 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Ojonolja (100%)

Finns i lager

Från: 159 kr

159 kr
269 kr
379 kr
Artikelnr: 062 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Ojonolja (100%) (Elaeis oleifera)

Upptäck vår ekologiskt framställda ojonolja, kallpressad från nötterna av den amerikanska oljepalmen, Elaeis oleifera, som naturligt förekommer i Syd- och Centralamerika, från Honduras till norra Brasilien. Denna lyxiga botaniska fuktgivare har snabbt blivit en av de mest eftertraktade ingredienserna för hårvård, tack vare dess unika profil av fettsyror rik på omega-9 (oleinsyra), omega-6 (linolsyra) och andra mättade fettsyror, samt en av de högsta koncentrationerna av provitamin A (karotenoider) med ett stort innehåll av betakaroten och alfa-karoten, vilka bidrar till dess starka röda färg.

Ojonolja är känd för att tränga djupt in i huden för att återställa fuktighet, öka elasticiteten, stimulera kollagenproduktionen och reparera sprickor orsakade av torrhet. Dessutom är den packad med antioxidanter som bekämpar fria radikaler och minskar åldersrelaterade skador, samtidigt som den höga koncentrationen av linolsyra förstärker hudens barriärlager, vilket hjälper till att försegla naturlig fuktighet och förebygga trans-epidermalt vattenförlust (TEWL).

Även känd som: Batanaolja, Caiauéolja, Dendê bravo-olja, Elaeis oleifera-olja, Kallpressad caiauéolja, Ren caiauéolja

Ojonolja, även känd som Caiaué-olja eller Dendê Bravo-olja, har ett exotiskt ursprung som spänner över de frodiga regnskogarna i Syd- och Centralamerika, speciellt från Honduras till norra Brasilien. Denna produkt började sin resa från nötterna av Elaeis oleifera, även kallad den amerikanska oljepalmen. Denna palm är djupt rotad i den lokala floran och har varit en del av regionens ekosystem i årtusenden.

Genom historien har ojonolja varit värderad för sina näringsrika och helande egenskaper. Ursprungsbefolkningen i Syd- och Centralamerika har känt till och använt denna olja i århundraden, långt innan den blev känd på den globala marknaden. De använde oljan för att skydda och nära huden mot de skadliga effekterna av sol och vind. Oljans rika innehåll av fettsyror, antioxidanter och vitaminer gjorde den till en oumbärlig resurs för traditionell medicin och skönhetsvård.

Vår ojonolja framställs genom en kallpressningsprocess av nötterna från Elaeis oleifera. Denna metod är avgörande för att bibehålla oljans näringsrika profil och unika egenskaper. Kallpressning innebär att nötterna pressas vid låg temperatur för att extrahera oljan, vilket säkerställer att dess viktiga fettsyror, vitaminer och antioxidanter förblir intakta. Dess rikedom på omega-9, omega-6, och dess unika sammansättning av karotenoider, gör den till en ovärderlig ingrediens i modern kosmetika, samtidigt som den upprätthåller sin historiska roll som en naturlig skönhetsförstärkare.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Ojonolja

Ojonolja är värderad för sina återfuktande och antioxidanta egenskaper och är känd för att användas i både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna lyxiga olja, som framställs genom kallpressning från nötterna av Elaeis oleifera, har en unik fettsyraprofil rik på omega-9 oleinsyra och omega-6 linolsyra, samt en hög koncentration av provitamin A (karotenoider) som ger den dess starka röda färg. Traditionellt har ojonolja använts för sina förmågor att djupt återfukta, stimulera kollagenproduktion, och reparera skadad hud och hår.

Ojonolja för hudvård

Inom hudvård är ojonolja en verklig skatt på grund av dess djupt återfuktande och reparerande egenskaper. Den är exceptionellt effektiv för att återställa fuktighet, öka hudens elasticitet, och stimulera kollagenproduktion, vilket gör den idealisk för torr och åldrande hud. Dess höga innehåll av antioxidanter bekämpar fria radikaler och minskar synligheten av fina linjer och rynkor, medan dess naturliga emolliens lugnar och mjukar upp huden. För att integrera ojonolja i dagliga hudvårdsrutiner kan den användas som en del av en massageolja eller blandas med eteriska oljor för att skapa skräddarsydda behandlingar.

Ojonolja är särskilt fördelaktig för personer med torr, känslig eller aknebenägen hud.

Ojonolja för hårvård

För hårvård erbjuder ojonolja enastående fördelar. Den är rik på aminosyror och naturliga antioxidanter som skyddar håret från miljöpåverkan såsom sol och föroreningar. Och dess unika likhet med hårets keratin gör att den effektivt kan tränga in och reparera skadat hår, återställa lyster och elasticitet.

Ojonolja är särskilt fördelaktig för torrt, skadat, eller kemiskt behandlat hår, och kan användas som en djupbehandlingsolja eller ingrediens i hårprodukter för att bekämpa håravfall och mjäll. För bästa resultat, applicera oljan som en hårmask före tvättning eller tillsätt några droppar i ditt vanliga schampo eller balsam.

Observera att denna ojonolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Ojonolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren ojonolja.

Specifikationer

INCI-Namn Elaeis Oleifera Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Elaeis Oleifera Oil
Ursprungsland Brasilien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB062

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Ojonolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Ojonolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Ojonolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *