N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 129 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 057 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) (Rubus fruticosus)

Även känd som: Blackberry Oil, Black Berry Seed Oil, Rubus Fruticosus Seed Oil

Vår ekologiskt framställda, oraffinerade björnbärsfröolja är kallpressad från de små fröna av de saftiga, djupt pigmenterade midnattslila bären från Rubus fruticosus, i släktet Rubus i rosenfamiljen. Björnbärsfröolja har en överlägsen näringsprofil och innehåller 83 % essentiella fettsyror samt vitamin A och E. Dess antioxidativa karaktär gör att den är användbar både för förebyggande metoder för hudvård och för att hjälpa till att främja läkningen av redan skadad hud.

Björnbär förväxlas ibland med svarta hallon, som både när det gäller utseende och smak är ganska lika. Ett enkelt sätt att se skillnaden mellan ett björnbär och ett svart hallon är att när det plockas stannar kärnan av hallonet kvar på grenen, vilket ger ett ihåligt bär. När björnbär plockas stannar kärnan (ätbar) kvar inuti bäret. Björnbär är vanligtvis större, har större "celler" och är mer glänsande än svarta hallon.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Björnbärsfröolja lämpar sig väl för användning i ett brett spektrum av kosmetiska och personliga vårdtillämpningar som omfattar formuleringar avsedda att stödja problematisk, skadad, mognande och känslig hud. Denna lyxiga bärfröolja är också fylld med en riktig tvättlista av hudhälsosamma vitaminer och näringsämnen, inklusive men inte begränsat till vitamin A, C och E, fytosteroler, essentiella fettsyror och ellagitanniner. Ellagitanniner dödar akneframkallande bakterier och är dessutom mycket lugnande för hudförändringar, utslag, rosacea och eksem. Dessutom har björnbärsfröolja också UV-skyddande egenskaper med brett spektrum och kan användas för att göra din egen solskyddsblandning.

Trots att den är full av fettsyror är oljan från björnbärsfrö lätt och lämnar inga feta rester, vilket gör den perfekt för både torra och oljiga hudtyper. Den kan tillsättas i tvålar och exfolierande produkter och ger dem en härlig, fyllig konsistens. Med sitt höga innehåll av antioxidanter, essentiella fettsyror och E-vitamin bidrar fördelarna med björnbärsolja naturligt till att öka hårets elasticitet och konsekvent återställa glansen i tråkigt, livlöst hår.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren björnbärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
CAS-Nummer 84787-69-9
Innehållsdeklaration 100% Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
Ursprungsland Polen
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB057

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *