 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%)

Finns i lager

105 kr

105 kr
Artikelnr: 018 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) (Cananga Odorata var Genuina)

Upptäck vår ekologiskt framställda eterisk ylang ylang-olja, som är varsamt ångdestillerad från de nyplockade, honungsluktande blommorna av det höga trädet Cananga odorata var. genuina, som växer vilt i Madagaskars skogar. Denna intensivt söta och högt blommiga olja, med en mångfacetterad arom som inkluderar fruktiga, träiga, kryddiga och lätt balsamiska noter, är idealisk för användning i hudvårdsprodukter, aromaterapi och naturlig parfymtillverkning. Vår ylang ylang-olja är resultatet av en kontinuerlig och oavbruten destillation som varar upp till 18 timmar, vilket ger en fullspektrum, icke-fraktionerad olja, som ofta benämns som “Ylang ylang complete”. Inom aromaterapi representerar den det bredaste uttrycket av denna sensuella blommas terapeutiska och aromatiska möjligheter.

Ylang ylang-oljan är känd för att skapa balans och lugn, lindra inflammation, minska oönskad bakteriell aktivitet, och för dess förmåga att förbättra hudens skönhet genom att naturligt reglera talgproduktionen. Den är lika effektiv för mogen som för ung hud tack vare dess balanserande effekt. Dessutom är oljan uppskattad för att ge fylligare, lyxigare hår. Känslomässigt och energetiskt svalkar och lugnar ylang ylang-oljan, med underbara, milda, sedativa egenskaper som uppmuntrar till mild eufori och främjar en sensuell uppvaknande. Dess doft anses vara afrodisiakum och används för att lindra stress och nedstämdhet.

Även känd som: Ylang ylang complete, Ilang Ilang-olja, Cananga odorata blomolja, Ylang ylang blomolja, Cananga odorata essensolja, Ylang ylang aromolja, Cananga odorata extraktolja

Vår ekologiskt framställda eteriska ylang ylang-olja härstammar från de frodiga, vilda skogarna på Madagaskar, där det majestätiska trädet Cananga odorata var. genuina stolt reser sig. Madagaskar, som är känd för sin unika flora och fauna, erbjuder de perfekta växtförhållandena för ylang ylang-trädet. Det tropiska klimatet, tillsammans med den näringsrika jorden, bidrar till blommornas intensiva doft och oljans höga kvalitet.

Historiskt sett har ylang ylang-oljan varit högt värderad i många kulturer, särskilt inom traditionell medicin och aromaterapi. Dess användning sträcker sig långt tillbaka i tiden, där oljan användes för sina lugnande, balanserande och uppfriskande egenskaper. I sydostasiatiska kulturer har ylang ylang även länge använts för att dekorera sängkammaren för nygifta, som en symbol för kärlek och för att främja romantik. Dessutom har oljan traditionellt använts för att sköta om hud och hår, tack vare dess förmåga att balansera talgproduktionen.

Den eteriska ylang ylang-oljan som vi erbjuder framställs genom en noggrann process av ångdestillation, en metod som varsamt extraherar oljan från de nyplockade, honungsluktande blommorna av ylang ylang-trädet. Detta är en kontinuerlig och oavbruten destillation som varar upp till 18 timmar, vilket resulterar i en fullspektrum, icke-fraktionerad olja känd som "Ylang ylang complete". Denna metod bevarar oljans komplexa arom och terapeutiska egenskaper på bästa sätt. Genom att använda en längre och oavbruten destillationsprocess säkerställer vi att vi fångar upp alla de nyanserade doftnoterna och de terapeutiska fördelarna som ylang ylang-blomman har att erbjuda.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Ylang ylang

Eterisk ylang ylang-olja är värderad för sina balanserande och fuktgivande egenskaper och är känt för att användas i hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna lyxiga olja är även uppskattad för sin förmåga att skapa lugn och balans, både fysiskt och emotionellt, och dess intensiva, blommiga arom gör den till en favorit inom naturlig parfymtillverkning. Traditionellt har ylang ylang-oljan använts för att förbättra hudens och hårets skönhet, samt för dess lugnande effekter i aromaterapi.

Eterisk ylang ylang-olja för hudvård

Inom hudvården är eterisk ylang ylang-olja uppskattad för sin förmåga att naturligt reglera talgproduktionen, vilket gör den idealisk för både torr och fet hud. Dess balanserande effekt hjälper till att upprätthålla hudens naturliga fuktbarriär, vilket bidrar till en klarare och mer strålande hudton. För att integrera ylang ylang-oljan i din dagliga hudvårdsrutin, kan du blanda den med en vegetabilisk bärarolja, såsom nyponfrö eller arganolja, och applicera blandningen på huden. Detta är särskilt fördelaktigt i ansiktsoljor eller massageoljor, där dess lugnande doft också bidrar till en avkopplande upplevelse. Ylang ylang-oljan är särskilt fördelaktig för personer med ojämn hudton eller de som önskar en naturlig lösning för att främja hudens hälsa.

Eterisk ylang ylang-olja för hårvård

För hårvården erbjuder eterisk ylang ylang-olja exceptionella fördelar, såsom att främja ett fylligare, mer lyxigt hår. Dess naturliga egenskaper kan även hjälpa till att balansera hårbottens oljeproduktion, vilket gör den idealisk för både torrt och oljigt hår. Använd ylang ylang-oljan genom att blanda några droppar med din favorit hårolja eller balsam för att förbättra hårets styrka, glans och allmänna hälsa.

Eterisk ylang ylang-olja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk ylang ylang-olja högt värderad för sina lugnande och balanserande egenskaper. Den har visat sig vara effektiv för att minska stress, ångest och främja en känsla av välbefinnande. Dess söta, blommiga doft används för att skapa en avkopplande atmosfär i hemmet eller på arbetsplatsen, och kan även bidra till att förbättra sömnkvaliteten. Använd oljan i en diffuser eller blanda den med en bärarolja för en lugnande massage som uppmuntrar till emotionell balans och mild eufori. Dess förmåga att främja en känsla av avslappning och välbefinnande gör den också till ett populärt val för meditation och yoga praxis, där den kan hjälpa till att fördjupa avslappning och öka inre harmoni.

Övriga användningsområden för eterisk ylang ylang-olja

Utöver dess användning för hud och hår har eterisk ylang ylang-olja en rad andra traditionella och moderna användningsområden. Den har använts som ett naturligt afrodisiakum för att öka sexuell lust. Särskilt noterbart är dess förmåga att mildra symtomen associerade med premenstruellt syndrom (PMS) och klimakteriet, vilket gör den till ett värdefullt verktyg för kvinnor som navigerar genom dessa ofta utmanande fysiologiska förändringar. Ylang ylang-oljans lugnande och harmoniserande egenskaper kan hjälpa till att balansera humörsvängningar, minska spänningar och främja en känsla av lugn och välbefinnande. Dess påverkan på kroppen kan också bidra till att lindra andra symptom såsom irritabilitet, trötthet och obehag, vilket gör den till ett fördelaktigt tillskott till en avslappningsrutin före sänggåendet eller under dagen. Genom att integrera ylang ylang-oljan i massageoljor eller bad, eller genom att diffusera dess doft i levnadsmiljön, kan kvinnor hitta naturlig lättnad och förbättrad livskvalitet under dessa perioder.

Specifikationer

INCI-Namn Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil
CAS-Nummer 8006-81-3 ; 83863-30-3
Innehållsdeklaration 100% Cananga Odorata (Ylang Ylang) Flower Oil
Ursprungsland Madagaskar
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB018

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Ylang Ylang Olja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *