N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Amarantfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 219 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 055 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Amarantfröolja (100%) (Amaranthus caudatus)

Även känd som: Amaranth Oil, Amarant Caudatus Seed Oil, Amaranth Cruentus Seed Oil

Vår ekologiskt framställda Amarantfröolja extraheras med hjälp av superkritisk CO2-extraktion från fröna av Amaranthus caudatus som är inhemsk i Sydamerika men som nu odlas i stor utsträckning över hela världen som en gröda. Amarantolja är mycket rik på naturliga tokoferoler och tokotrienoler (E-vitaminkomplex), växtsteroler (fytosteroler), karotenoider och viktigast av allt, squalen, en lipid som finns naturligt i huden.

Amaranthus caudatus-plantans historia går tillbaka till cirka 8 000 år sedan, då denna gröda var en oumbärlig del av aztekernas kulinariska, medicinska och andliga praxis. Amarantmjölet är glutenfritt, vilket gör det lämpligt för personer med glutenintolerans (celiaki). En amarantplanta ger upp till 160000 korn som används för att utvinna både olja och mjöl.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Amarantfröolja har ett högt innehåll av omega-6- och omega-9-fettsyror och tränger snabbt in i huden utan att kännas fet på huden. Dess förmåga att tränga djupt in i hudvävnaden hjälper den att transportera andra ingredienser som inte kan tränga igenom huden på egen hand. Det rika innehållet av squalen ger Amarantfröolja anti-aging, anti-inflammatoriska och anti-oxidationsegenskaper, förutom att den är en naturlig hudidentisk kemikalie som bildar en skyddande, vattentät barriär mot TEWL (Trans Epidermal Water Loss) och hjälper till att behålla fukten. Dessutom ger dess näringsrika sammansättning utmärkta egenskaper för hudregenerering, vilket kan vara särskilt viktigt för dem som lider av hudproblem som psoriasis eller dermatit.

Amarantolja är också känd för sina supermjukgörande och djupt återfuktande egenskaper och kan på ett naturligt sätt bidra till att öka hårets elasticitet och konsekvent återställa glansen i tråkigt, skadat hår. Amarantfröolja är också ett fantastiskt balsam för håret och kan hjälpa till att hålla hårbotten frisk när den används som en oljebehandling före schampo.

Innehåll

Ekologisk Amarantfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren amarantfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Amaranthus Caudatus Seed Oil
CAS-Nummer 223747-79-3
Innehållsdeklaration 100% Amaranthus Caudatus Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Superkritisk CO2 Extraktion
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB055

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Amarantfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Amarantfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Amarantfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *