N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)

Finns i lager

99 kr

10 ml
99 kr
Artikelnr: 037 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) (Cinnamomum verum)

Även känd som: Ceylonkanelbarkolja, Cinnamomum Zeylanicum-barkolja, Cinnamomum Verum-barkolja, Äkta kanelbarkolja, Ceylonkanelolja, Cinnamomum Zeylanicum olja

Upptäck vår underbara ekologiska eteriska olja av kanel, vars doft är lika rik och upplyftande som dess ursprung. Denna unika olja framställs genom ångdestillation av den hållbart vildväxande, kryddiga barken från det lilla vintergröna trädet Cinnamomum zeylanicum (synonym Cinnamomum verum). Detta träd, även känt som det äkta kanelträdet, växer vilt och frodigt i Sri Lankas djupa skogar.

Vår ekologiska kanelolja är både ursprungscertifierad och etiskt producerad, vilket garanterar att den upprätthåller högsta kvalitet och renhet. Oljan framställs genom noggrant urval av de bästa kanelbarkarna, vilket resulterar i en olja som är rik på naturliga komponenter och en doft som är lika förtrollande som det exotiska landskapet där den härstammar från.

Använd denna underbara kanelolja för att förvandla ditt hem till en oas av värme och harmoni. Den är utmärkt för att använda i aromaterapi, berikande doftljus, och för att skapa dina egna, personliga hudvårdsprodukter. Den kryddiga och värmande doften är inte bara upplyftande för sinnet, utan skapar även en känsla av välbefinnande och avkoppling.

Njut av vår ekologiska eteriska kanelolja och upplev en doftresa som tar dig till hjärtat av Sri Lanka, där den äkta kanelen frodas. Låt dig förföras av denna ljuvliga olja och känn hur den omsluter dig med värme och välbefinnande.

Cinnamomum zeylanicum, även kallad Cinnamomum verum, är mer känt som Ceylonkanel, eftersom Ceylon är det gamla namnet på Sri Lanka före dess självständighet, där den äkta kanelen frodas. Kanel har en lång och spännande historia av kulinariska användningsområden, där man kryddar allt från delikata desserter och förrätter till värmande drycker. Eterisk olja av kanel är rik på aldehyder, särskilt Cinnamaldehyd, vilket har visat sig ha en mängd fördelar, inklusive dess förmåga att minska inflammation och fungera som antimikrobiell (ett ämne som förstör eller undertrycker tillväxten av mikroorganismer, inklusive bakterier och svampar).

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Kanelolja

De rapporterade fördelarna och användningsområdena för eterisk kanelolja är många och varierade. Den varma, lugnande aromen är idealisk för användning i diffusorblandningar och DIY rengöringsblandningar, eftersom den hjälper till att minska förekomsten av oönskad bakterie-, svamp- och virusaktivitet.

I naturliga parfymerier ger kanelens sötma värme och en kryddig känsla till parfymkompositioner när den används i spårmängder. Den används ofta i orientaliska och chypre-parfymer för att ge en kryddig, varm och söt touch.

Känslomässigt och energimässigt ger Eterisk Kanelolja jordning och återställande kraft. Inom aromaterapi anses denna eteriska olja vara otroligt upplyftande och kan vara till hjälp särskilt under tider av hög press. Den har förmågan att fräscha upp sinnet genom att skapa ett positivt tankesätt och bidra till att eliminera negativa känslor. Kaneloljan kan också användas för att inspirera sensuella stämningar, eftersom den har potenta afrodisiakala egenskaper.

Förutom dess många fördelar och användningsområden inom aromaterapi, rengöring och parfym, har kanelolja också en lång tradition inom matlagning och bakning. Dess rika, varma och kryddiga smak är perfekt för att förvandla dina favoritrecept, från läckra desserter och exotiska förrätter till värmande drycker och mer.

Eterisk kanelolja erbjuder en hel värld av möjligheter för att förbättra ditt välbefinnande och skapa en känsla av harmoni i ditt hem. Använd den i doftljus eller luftfräschare för att skapa en varm och inbjudande atmosfär. Den kan också användas i massageoljor och badtillsatser för att skapa en avkopplande och tröstande upplevelse för kropp och själ.

När du väljer Eterisk Kanelolja är det viktigt att du letar efter en produkt som är ren, organisk och etiskt framställd. Vår olja är framställd från hållbart odlad, ekologisk kanelbark från Sri Lanka, och vi är stolta över att kunna erbjuda en produkt av högsta kvalitet som ger dig de bästa möjliga fördelarna.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kanelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
CAS-Nummer 8015-91-6 ; 84649-98-9
Innehållsdeklaration 100% Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
Ursprungsland Sri Lanka
Extraherad från växtdel Bark
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB037

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *