N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Ojonolja (100%)

Finns i lager

Från: 149 kr

30 ml
149 kr
50 ml
269 kr
100 ml
379 kr
Artikelnr: 062 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Ojonolja (100%) (Elaeis oleifera)

Vår ekologiskt framtagna Caiaue-olja, även känd som Ojon-olja eller Dena Bravo-olja, härstammar från det frodiga skönhetspantriet i Central- och Sydamerika. Oljan utvinns varsamt genom kallpressning av nötterna från Elaeis oleifera, den amerikanska oljepalmen, som trivs i regioner sträckande från Honduras till norra Brasilien. Denna botaniska fuktighetsgivare har seglat upp som en ädelsten inom hårvård tack vare dess otroliga förmåga att revitalisera och stärka hårstrån från roten till toppen.

Ojonoljan är inte bara ett naturligt, ekologiskt alternativ till konventionella hårprodukter, utan även en väg till djupgående näring och förbättrad hälsa för din hud.

Även känd som: Caiauéolja, Dendê Bravo-olja, Elaeis Oleifera-olja, Kallpressad Caiauéolja, Ren Caiauéolja

Ojonolja framställs genom en process kallad kallpressning, vilket innebär att nötterna från Elaeis oleifera pressas för att extrahera oljan. Denna process hjälper till att bevara oljans näringsämnen och egenskaper, vilket resulterar i en ren, potent och högkvalitativ olja. För att säkerställa hållbarhet och respekt för naturen, skördas våra Ojon-nötter ansvarsfullt och etiskt i de syd- och centralamerikanska regionerna där de växer vilt.

Historiskt sett har Ojonolja använts av ursprungsbefolkningar i Central- och Sydamerika, främst av Tawira-stammen, som är känd som "folket med det vackra håret". Tawira-stammen upptäckte för länge sedan oljans fantastiska egenskaper och den spelade en viktig roll i deras dagliga skönhetsrutiner, speciellt för hårvård. Oljan användes för att skydda håret mot det skadliga solskenet, den salta havsbrisen och den fuktiga djungelmiljön, och den var ansvarig för att ge stammen sitt utmärkande, tjocka, glänsande hår.

Med tiden har nyheten om ojonoljans fördelaktiga effekter spridits över hela världen. Oljan har blivit en ädelsten inom skönhetsindustrin, både för dess förmåga att förbättra hudens hälsa och elasticitet, och för dess underbara effekter på håret. Idag är ojonolja en starkt eftersökt ingrediens i många högkvalitativa hud- och hårvårdsprodukter, och den fortsätter att vara en symbol för naturlig skönhet och hälsa.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Ojonolja

Ojonolja är unik tack vare sin fettsyraprofil, rik på omega-9-oljesyra, omega-6-linolsyra och andra mättade fettsyror. Denna olja skryter även med en av de högsta koncentrationerna av Provitamin A (karotenoider) i naturen. Dess dominanta karotenoider - betakaroten och alfakaroten - är ansvariga för dess karakteristiska djupt röda färg.

Denna lyxiga olja tränger djupt in i huden för att återställa fukt och öka elasticiteten. Dess förmåga att stimulera kollagenproduktionen hjälper till att läka sprickor orsakade av torrhet. Dessutom är ojonolja full av antioxidanter som bekämpar fria radikaler och minskar åldersrelaterade skador. Med sin höga koncentration av linolsyra förstärker ojonoljan hudens skyddsbarriär, vilket hjälper till att behålla hudens naturliga fukt och förhindra transepidermal vattenförlust (TEWL). Dess mjukgörande och lugnande egenskaper, i kombination med dess höga innehåll av vitaminer och fettsyror, gör den till en fantastisk ingrediens för hud som är benägen för akne.

Ojonolja har unika egenskaper som gör den speciellt effektiv för hår. Den är faktiskt den enda naturliga komponent som har samma sammansättning som hårets keratin, vilket gör den till en oslagbar näring för hår. Den är rik på aminosyror och antioxidanter som skyddar hårstrån mot skadliga miljöfaktorer, som sol och föroreningar.

Ojonolja rekommenderas också för behandling av håravfall och mjäll, tack vare dess förmåga att återfukta och stärka hårbotten. Dessutom är oljan idealisk för kemiskt behandlat, skadat och torrt hår, antingen som en ingrediens i hårvårdsformuleringar eller som en djupbehandlingsolja.

Observera att denna Ojonolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Ojonolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren ojonolja.

Specifikationer

INCI-Namn Elaeis Oleifera Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Elaeis Oleifera Oil
Ursprungsland Brasilien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB062

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Ojonolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Ojonolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Ojonolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *