N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Ekologisk Torkad Kamomill

Finns i lager

Från: 69 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Kamomill (Matricaria recutita)

Även känd som: German chamomile, Hungarian chamomile, Wild chamomile, Blue chamomile, Scented mayweed.

Kamomill (Matricaria recutita) är en ettårig växt i Asteraceae-familjen. Den kommer ursprungligen från södra och östra Europa men finns numera över hela världen.

Kamomill är örternas mästare när det gäller matsmältningsbesvär av alla slag. Denna mångsidiga ört, som är känd som “tarmens moder”, innehåller en komplex blandning av fytokemikalier som både individuellt och kollektivt verkar på alla aspekter av matsmältningssystemet. A-bisabolol påskyndar läkningen av trasig vävnad, vilket underlättar läkningen av sår. Chamazulen krymper svullna magvävnader som trycker på nervändar och orsakar smärta. Azulen dödar stafylokock- och streptokockinfektioner, vilket i sin tur kan lindra symptomen av matförgiftning.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 026 Kategori:

Kamomill används ofta som örtinfusion och traditionell medicin samt i tvålar och kosmetika. De söta, tusenskönsliknande blommorna används för att stödja nervsystemet och matsmältningen, och har visat sig lindra effekterna av ångest och främja en vilsam natts sömn.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Kamomill är en av de äldsta medicinska örterna som mänskligheten känner till. Den tillhör familjen Asteraceae/Compositae och representeras av två vanliga sorter, nämligen tysk kamomill (Chamomilla recutita) och romersk kamomill (Chamaemelum nobile).

Kamomillens torkade blommor innehåller många terpenoider och flavonoider som bidrar till dess egenskaper. Många olika beredningar av kamomill har utvecklats, varav den mest populära är i form av örtte.

Kamomill innehåller särskilt en flavonoid, apigenin, som binder sig till bensodiazepinreceptorerna i hjärnan och främjar avslappning. Stress är en välkänd faktor som bidrar till uppblossande av IBS. Eftersom hjärnan och tarmen kommunicerar direkt fram och tillbaka via vagusnerven kan ett mer avslappnat sinne också hjälpa till att läka tarmproblem, vilket kan innebära minskade symtom på kroniska tillstånd som IBS och andra tarmrelaterade problem.

Kamomill är ett avslappnande medel som dämpar det centrala nervsystemet och minskar ångest utan att störa normal prestation eller funktion. Detta beror på kamomillens aktiva principer, inklusive flavonoider, glykosider och eteriska oljor.

I en studie från 2011 som publicerades i tidskriften "European Neuropsychopharmacology", visades att fytokemikalierna i kamomill har 3 effekter på det centrala nervsystemet som bidrar till örtens anxiolytiska och lugnande egenskaper. Den binder till GABA-receptorerna, vilket i sin tur minskar aktiviteten hos cellerna i hjärnans sömncentrum.

Kamomill har ibland kallats för "växtbaserat aspirin" och har använts i århundraden för att lindra smärta och minska inflammation. Detta verkar stödjas av vetenskapen, med en studie från 2009 av Srivastava et al publicerad i "Life Sciences", där man fann att kamomill orsakade cellreaktioner som liknar dem hos icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel.

Det är ett populärt hjälpmedel mot inflammation även på utsidan av kroppen, och används ofta för att behandla solbränna, lindriga brännskador, utslag, sår och ögoninflammation.

En lovande iransk studie från 2015 visade att om man drack 3 koppar kamomillte dagligen kunde man förbättra kontrollen av blodsockernivåerna hos personer med typ 2-diabetes. 64 deltagare med typ 2-diabetes rekryterades, som alla var mellan 30 och 60 år gamla. De konsumerade kamomillte tre gånger per dag omedelbart efter måltiderna i åtta veckor. En kontrollgrupp följde också denna rutin, men de drack vatten i stället.

Kamomillteegruppen hade signifikant minskade HbA1c- och seruminsulinnivåer samt signifikant ökad total antioxidantkapacitet jämfört med dem i kontrollgruppen.

Forskarna drog slutsatsen att kamomillte kan vara användbart för att minska riskfaktorer för diabetes. De tillade: "Kortvarigt intag av kamomillte har positiva effekter på glykemisk kontroll och antioxidantstatus hos patienter med typ 2-diabetes".

Eteriska oljor från kamomill används även flitigt i kosmetika och aromaterapi, vi erbjuder dessa här.

Innehåll

Ekologisk Torkad Kamomill - Denna produkt innehåller 100% ren torkad kamomill.

Specifikationer

Botaniskt Namn Matricaria recutitta
Innehållsdeklaration 100% Matricaria recutitta
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB026

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Kamomill”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *