N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)

Finns i lager

59 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 036 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) (Cedrus deodara)

Även känd som: Himalayan Cedarwood Essential Oil, Deodar Cedarwood Oil, Cedrus Deodara Wood Oil

Vår ekologiskt tillverkade eteriska olja av cederträ från Himalaya är ångdestillerad från det slående, rika träet från Cedrus deodara som skördas vilt i Indiens skogar. Vår Cederträolja har en exceptionell terapeutisk kapacitet och en vackert rundad tilltalande doft, särskilt i dess mellannoter. Vår speciella åldrandeprocess ger också en ny nivå av värme och komplexitet till aromen och ökar koncentrationen av terapeutiska komponenter i denna Cederträolja.

Namnet "deodara" har utvecklats från sanskrit, som kan översättas till "gudarnas timmer" - Himalayacederträet betraktas alltså som ett särskilt heligt träd inom hinduismen. De robusta, osårbara cederträdet deodara-träden har i århundraden ansetts vara oförstörbara. Dessa massiva träd har inte bara överlevt utan även lyckats frodas i hundratals år med ett helt ekosystem under sina fötter och i sina luftiga övre nivåer.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja av cederträ från Himalaya har använts i mediciner och kosmetika genom tiderna. Denna eteriska olja används ofta till att hantera mindre smärta och inflammation, särskilt när det gäller kronisk smärta och inflammation i artriktiska leder. Cederträolja är också ett utsökt val när man vill stödja friska lungor och främja en klar andning. Tack vare sina antibakteriella egenskaper är denna eteriska olja också ett stöd när man vill minska oönskade bakterier och virus.

Eterisk olja av cederträ från Himalaya har också en affinitet med hår och hud, då den sägs kunna hjälpa till att avlägsna inlåsta gifter i båda och för att ge tillbaka lyster.

Känslomässigt och energimässigt är denna underbart aromatiska eteriska olja jordande och lugnande. Eterisk olja av cederträ hjälper också till att stödja ett överbelastat nervsystem och är otroligt stabiliserande vid stressiga övergångar.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk cederträolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cedrus Deodara Wood Oil
CAS-Nummer 91771-47-0 ; 48991-36-6
Innehållsdeklaration 100% Cedrus Deodara Wood Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Trä
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB036

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Cederträolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *