N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Ojonolja (100%)

Finns i lager

Från: 149 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 062 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Ojonolja (100%) (Elaeis oleifera)

Även känd som: Caiaué Oil, Ojon Oil, Dendê Bravo Oil, Elaeis Oleifera Oil

Vår ekologiskt framställda Caiaue-olja, även kallad Ojon-olja eller Dena Bravo-olja, är kallpressad från nötterna av Elaeis oleifera, som vanligtvis kallas den amerikanska oljepalmen och som är infödd i Syd- och Centralamerika, från Honduras till norra Brasilien. Denna lyxiga botaniska fuktgivare har alltmer blivit en av de mest eftertraktade ingredienserna för hårbehandling.

Ojonoljan har en unik fettsyraprofil som är rik på omega-9 oljesyra, omega-6 linolsyra och andra mättade fettsyror samt en av de högsta koncentrationerna av Provitam i A (karotenoider). Den största mängden karotenoider utgörs av betakaroten och alfakaroten, som är ansvariga för dess starkt röda färg.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Ojonolja tränger djupt in i huden för att återställa fukt, öka elasticiteten, stimulera kollagenproduktionen och läka sprickor orsakade av torrhet. Ojonolja är också fullmatad med antioxidanter som bekämpar fria radikaler, vilket minskar de åldersrelaterade skador från molekyler som angriper hudcellerna, som annars resulterar i mörka fläckar, linjer och rynkor. Dess höga koncentration av linolsyra förstärker hudens barriärskikt, vilket hjälper till att försegla den naturliga fukten och förebygger transepidermal vattenförlust (TEWL). Dess mjukgörande, lugnande kvalitet och höga innehåll av vitaminer och fettsyror arbetar även tillsammans för att gynna aknebenägen hud.

Ojonolja är den enda naturliga komponent som har samma sammansättning som hårets keratin. Den är rik på aminosyror och naturliga antioxidanter som skyddar hårstråna från miljöaggressiva ämnen som sol och föroreningar. Ojonolja är effektiv i kampen mot håravfall och som hårtonic för behandling och mjäll. Ojonoljan rekommenderas också för användning på kemiskt behandlat, skadat och torrt hår, antingen som en ingrediens i hårvårdsformuleringar eller som en djupbehandlingsolja.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Ojonolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren ojonolja.

Specifikationer

INCI-Namn Elaeis Oleifera Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Elaeis Oleifera Oil
Ursprungsland Brasilien
Extraherad från växtdel Nöt
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB062

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Ojonolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Ojonolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Ojonolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Ojonolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Ojonolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *