 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 129 kr

129 kr
179 kr
289 kr
Artikelnr: 057 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) (Rubus fruticosus)

Upptäck vår ekologiskt framställda björnbärsfröolja som kallpressas från de små fröna av de läckra, djupt pigmenterade midnattslila bären från Rubus fruticosus, som tillhör rosensläktet. Björnbärsfröolja har en överlägsen näringsprofil, innehållande 83% essentiella fettsyror samt vitaminerna A och E. Dess antioxidantegenskaper gör den användbar både för förebyggande hudvård och för att stödja redan skadad hud.

Björnbärsfröolja är väl lämpad för en mängd kosmetiska och personliga vårdprodukter, inklusive formuleringar som stödjer problemhud, skadad hud, mogen hud och känslig hud. Denna lyxiga bärfröolja är också full av hudvänliga vitaminer och näringsämnen, som bland annat vitaminerna A, C och E; fytosteroler; essentiella fettsyror; och ellagitanniner. Björnbärsfröolja har bredspektriga UV-skyddande egenskaper och kan användas för att skapa din egen solskyddsblandning.

Även känd som: Björnbärsolja, Rubus fruticosus fröolja, Kallpressad björnbärsolja, Ren björnbärsolja

Björnbär har en rik historia och har länge varit en viktig del av kosten och alternativmedicin inom många kulturer. Redan under antiken användes björnbär av greker och romare både som mat och för sina läkande egenskaper. I medeltida Europa användes björnbär i traditionell medicin för att behandla olika hälsoproblem. Dessutom var björnbär en viktig del av de nordamerikanska ursprungsbefolkningarnas diet och medicinska system.

Vår björnbärsfröolja framställs genom kallpressning av de små fröna från björnbären. Denna metod är avgörande för att bevara oljans höga näringsvärde och känsliga kemiska sammansättning. Kallpressning innebär att fröna pressas vid låga temperaturer, vilket förhindrar att värme förstör de värdefulla vitaminerna och fettsyrorna. Processen börjar med att björnbären skördas noggrant och fröna separeras från fruktköttet. Fröna rengörs och torkas innan de förs in i pressen, där de långsamt och försiktigt krossas för att extrahera oljan. Den resulterande oljan filtreras sedan för att avlägsna eventuella orenheter, vilket resulterar i en ren och högkvalitativ björnbärsfröolja. Denna metod säkerställer att oljan behåller sina naturliga egenskaper, inklusive den höga halten av vitaminer A, C och E, samt dess antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Björnbärsfröolja

Björnbärsfröoljan är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna näringsrika olja innehåller en hög koncentration av essentiella fettsyror, vitaminerna A, C och E, samt ellagitanniner, vilket gör den särskilt effektiv för att stödja hudens och hårets hälsa. Traditionellt har björnbärsfröolja använts för att behandla och skydda huden mot miljöskador, förbättra dess elasticitet och lyster, samt stärka och återfukta håret.

Björnbärsfröolja för hudvård

Björnbärsfröolja är en utmärkt ingrediens inom hudvård tack vare dess lättabsorberande egenskaper och rika näringsinnehåll. Den kan användas dagligen för att förbättra hudens utseende och hälsa. Oljan är särskilt fördelaktig för mogen, känslig och skadad hud, eftersom den hjälper till att reducera rodnad, lugna irritationer och stödja hudens naturliga reparationsprocesser. Björnbärsfröolja kan appliceras direkt på huden som en återfuktande olja eller blandas med andra bäroljor för att skapa en anpassad hudvårdsbehandling.

För att maximera fördelarna med björnbärsfröolja kan den kombineras med eteriska oljor som lavendel, tea tree, och frankincense. Lavendelolja är känd för sina lugnande och antiseptiska egenskaper, vilket gör den idealisk för att lindra irritation och främja en jämn hudton. Tea tree-olja är utmärkt för att bekämpa akne och andra hudutslag tack vare sina antibakteriella egenskaper. Frankincense-olja hjälper till att reducera fina linjer och förbättra hudens elasticitet, vilket gör den till ett perfekt komplement för anti-aging-behandlingar.

Björnbärsfröolja för hårvård

Inom hårvård är björnbärsfröolja högt uppskattad för sin förmåga att återfukta och stärka håret. Den rika kombinationen av vitaminer och essentiella fettsyror hjälper till att förbättra hårets elasticitet och lyster, vilket gör det mjukt och glansigt. Oljan kan appliceras direkt i hårbotten för att minska torrhet och klåda. För att behandla torra och skadade hårtoppar kan björnbärsfröolja även användas som en djupverkande hårinpackning.

Björnbärsfröolja fungerar bra med andra näringsrika oljor som argan- och jojobaolja. Arganolja är känd för sina intensiva återfuktande egenskaper och förmåga att reparera skadat hår, medan jojobaolja hjälper till att balansera hårbottens naturliga oljor och främjar en sund hårbottenmiljö.

Övriga användningsområden för björnbärsfröolja

Förutom hud- och hårvård har björnbärsfröolja flera andra användningsområden. Den kan användas som en ingrediens i hemlagade solskyddsmedel tack vare dess bredspektriga UV-skyddande egenskaper. Oljan kan också tillsättas i tvålar och exfolianter för att ge dem en näringsrik och lyxig konsistens. Dessutom kan björnbärsfröolja användas i aromaterapi för dess lätta och behagliga doft, som bidrar till en avslappnande och upplyftande atmosfär.

Observera att denna björnbärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren björnbärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
CAS-Nummer 84787-69-9
Innehållsdeklaration 100% Rubus Fruticosus (Blackberry) Seed Oil
Ursprungsland Polen
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB057

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Björnbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Björnbärsfröolja (100%)

  1. Anna Ragnarsson (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *