 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

47 kr

47 kr
Artikelnr: 036 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) (Cedrus deodara)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska cederträolja, som är varsamt ångdestillerad från det rika träet av Cedrus deodara-träd, som växer vilt i Indiens frodiga skogar. Denna eteriska olja är känt för sin enastående terapeutiska förmåga och dess vackert avrundade, tilltalande arom, som särskilt framträder i dess mellannoter. Vår speciella åldringsprocess tillför även en ny nivå av värme och komplexitet till aromen och ökar koncentrationen av terapeutiska komponenter i oljan.

Namnet “deodara” härstammar från det sanskritska ordet “devadāru”, vilket översätts till “gudarnas trä” – Himalayaceder betraktas därför som ett särskilt heligt träd inom hinduismen. De robusta, nästan oförstörbara Cedrus deodara-träden har ansetts vara odödliga i århundraden. Dessa mäktiga träd har inte bara överlevt utan även frodats i hundratals år, med ett helt ekosystem som stöds under deras fötter och i deras luftiga övre nivåer.

Även känd som: Himalayacederträ eterisk olja, Deodar-cederträolja, Cedrus deodara träolja, Himalayacederolja, Deodarcederolja

Vår eteriska cederträolja härstammar från det majestätiska Cedrus deodara-trädet, även känt som Himalayaceder, som vilt växer i de frodiga skogarna i Indien. Denna trädart är djupt rotad i den indiska kulturen och landskapet, och dess namn "deodara" är avledat från det sanskritska ordet "devadāru", vilket betyder "gudarnas trä". Detta namn återspeglar trädets heliga status i hinduismen och dess betraktelse som en gudomlig gåva. Himalayaregionen, med sitt unika klimat och sin rika biodiversitet bidrar till oljans unika egenskaper. Området kännetecknas av sin rena luft, sitt mineralrika vatten och sin orörda natur, vilket skapar optimala förhållanden för dessa träd att växa och frodas.

Historiskt sett har Himalayacederträet och dess eteriska olja haft en central roll i många kulturer, främst inom det indiska subkontinenten, för sina mångsidiga användningsområden inom folkmedicin, kosmetika och andliga ceremonier. Trädet har ansetts vara odödligt på grund av sin robusta natur och förmåga att överleva under hårda klimatförhållanden, vilket gjort det till ett symbol för styrka och uthållighet. Cedrus deodara har använts för att bygga tempel och palats, medan dess eteriska olja har använts i ayurvedisk medicin för dess antiseptiska, antiinflammatoriska och lugnande egenskaper. Dessutom har oljan varit en viktig del i rituella reningsseremonier och använts för att främja mental klarhet och spirituell uppstigning.

Framställningen av vår eteriska cederträolja börjar med en noggrann och hållbar skördning av träet från vildvuxna Cedrus deodara-träd. Genom en process av ångdestillation extraheras sedan den eteriska oljan från träets rika ved. Detta görs med en speciell åldringsprocess som vi tillämpar för att förhöja oljans arom och koncentrera dess terapeutiska komponenter. Denna process innebär att oljan varsamt åldras under kontrollerade förhållanden, vilket inte bara förbättrar dess värmande och komplexa doft utan också ökar dess effektivitet. Vi lägger stor vikt vid att bibehålla de traditionella metoderna och teknikerna som är viktiga för att skydda oljans autenticitet och kvalitet, samtidigt som vi införlivar moderna insikter för att maximera dess terapeutiska fördelar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Cederträ

Den eteriska cederträoljan är högt värderad för sina renande, antiinflammatoriska och lugnande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja, med sin djup, träig doft och förmåga att främja en känsla av jordnära lugn, har länge uppskattats inom traditionell medicin och modern aromaterapi. Dess terapeutiska fördelar sträcker sig från att förbättra psykiskt välbefinnande till att stärka kroppens försvar mot yttre påfrestningar.

Eteriska cederträoljan för hudvård

Inom hudvård används eteriska cederträoljan för dess förmåga att lugna och vårda irriterad eller inflammerad hud, tack vare dess antiinflammatoriska egenskaper. Den kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blandas ut med en bärarolja för att skapa en näringsrik massageolja eller fuktgivare som lämpar sig väl för torr eller problematisk hud. Denna olja är särskilt fördelaktig för personer med fet hudtyper eftersom den kan hjälpa till att balansera hudens oljeproduktion.

Eteriska cederträoljan för hårvård

Inom hårvård bidrar eteriska cederträoljan till att främja en frisk hårbotten och starkt, lysterfyllt hår. För detta ändamål kan oljan blandas med en bärarolja och masseras in i hårbotten före tvätt, vilket erbjuder näring och stöd för friskare hår och hårbotten. Oljan är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller tunt hår, då den bidrar till att återställa hårets styrka och elasticitet.

Eteriska cederträoljan inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eteriska cederträoljan högt skattad för sin förmåga att lugna sinnet, minska stress och främja en känsla av jordnära lugn. Den är idealisk för att använda i en diffusor för att skapa en stabiliserande och lugnande atmosfär i hemmet eller arbetsplatsen. Oljan används också för att förbättra meditativa praktiker och främja andlig klarhet. Dess jordande doft hjälper till att djupna andningen och stärker användarens förmåga att hantera stress och ångest.

Övriga användningsområden för eteriska cederträoljan

Utöver dess användning för hud och hår, har eteriska cederträoljan traditionella och moderna användningsområden som sträcker sig från hushållsrengöring till att vara naturligt insektsavvisande. Dess antiseptiska och antibakteriella egenskaper gör den till ett effektivt tillägg i hemgjorda rengöringsmedel, bidragande till en ren och fräsch miljö utan att behöva använda kemiska ämnen. Som ett naturligt insektsmedel kan oljan appliceras på huden, utspädd i en bärarolja, eller användas i utomhusdiffusorer för att avvärja mygg och andra skadedjur, vilket gör den till en oumbärlig följeslagare för camping och utomhusaktiviteter.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk cederträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cedrus Deodara Wood Oil
CAS-Nummer 91771-47-0 ; 48991-36-6
Innehållsdeklaration 100% Cedrus Deodara Wood Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB036

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

1 recension av Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)

  1. Åsa (verifierad ägare)

    Kunde inte vara bättre !

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *