N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Broccolifröolja (100%)

Finns i lager

Från: 99 kr

50 ml
99 kr
100 ml
195 kr
Artikelnr: 061 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Broccolifröolja (100%) (Brassica oleracea italica)

Vår ekologiskt framställda broccolifröolja är kallpressad från fröna av Brassica oleracea italica, som odlas i det pittoreska landskapet på den indiska landsbygden. Fettsyreprofilen i broccolifröolja ger utmärkt oxidationsstabilitet och icke-feta fuktgivande egenskaper, vilket gör den till ett värdefullt mjukgörande medel i kosmetika och personlig vård. Den kan användas ensam som en fuktgivare för hud och hår, eller så kan den blandas in i de flesta recept som används lokalt, t.ex. balsam, lotioner och tvålar.

Även känd som: Broccoliolja, Brassica Oleracea Italica Fröolja, Kallpressad Broccolifröolja, Ren Broccoliolja

Broccolifröolja framställs genom en process känd som kallpressning, vilket innebär att frön från broccoliblomman pressas för att extrahera oljan. Den kallpressade processen är skonsam mot oljans näringsämnen, och gör att oljan behåller dess höga koncentration av nyttiga fettsyror, antioxidanter och svavelkomponenter. Vår ekologiskt certifierade olja är fri från alla kemikalier och tillsatser, vilket gör att du får en ren, oraffinerad olja med alla dess naturliga fördelar intakt.

Historiskt sett har broccolifröolja inte alltid haft en framträdande plats inom skönhetsvärlden. Broccoli är en växt som härstammar från Medelhavet och var mycket populär i det romerska riket, men det var inte förrän på 1900-talet som man började pressa dess frön för att skapa olja. Ursprungligen användes broccolifröolja inom matlagning, tack vare dess lätt och behaglig smak, samt dess höga innehåll av enkelomättade fettsyror.

Men med tiden började forskare och kosmetiska formulerare uppmärksamma broccolifröoljans unika egenskaper, och hur de kunde appliceras på hud och hår. Dess utmärkta absorptionsförmåga, dess icke-feta konsistens, och dess förmåga att ge huden en fin lyster, ledde till att oljan började användas i allt från ansiktskrämer till hårprodukter. Idag är broccolifröolja en hyllad ingrediens inom skönhetsindustrin, älskad för sina många fördelar och dess mjukgörande egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Broccolifröolja

Broccolifröolja är en skönhetsskatt med en lätt, icke-fet konsistens, snabb absorption och en rik infusion av näringsämnen, inklusive kraftfulla tokoferoler. Den har ett överflöd av enkelomättade omega-9-fettsyror, främst erukasyra och fenolföreningar, vilket gör oljan till en oöverträffad fuktgivare. Den innehåller också en organisk svavelförening känd som sulforafan, en kraftfull antioxidant som reglerar enzymer som skyddar huden mot skador orsakade av UV-strålning. Sulforafan erbjuder en unik fördel för din hud, vilket hjälper till att förebygga tecken på förtida åldrande och upprätthålla en fräsch, ungdomlig utseende.

Men broccoliolja är inte bara för hudvård, utan den är perfekt för hårvårdsformuleringar som syftar till att nära, återfukta och konditionera hår och hårbotten. Genom att återfukta och återställa hudens lipidfilm fungerar oljan som en kraftfull återfuktare som även har antiinflammatoriska egenskaper och blockerar skador orsakade av föroreningar och fria radikaler.

Broccolifröolja är ofta valt som ett naturligt alternativ till silikon i schampo och balsam. Denna lätta olja täpper inte till porerna eller hårsäckarna, vilket förhindrar att håret blir tyngt och ser fett ut. Denna olja hjälper till att bibehålla hårets naturliga volym och lyster, samtidigt som det återställer dess naturliga fuktbalans.

Observera att denna Broccolifröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Broccolifröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren broccolifröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil
CAS-Nummer 223749-36-8
Innehållsdeklaration 100% Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB061

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Broccolifröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Broccolifröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Broccolifröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *