 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Broccolifröolja (100%)

Finns i lager

159 kr

159 kr
Artikelnr: 061 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Broccolifröolja (100%) (Brassica oleracea italica)

Upptäck vår ekologiskt framställda broccolifröolja, kallpressad från fröna av Brassica oleracea italica som odlas i det pittoreska indiska landskapet. Med en rik profil av fettsyror erbjuder denna olja utmärkt oxidativ stabilitet och icke-feta fuktgivande egenskaper, vilket gör den till en värdefull mjukgörare inom kosmetik och personlig vård. Broccolifröolja kan användas enskilt som en fuktighetskräm för hud och hår eller blandas in i olika hudvårdsrecept som balsam, lotioner och tvålar.

Denna enastående olja kännetecknas av sin lätta, icke-feta textur, snabba absorption och rika innehåll av tokoferoler. Den innehåller även höga nivåer av enkelomättade omega-9-fettsyror – framför allt eruksinsyra och fenoliska föreningar. Dessutom innehåller broccolifröolja den organiska svavelföreningen sulforafan, känd för att reglera enzymer som skyddar huden mot skador från UV-strålning.

Även känd som: Broccoliolja, Brassica Oleracea Italica Fröolja, Kallpressad Broccolifröolja, Ren Broccoliolja

Broccoli har en anrik historia och har varit värderad för sina näringsmässiga och folkmedicinska egenskaper sedan antiken. Ursprungligen kultiverad i Italien, har broccolin spridits över hela världen som en näringsrik grönsak. Även om användningen av broccolifrön och deras olja för kosmetiska och hälsofrämjande ändamål är ett modernare fenomen, så reflekterar detta en växande medvetenhet och uppskattning för naturliga produkter.

Vår broccolifröolja tar sin början i Indiens frodiga och varierade landskap, odlad med dedikation och en djup respekt för tradition. Produktionen av oljan är ett fint exempel på när skickligt hantverk möter vetenskapens framsteg. Kallpressningsprocessen, som används för att extrahera oljan från de torkade fröna av broccolin, är avgörande för att bevara dess näringsrika egenskaper, inklusive det rika innehållet av omega-9-fettsyror, eruksinsyra och sulforafan. Denna metod säkerställer att oljan behåller sin lättviktiga, icke-feta konsistens och snabba absorption, vilket gör den idealisk för kosmetisk användning.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Broccolifröolja

Broccolifröolja är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper. Denna olja står ut för sin unika sammansättning av fettsyror, vitaminer och mineraler som ger den dess exceptionella förmåga att återfukta, skydda och återställa hud och hår till sin naturliga skönhet. Traditionellt har broccolifröolja uppskattats för dess förmåga att ge en naturlig lyster och förbättra hudens övergripande hälsa samt stärka och skydda håret mot yttre skadliga miljöpåverkningar.

Broccolifröolja för hudvård

Inom hudvården erbjuder broccolifröolja djupgående återfuktning utan att lämna en fet hinna, vilket gör den perfekt för alla hudtyper, inklusive oljig och kombinerad hud. Dess rika innehåll av Omega-9 fettsyror och E-vitamin arbetar för att stärka hudens yttre barriär, vilket bidrar till att behålla fukt och skydda mot miljöpåverkan. Och dess antiinflammatoriska egenskaper gör den också idealisk för känslig eller inflammerad hud. Broccolifröolja kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att droppas direkt på huden eller blandas i din favoritkräm eller lotion. Den fungerar även utmärkt som en del av en närande massageolja. För en extra fördelaktig effekt kan broccolifröolja blandas med eteriska oljor som blå renfana för lugnande egenskaper, myrra för dess återfuktande fördelar, eller frankincense för att främja hudens regenerering.

Broccolifröolja för hårvård

När det gäller hårvård, är broccolifröolja en fantastisk ingrediens för att återfukta och ge näring till håret från rot till topp. Dess lätta konsistens gör att den snabbt kan absorberas av håret utan att tynga ner det, vilket är idealiskt för tunt eller fint hår. Den är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller frissigt hår, eftersom dess komposition liknar den av silikon, vilket ger en slätande effekt utan de negativa biverkningarna av syntetiska ingredienser. Använd broccolifröolja som en del av din hårinpackning eller som en leave-in-behandling för att maximera dess fördelar. Dess rika innehåll av antioxidanter skyddar även håret mot skador orsakade av fria radikaler och UV-strålning.

Övriga användningsområden för broccolifröolja

Utöver dess användning inom hud- och hårvård, har broccolifröolja visat sig vara användbar i en rad andra sammanhang. Tack vare dess antioxidanta egenskaper kan oljan fungera som ett utmärkt tillskott i solskyddsprodukter för att erbjuda ytterligare skydd mot UV-strålars skadliga effekter. Dess antiinflammatoriska fördelar gör den även till en värdefull komponent i produkter avsedda för att lindra irritation och rodnad, som efter rakning eller exponering för hårda väderförhållanden.

Observera att denna broccolifröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Broccolifröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren broccolifröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil
CAS-Nummer 223749-36-8
Innehållsdeklaration 100% Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB061

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Broccolifröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Broccolifröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *