N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Kamomill

Finns i lager

Från: 69 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 026 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Torkad Kamomill (Matricaria recutita)

Även känd som: Romersk kamomill, Ungersk kamomill, Vild kamomill, Vit kamomill, Tysk kamomill.

Kamomill (Matricaria recutita) är en underbar ettårig växt som tillhör Asteraceae-familjen. Ursprungligen härstammande från södra och östra Europa, har denna fantastiska ört spridit sin charm över hela världen.

Denna mångsidiga ört är en riktig mirakelkur för matsmältningsbesvär och är därför känd som “tarmens moder”. Kamomill innehåller en unik kombination av fytokemikalier som samverkar för att ge harmoni och balans åt ditt matsmältningssystem. A-bisabolol hjälper till med läkning av skadad vävnad, vilket underlättar återhämtningen från sår. Chamazulen minskar inflammation och svullnad i magvävnader, vilket bidrar till att lindra obehag och smärta. Azulen, en annan komponent i kamomill, motverkar infektioner orsakade av stafylokocker och streptokocker, vilket kan vara en hjälp vid lindring av matförgiftningssymptom.

Upptäck kamomillens otaliga fördelar och njut av dess naturliga kraft för att främja en sund matsmältning och inre balans. Denna mångsidiga ört är en beprövad hjälp för ditt välbefinnande, vilket gör den till ett måste i varje hem. Ge ditt matsmältningssystem en omfamning från naturen och låt kamomillens underverk bli en del av din hälsorutin.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Kamomill

Kamomill är en fantastisk ört som inte bara används som en örtinfusion och traditionell medicin, utan även i tvålar och kosmetika. Dess söta, tusenskönsliknande blommor stödjer nervsystemet och matsmältningen, lindrar ångest och främjar en god natts sömn. Här är en lista över de många fördelarna och användningsområdena för kamomill:

  • Lång historia av användning: Kamomill är en av de äldsta medicinska örterna som mänskligheten känner till och finns i två vanliga sorter: tysk kamomill (Chamomilla recutita) och romersk kamomill (Chamaemelum nobile).
  • Rik på terpenoider och flavonoider: Kamomillens torkade blommor innehåller dessa ämnen, vilket bidrar till dess många hälsofördelar.
  • Avkopplande örtte: Kamomillte är den mest populära beredningen av denna ört och är känt för sina avslappnande effekter.
  • Främjar avslappning: Apigenin, en flavonoid i kamomill, binder sig till bensodiazepinreceptorerna i hjärnan och hjälper till att reducera stress och ångest.
  • Stöd för matsmältningssystemet: Ett mer avslappnat sinne kan hjälpa till att läka tarmproblem och minska symptom på kroniska tillstånd som IBS.
  • Lugnande effekt: Kamomill verkar avslappnande på det centrala nervsystemet utan att störa normal prestation eller funktion, tack vare sina aktiva principer som flavonoider, glykosider och eteriska oljor.
  • Anxiolytiska egenskaper: Kamomillens fytokemikalier binder till GABA-receptorerna i hjärnan, vilket minskar aktiviteten hos cellerna i hjärnans sömncentrum.
  • Naturlig smärtlindring: Kamomill kallas ibland för "växtbaserat aspirin" och har använts för att lindra smärta och minska inflammation i århundraden.
  • Extern användning: Kamomill är även populärt för behandling av solbränna, lindriga brännskador, utslag, sår och ögoninflammation.
  • Potentiell hjälp för blodsockerkontroll: En studie från 2015 visade att dagligt intag av kamomillte kunde förbättra kontrollen av blodsockernivåer hos personer med typ 2-diabetes.

Med dessa många fördelar och användningsområden är kamomill en imponerande ört som kan erbjuda stöd för både kropp och sinne. Dess avslappnande egenskaper kan hjälpa till att lindra ångest och stress, vilket i sin tur kan gynna matsmältningssystemet och minska symtom på kroniska tillstånd som IBS. Kamomillens lugnande effekter gör det till ett utmärkt naturligt alternativ för att främja en god natts sömn, vilket är viktigt för att bibehålla en hälsosam livsstil.

Dessutom är kamomill inte bara begränsad till intern användning. Dess antiinflammatoriska och smärtlindrande egenskaper gör det till en idealisk behandling för solbränna, lindriga brännskador, utslag och sår, vilket visar dess mångsidighet och omfattande användningsområden.

Att dricka kamomillte kan också vara ett användbart verktyg för att hantera och kontrollera blodsockernivåerna hos personer med typ 2-diabetes, vilket ger ytterligare fördelar för dem som söker naturliga metoder för att förbättra sin hälsa och välmående.

I en tid när stress och ångest är vanliga problem för många människor, erbjuder kamomill ett naturligt och säkert sätt att främja avslappning och välbefinnande. Dessutom är kamomillte en enkel och njutbar rutin att integrera i din dagliga livsstil, vilket ger en stunds paus och lugn i en hektisk vardag.

För att dra nytta av alla dessa fantastiska egenskaper är det enkelt att inkludera kamomill i din dagliga rutin, oavsett om det är genom att dricka kamomillte, använda kamomillbaserade hudvårdsprodukter eller experimentera med kamomill i andra former som kosttillskott.

Eteriska oljor från kamomill används även flitigt i kosmetika och aromaterapi, vi erbjuder även dessa här.

Innehåll

Ekologisk Torkad Kamomill - Denna produkt innehåller 100% ren torkad kamomill.

Specifikationer

Botaniskt Namn Matricaria recutitta
Innehållsdeklaration 100% Matricaria recutitta
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB026

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Kamomill”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *