N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 129 kr

129 kr
179 kr
299 kr
Artikelnr: 057 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) (Rubus fruticosus)

Möt vår härliga Ekologisk Björnbärsfröolja – en omsorgsfullt utvunnen, ekologisk och oraffinerad olja, kallpressad från de små, livliga fröna av det saftiga, djupt pigmenterade Rubus fruticosus-bäret. Det här underbara bäret, hemmahörande i den dynamiska rosenfamiljen, är känt för sina rika, midnattslila toner och dess otroliga hälsosamma egenskaper. Varje droppe av vår björnbärsfröolja är packad med 83 % essentiella fettsyror och en generös dos av vitaminerna A och E, vilket gör den till en överlägsen kraftkälla för huden.

Vår björnbärsfröolja, som är en äkta trädgårdsklenod, har en stark antioxidantprofil som ger en rad fördelar för hudvård. Det är din nya bästa vän för förebyggande hudvård, men det kan också hjälpa till att främja läkningen av redan skadad hud. Med varje användning omsluter du din hud med naturens finaste ingredienser, hämtade direkt från björnbärsfälten.

Även känd som: Björnbärsolja, Rubus Fruticosus Fröolja, Kallpressad Björnbärsolja, Raffinerad Björnbärsolja, Ren Björnbärsolja

Björnbär är ett veritabelt under av naturen, ofta förväxlat med sin nära släkting, det svarta hallonet. Men trots yttre likheter skiljer sig dessa två bär i smak och vissa nyanser av utseende. Ett simpelt men effektivt sätt att skilja ett björnbär från ett svart hallon är att vid plockning förblir hallonets kärna på grenen, lämnande ett ihåligt bär. Björnbäret, däremot, behåller sin kärna inuti bäret. Björnbäret är generellt större, glänsande och har mer uttalade "celler" än det svarta hallonet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Björnbärsfröolja

Vår Ekologisk Björnbärsfröolja tar vara på den rika arv från denna underbara planta, där björnbäret har spelat en avgörande roll i människans historia. Bäret har varit en del av människors diet sedan urminnes tider, och dess olja har länge varit använd i traditionell medicin tack vare dess kraftfulla hälsofördelar.

Framställningen av björnbärsfröolja är en delikat process som börjar med noggrant plockade, ekologiska björnbär. De små fröna separeras sedan från bäret och genomgår en kallpressningsprocess. Detta gör att vi kan behålla alla näringsämnen, vitaminer och essentiella fettsyror i deras mest kraftfulla och naturliga tillstånd.

Björnbärsfröolja är exceptionellt mångsidig och användbar i en rad olika kosmetiska och personliga vårdtillämpningar. Den passar utmärkt för problematisk, skadad, mognande och känslig hud. Det är den lyxiga bärfröoljan som är packad med ett överflöd av hudhälsosamma vitaminer och näringsämnen, inklusive men inte begränsat till vitamin A, C och E, fytosteroler, essentiella fettsyror och ellagitanniner. Ellagitanninerna i björnbärsfröolja har förmågan att döda akneframkallande bakterier samtidigt som de är lugnande för hudförändringar, utslag, rosacea och eksem. Dessutom har oljan UV-skyddande egenskaper med brett spektrum och kan användas för att tillverka din egen solskyddsblandning.

Trots sitt rika innehåll av fettsyror, är björnbärsfröolja lätt och absorberas snabbt av huden utan att lämna några feta rester. Det gör den idealisk för både torra och oljiga hudtyper. Dess fördelar sträcker sig till hår- och hårbottenbehandlingar, där den bidrar till att öka hårets elasticitet och återställa glansen i tråkigt, livlöst hår.

Så vare sig du är ute efter en naturlig ingrediens för din hudvård, eller vill förbättra din hårvård, är vår ekologisk björnbärsfröolja ett perfekt val.

Observera att denna Björnbärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren björnbärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
CAS-Nummer 84787-69-9
Innehållsdeklaration 100% Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
Ursprungsland Polen
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB057

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *