 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)

Finns i lager

99 kr

99 kr
Artikelnr: 037 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) (Cinnamomum verum)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska kanelolja, som är varsamt ångdestillerad från den rika och kryddiga barken av det lilla evigt gröna Cinnamomum zeylanicum-trädet, även känt som det äkta kanelträdet, som växer vilt i Sri Lankas skogar. Kanelolja är berömd för sin varma, tröstande doft som är idealisk för att skapa en välkomnande och ren atmosfär i ditt hem eller arbetsutrymme.

Denna unika olja har sitt ursprung i Ceylon (nuvarande Sri Lanka), den äkta kanelens hemvist, och är känt för sin långa historia av kulinariska användningar som spänner från att krydda desserter och huvudrätter till att ge en kryddig värme till varma drycker. Eterisk kanelolja är rik på aldehyder, speciellt cinnamaldehyd, som har visat sig minska inflammation och fungera som en antimikrobiell komponent. Denna olja är perfekt för att användas i diffuserblandningar och gör-det-själv-rengöringsprodukter för att minska närvaron av oönskad bakteriell, svamp- och virusaktivitet.

Även känd som: Ceylon kanel bark eterisk olja, Cinnamomum zeylanicum eterisk olja, Äkta kanel eterisk olja

Vår ekologiskt framställda eteriska kanelolja härstammar från det lilla, evigt gröna trädet Cinnamomum zeylanicum, även känt som det äkta kanelträdet, som växer vilt i de frodiga skogarna på Sri Lanka. Denna ö, tidigare känd som Ceylon, är den historiska vaggan för den äkta kanelen, en krydda som har fängslat människors sinnen och smaker i årtusenden. Sri Lanka är känt för sitt unika klimat och sin rika jordmån, vilka är ideala för odling av kanelträdet, vilket gör det till en ovärderlig resurs för produktionen av kanel och dess eteriska olja. Kanel har en djup rotad plats i Sri Lankas kultur och ekonomi, betraktad inte bara som en krydda utan som en del av landets själ och historia.

Kanel har använts sedan antiken, både som en krydda och för sina medicinska egenskaper, i många olika kulturer och civilisationer, inklusive de gamla egyptierna, grekerna och romarna. Den var så värdefull att den ofta ansågs vara värd sin vikt i guld. I Sri Lanka har kanel spelat en central roll i handeln och var en av de eftertraktade varorna under kryddhandeln, vilket lockade kolonisatörer från hela världen.

Vår eteriska kanelolja framställs genom en noggrann ångdestillationsprocess av barken från Cinnamomum zeylanicum-trädet. Denna metod är avgörande för att bevara oljans rika, kryddiga doft och dess aktiva komponenter, såsom cinnamaldehyd, som bidrar till dess inflammationshämmande och antimikrobiella egenskaper. Barken skördas från de vilt växande träden på Sri Lanka, där man noggrant väljer ut träd av högsta kvalitet för att säkerställa att den slutliga produkten är av bästa möjliga standard. Ångdestillationen kräver precision och kunskap för att extrahera oljan utan att förlora dess essentiella egenskaper, vilket gör det till en konst såväl som en vetenskap. Denna traditionella metod för oljeextraktion, kombinerad med det ekologiska jordbruket och den hållbara skördningen av bark, säkerställer att vår eteriska kanelolja inte bara är autentisk utan också producerad med respekt för miljön och de lokala samhällena.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Kanel

Eterisk kanelolja är värderad för sina antimikrobiella, antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper och är känt för att användas i aromaterapi, naturlig parfymtillverkning, samt som en del i naturliga rengöringsprodukter. Denna olja är berömd för sin varma, tröstande doft och de många fördelarna den erbjuder för både kropp och sinne. Dess rika, kryddiga doft gör den till en favorit för att skapa en inbjudande och ren atmosfär i hemmet.

Eterisk kanelolja för hudvård

Eterisk kanelolja har många användningsområden inom hudvård, tack vare sina unika egenskaper. Den används ofta för att ge en lystergivande effekt, vilket kan få huden att se friskare ut. För personer med olika hudtyper, inklusive de med fet och oljig hud samt hud med akneproblematik, kan eterisk kanelolja erbjuda fördelar genom sin sammandragande effekt. För att använda eterisk kanelolja på kroppen, inklusive ansikte och andra hudområden, är det viktigt att den späds ut i en basolja, såsom avokado- eller havtornsfröolja, för att undvika irritation. Det rekommenderas att göra ett patchtest för att säkerställa att huden inte reagerar negativt på oljan.

När det gäller specifika tillämpningar för hudvård, kan eterisk kanelolja blandas i massageoljor, vilket kan erbjuda en avslappnande och behaglig upplevelse. Oljan upplevs ofta ha en lugnande effekt på kroppen, vilket gör den idealisk för användning i massage. Dessutom kan kaneloljan användas i fotbad för att förbättra hudens känsla och utseende på fötterna, vilket även kan bidra till att eliminera dålig lukt.

Eterisk kanelolja för hårvård

Eterisk kanelolja har flera användningsområden inom hårvård, där den främst är känd för att främja hårets allmänna hälsa. En metod för att använda eterisk kanelolja i hårvård är att blanda några droppar av oljan med en bärarolja för en huvudmassage. En annan metod är att tillsätta ett par droppar eterisk kanelolja till ditt vanliga schampo. Detta kan ge näring till håret med vitaminer, förhindra brott, och förbättra utseendet av håret.

Eterisk kanelolja kan också användas för aromkamning. Genom att applicera några droppar på en tjockborstad kam och sedan kamma igenom håret kan du lämna håret silkeslent, mjukt och hanterbart. Det är viktigt att notera att om du har ljust hår kan användningen av eterisk kanelolja förändra hårfärgen till en bronsnyans.

Eterisk kanelolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk kanelolja uppskattad för sin förmåga att lyfta humöret och minska känslor av depression och ångest. Den varma, kryddiga doften kan hjälpa till att skapa en känsla av komfort och värme, särskilt under kalla månader. Kanelolja används ofta i diffuserblandningar för att rena luften, främja mental klarhet och inspirera till en känsla av välbefinnande. Den är också känd för sina afrodisiakum egenskaper, vilket gör den till en populär olja för att skapa en kärleksfull och sensuell atmosfär.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kanelolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
CAS-Nummer 8015-91-6 ; 84649-98-9
Innehållsdeklaration 100% Cinnamomum Zeylancium Bark Oil
Ursprungsland Sri Lanka
Extraherad från växtdel Bark
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB037

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kanelolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *