N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)

Finns i lager

99 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 037 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) (Cinnamomum verum)

Även känd som: Ceylon Cinnamon Bark Oil, Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil, Cinnamomum Verum Bark Oil

Vår ekologiskt tillverkade eteriska olja av kanel är ångdestillerad från den hållbara vilda, rika, kryddiga barken från det lilla vintergröna trädet Cinnamomum zeylanicum (synonym Cinnamomum verum), även känt som det äkta kanelträdet, som växer vilt i Sri Lankas skogar.

Cinnamomum zeylanicum, även kallad Cinnamomum verum, brukar kallas Ceylonkanel, eftersom Ceylon är det gamla namnet på Sri Lanka före dess självständighet, där den äkta kanelen växer. Kanel har en lång historia av kulinariska användningsområden, där man kryddar desserter, förrätter och varma drycker. Eterisk olja av kanel är rik på aldehyder, särskilt Cinnamaldehyd, som har visat sig minska inflammation och fungera som antimikrobiell (ett ämne som förstör eller undertrycker tillväxten av mikroorganismer, inklusive bakterier och svampar).

Rapporterade fördelar och användningsområden

Den varma, lugnande aromen av eterisk kanel olja är idealisk för användning i diffusorblandningar och DIY rengöringsblandningar, eftersom den hjälper till att minska förekomsten av oönskad bakterie-, svamp- och virusaktivitet. Kanel stöder en hälsosam metabolisk funktion och hjälper till att upprätthålla ett hälsosamt immunförsvar, särskilt när säsongens hot är höga.

Applicerad lokalt i extremt låg utspädning hjälper kanelbarkolja till att återställa lätthet och komfort i trötta, utmattade eller överansträngda kroppar. I naturliga parfymerier ger kanelens sötma värme och en kryddig känsla till parfymkompositioner när den används i spårmängder och används ofta i orientaliska och chypre-parfymer för att ge en kryddig, varm och söt touch.

Känslomässigt och energimässigt ger kanelbarkolja jord och återställer. Denna eteriska olja är otroligt upplyftande och kan försiktigt förbättra moralen, särskilt under tider av situationell ångest och depression. Den har förmågan att fräscha upp sinnet genom att skapa ett positivt tankesätt och eliminera negativa känslor. Kaneloljan kan också användas för att inspirera sensuella stämningar, eftersom den har potenta afrodisiakala egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kanelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
CAS-Nummer 8015-91-6 ; 84649-98-9
Innehållsdeklaration 100% Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
Ursprungsland Sri Lanka
Extraherad från växtdel Bark
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB037

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *