N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)

Finns i lager

47 kr

10 ml
47 kr
Artikelnr: 036 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) (Cedrus deodara)

Upptäck vår Ekologiska Eteriska Cederträoljaolja, en naturligt ångdestillerad olja från det imponerande och rika träet Cedrus deodara, som växer vilt i de frodiga skogarna i Indien. Denna högkvalitativa Cederträolja är känd för sin enastående aromaterapeutiska egenskaper och har en förtrollande, rundad doft med framträdande mellannoter som får dina sinnen att slappna av och njuta.

Vi är stolta över att erbjuda denna unika olja som genomgår en noggrant utvald åldrandeprocess. Denna process adderar ytterligare värme och komplexitet till aromen, samtidigt som den förstärker koncentrationen av välgörande ingredienser. Perfekt för aromaterapi, massage, hudvård och hemmabruk. Vår eteriska cederträolja är en mångsidig och prisvärd produkt som passar alla som vill förbättra sitt välbefinnande på ett naturligt sätt. Utforska och njut av de många användningsområdena för denna fantastiska olja från naturens skattkammare.

Även känd som: Himalayacederträ eterisk olja, Deodar-cederträolja, Cedrus deodara träolja, Himalayacederolja, Deodarcederolja

Namnet "deodara" härstammar från sanskrit och kan översättas till "gudarnas timmer", vilket förstärker Himalayacederträdets heliga status inom hinduismen. Dessa kraftfulla och motståndskraftiga cederträd har ansetts vara nästintill oförstörbara under århundraden. De majestätiska träden har inte bara överlevt utan även blomstrat i hundratals år, med ett helt ekosystem som frodas under deras rötter och i deras höga grenverk.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Cederträolja

De rapporterade fördelarna och användningsområdena för Himalayacederträets eteriska olja är många. Genom tiderna har oljan använts i olika naturpreparat och kosmetiska produkter. Cederträolja anses ha naturliga antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper och är därför populär inom många områden.

Med eterisk olja av cederträ kan du dra nytta av dess många användningsområden och fördelar. Oljan kan användas i aromaterapi för att skapa en avslappnande atmosfär i ditt hem, som en del av en lugnande massageolja för att lindra spänningar, eller i hud- och hårvårdsprodukter. Den är också perfekt att använda i naturliga hushållsrengöringsmedel för att dra nytta av dess antibakteriella egenskaper.

För att utnyttja de fördelaktiga egenskaperna hos Eterisk Cederträolja på bästa sätt, rekommenderas det att blanda oljan med en bärarolja innan användning. Några populära bäraroljor är jojobaolja och arganolja. Detta kommer inte bara att göra det lättare att applicera oljan på huden eller i håret utan också minska risken för hudirritation. När du använder cederträets eteriska olja i aromaterapi kan du prova att blanda den med andra eteriska oljor för att skapa en unik och harmonisk doftupplevelse. Några populära oljor att blanda med cederträets eteriska olja är lavendel, bergamott, ylang-ylang och sandelträ. Dessa kombinationer kan hjälpa till att skapa en avkopplande och lugnande atmosfär som främjar välmående och inre balans.

Att införliva cederträets eteriska olja i din dagliga rutin sägs även kunna göra under för ditt fysiska och känslomässiga välmående. Några förslag på användningsområden är att tillsätta några droppar olja till ditt bad för att skapa en avslappnande badupplevelse, att använda den i en diffuser för att sprida doften i hemmet eller att blanda den med en bärarolja och använda den för att massera stressade muskler.

För den som vill använda eteriska olja av cederträ i sina hudvårdsrutiner kan det också vara en utmärkt idé att blanda oljan med en fuktighetskräm eller ansiktsolja. Oljan kan bidra till att förbättra hudens utseende genom att öka lystern, återfukta och hjälpa till att avlägsna gifter. Dess antibakteriella egenskaper kan också vara fördelaktiga för att bekämpa akne och andra hudåkommor.

För hårvård kan cederträets eteriska olja blandas med en bärarolja och appliceras på hårbotten och längderna för att stimulera lyster och återfuktning. Oljan kan även tillsättas i schampo och balsam för att ge ditt hår extra näring och glans.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk cederträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cedrus Deodara Wood Oil
CAS-Nummer 91771-47-0 ; 48991-36-6
Innehållsdeklaration 100% Cedrus Deodara Wood Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB036

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *