 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

85 kr

85 kr
Artikelnr: 052 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) (Curcuma zeodaria)

Upptäck vår unika eteriska vit gurkmejaolja, ångdestillerad från rhizomerna av den blommande Curcuma zedoaria roscoe-växten, som växer i Himalayas yttre sluttningar i Nepal. Denna olja, med sin kryddiga, varma och träaktiga doft med en anstrykning av kamfer, påminner mer om ingefärsolja än den traditionella gula gurkmejaoljan.

Med en doft som är lik mango och en smak som liknar ingefära, men med en distinkt bitter eftersmak, är eterisk vit gurkmejaolja en favorit i både indonesiska vita currypastor och indisk inläggning. Dess känslomässiga och energigivande egenskaper gör den också till en föredragen ingrediens i aromaterapi, där den bidrar till välbefinnande och harmoni i hemmet.

Även känd som: Zeodaria eterisk olja, Vit gurkmeja eterisk olja, Zeodary olja, Nar kachur olja, Curcuma zeodaria rotolja, Curcuma rot eterisk olja, Himalayas eteriska olja

Vit gurkmeja, känd vetenskapligt som Curcuma zedoaria, har sitt geografiska ursprung i de yttre sluttningarna av Himalayas bergskedja i Nepal. Denna region är känd för sin rika biodiversitet och unika flora, vilket gör den till en idealisk plats för odling av denna sällsynta växt. Himalayas landskap erbjuder perfekta förhållanden med dess mineralrika jord och specifika klimat, vilket bidrar till de unika egenskaperna hos rhizomerna som används för att framställa oljan.

Här har den vita gurkmejan en lång tradition, inte bara som en aromatisk ingrediens i matlagning, utan också för dess användning inom traditionell medicin. I Nepal och omkringliggande regioner har växten värderats högt för sina terapeutiska och kulinariska egenskaper. Genom tiderna har vit gurkmeja haft en betydande roll i flera andra kulturer, särskilt inom ayurvedisk och traditionell asiatisk medicin. Det finns också belägg för att oljan har använts i religiösa och andliga ritualer, vilket understryker dess betydelse som en viktig del i det kulturella och andliga livet.

Framställningsprocessen av vår eteriska vit gurkmejaolja är noggrant kontrollerad för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Processen börjar med att de bästa rhizomerna från Curcuma zedoaria-växten väljs ut. Dessa rhizomer skördas från växter som växer i de naturligt rika och odlade områdena i Himalayas utkanter.

Efter skörden destilleras rhizomerna genom en ångdestillationsprocess. Denna metod är avgörande för att bibehålla de aktiva föreningarna i oljan, vilket garanterar dess renhet och styrka. Ångdestillation är en traditionell och effektiv metod för att extrahera eteriska oljor, och den används för att säkerställa att de terapeutiska egenskaperna hos växten bevaras i den slutliga produkten.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Vit Gurkmeja

Eterisk vit gurkmejaolja är värderad för sina antiinflammatoriska och antioxidantiska egenskaper och är känd för att användas både traditionellt och i moderna hudvårdsprodukter. Denna olja är uppskattad för sin förmåga att lugna och återställa huden, samt förbättra allmännt välbefinnande genom sin användning i aromaterapi. Dess unika, kryddiga och träaktiga doft kombinerad med dess terapeutiska fördelar gör den till en mångsidig ingrediens i många produkter.

Eterisk vit gurkmejaolja för hudvård

Eterisk vit gurkmejaolja är en uppskattad ingrediens inom hudvård tack vare dess mångsidighet och fördelaktiga egenskaper. Denna olja är känd för sin förmåga att stödja och förbättra hudens allmänna utseende. Och dess antiinflammatoriska egenskaper kan även hjälpa till att minska rodnad och irritation, vilket gör den idealisk för känslig hud.

Dessutom kan regelbunden användning av vit gurkmejaolja bidra till att tunna ut och lösa upp oönskat kropp- och ansiktshår över tid, vilket erbjuder ett naturligt och skonsamt alternativ till mer aggressiva hårborttagningsmetoder. Oljan är också utmärkt för att återfukta torr hud och behandla exempelvis spruckna hälar, vilket ger en mjuk och len känsla.

Den skyddande effekten av vit gurkmejaolja mot solskador är en annan viktig fördel. Dess antioxidativa egenskaper hjälper till att skydda huden från skadliga UV-strålar, samtidigt som de minskar synligheten av fina linjer, rynkor och hyperpigmentering. Denna egenskap gör den till en värdefull ingrediens i hudvårdsrutiner för dem som vill förebygga och behandla tecken på åldrande.

Vit gurkmejaolja kan också enkelt integreras i DIY- hudvårdsprodukter som ansiktsmasker och badpulver.

Eterisk vit gurkmejaolja för hårvård

Eterisk vit gurkmejaolja är ett mångsidigt och fördelaktigt tillskott till DIY- hårvårdsrutiner. Dess huvudsakliga aktiva beståndsdel, curcumin, är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper vilket kan vara positivt för både håret och hårbotten. Dess antioxidanta egenskaper hjälper även till att bekämpa fria radikaler, vilket skyddar håret från yttre miljöpåverkan och stress.

För personer med oljig hårbotten eller hår kan turmericoljan vara särskilt användbar. Dess antimikrobiella egenskaper kan stoppa tillväxten av mikroorganismer som orsakar en oljig hårbotten.

Eterisk vit gurkmejaolja inom aromaterapi

Eterisk vit gurkmejaolja är en mångsidig och värdefull olja inom aromaterapi, känd för sina positiva effekter på såväl kropp som sinne. Dess användningsområden sträcker sig från att främja mental och fysisk hälsa till att stärka det allmänna välbefinnandet.

Gurkmejaoljan är även uppskattad för sin förmåga att hjälpa till att lindra oro och stress. Dess varma, kryddiga doft har en lugnande effekt för många, vilket hjälper till att skapa en avkopplande och behaglig atmosfär. Detta gör den till ett utmärkt val för att främja avslappning och för att förbättra humöret.

Övriga användningsområden för eterisk vit gurkmejaolja

Dess rengörande egenskaper gör den till ett bra tillskott till naturliga rengöringsprodukter. Blanda några droppar av gurkmejaolja med vatten och vinäger för att skapa en allrengöring som kan användas på ytor i hela hemmet. Vit gurkmeja har även en rik, aromatisk smak. Dess rhizomen används ofta som krydda, men koncentrerade doser av gurkmejaoljan kan också vara önskvärda i köket i vissa rätter. Dessutom används den i vissa kulturer som ett naturligt afrodisiakum, vilket ytterligare bidrar till dess mångsidighet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit gurkmejaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Curcuma Zeodaria Root Oil
CAS-Nummer 84961-49-9
Innehållsdeklaration 100% Curcuma Zeodaria Root Oil
Ursprungsland Nepal
Extraherad från växtdel Jordstam (Rhizom)
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB052

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmeja Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

1 recension av Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

  1. Margaret (verifierad ägare)

    Snabb leverans!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *