesört, Perforerad johannesört, Midsommarblomster

Johannesört, en av Europas mest karismatiska vildväxande örter, har tronat över kontinentens ängar, gläntor och fält i otaliga generationer. Ursprungligen från de tempererade zonerna i både Europa och Asien, har denna tåliga och robusta planta lyckats sprida sig över olika terränger och klimat. Det är inte bara dess skönhet som har gjort den så populär, utan också dess förmåga att trivas i olika miljöer, från soliga öppna fält till skogsbryn. Många europeiska kulturer betraktar johannesörtens gyllene blommor som ett tecken på högsommaren, vilket avspeglar dess koppling till soliga och glada tider.

Långt innan vår moderna tidsålder var johannesört redan en värdefull skatt för tidiga civilisationer. Under antikens Grekland var den känd och värderad som en medicinalväxt, och den berömda botanisten Dioscorides dokumenterade sina observationer om växtens egenskaper. Trots att man ska vara försiktig med att dra medicinska slutsatser baserat på historiska texter, är det tydligt att johannesört hade en särskild plats inom grekisk folkmedicin. Vidare, i nordiska och germanska traditioner, var johannesört ofta associerad med midsommarfirandet. Växtens gyllene blommor, som blomstrar vid denna tidpunkt, blev en symbol för ljus, hopp och firandet av solens kraft.

Att förvandla den färska johannesörten till en produkt redo för konsumtion är en noggrann process som kräver precision och tålamod. För det första väljs den optimala skördetiden noga, vilket ofta är mitt i sommaren när blommorna är som mest lysande och fulla av liv. Detta säkerställer att örten behåller sina mest eftertraktade egenskaper. Efter skörd, inleds torkprocessen där johannesört placeras i ett skuggigt, välventilerat område. Denna metod bibehåller dess kraftfulla gula färg och säkerställer att de essentiella beståndsdelarna inte försvinner. Slutligen, för att erbjuda konsumenten en produkt av högsta kvalitet och bekvämlighet, hackas den torkade johannesörten. Detta gör det enkelt för dig att dosera, använda i olika recept eller till och med brygga som ett te. Varje steg i denna process är utformad för att ge dig en produkt som är både kraftfull och användarvänlig.

Rapporterade fördelar och användningsområden för torkad Johannesört

Johannesört har genom tiderna visat sig vara en av de mest mångsidiga örterna. Traditionellt har det varit en viktig ingrediens i örtteer, särskilt i Europa, där dess gyllene blommor har blivit en symbol för soliga sommardagar. Men dess inflytande sträcker sig långt bortom tekopparna. Inom hudvård har johannesörten blivit uppskattad för sina potentiellt lugnande egenskaper, vilket gör den till en omtyckt ingrediens i salvor, lotioner och balsam. Dessutom har aromterapeuter länge värderat dess distinkta doft, som sägs kunna lyfta humöret och skapa en känsla av inre lugn. Med dessa varierade användningsområden har johannesört säkerställt sin ställning som en stapelvara inom naturliga hushåll över hela världen.

När det gäller torkad johannesört erbjuder den en myriad av användningsmöjligheter, särskilt för dem som värdesätter naturliga ingredienser. Teälskare kan njuta av den torkade johannesörtens subtila och tröstande smak genom att enkelt kombinera en tesked av den torkade örten med kokande vatten. Efter några minuters bryggning förvandlas detta till en mjuk dryck som kan åtnjutas både på morgonen och kvällen.

Inom skönhetssektorn, där fokus på naturliga och hållbara ingredienser är på uppgång, har den torkade johannesörten verkligen funnit sin plats. Den är särskilt eftertraktad inom den gröna skönhetsrörelsen, där rena och ekologiska ingredienser prioriteras. Dess rapporterade egenskaper, särskilt dess lugnande effekt, har gjort det till en ovärderlig komponent i en rad hudvårdsprodukter. Från serum berikade med den torkade örten, till ansiktsmasker och lotions, är dess närvaro tydlig.

I dagens hektiska värld är varje stund av avkoppling en skatt. En kopp johannesörtte kan erbjuda denna flykt – en paus från vardagens stress och en chans att återkoppla med naturen. Inte bara för dess milda smak, utan för den rapporterade känslan av inre ro den kan ge. Detta gör den perfekt för stunder av introspektion, vare sig det är en lugn kväll framför brasan eller en tidig morgonmeditation. Denna ört har blivit en vän till dem som söker mental balans och välbefinnande.

Vi erbjuder även Johannesört Extrakt för den som föredrar örten i dess flytande form.

Innehåll

Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad johannesört i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Hypericum perforatum
Innehållsdeklaration 100% Hypericum perforatum
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma, Blad, Stjälk
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB120

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

2 recensioner av Ekologisk Torkad Johannesört (Hackad)

  1. Anonym (verifierad ägare)

  2. Ulrika (verifierad ägare)

    Inte märkt något fel med produkten! Smakar som det ska och god kvalitet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *