 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)

Finns i lager

119 kr

119 kr
Artikelnr: 040 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) (Pseudotsuga menziesii)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska douglasgranolja, vars essens är ångdestillerad från de djupt gröna barren och kvistarna av det ståtliga trädet Pseudotsuga menziesii. Denna olja har sitt ursprung i USA:s frodiga barrskogar och är uppskattad för sin intensiva, men ändå mjuka, träig-balsamiska och söta doft. Med sin kraftfulla och robusta karaktär, samt imponerande beständighet, erbjuder douglasgranoljan en unik aromupplevelse.

Douglasgranar är inte en enskild art; det finns ungefär 50 olika arter som trivs i norra halvklotets skogar. De når imponerande höjder på upp till nästan 100 meter och diametrar på över 5 meter, vilket gör dem till de näst största träden i Nordamerika efter sekvojorna. Detta trädets hållbara och vridningsbeständiga virke används till järnvägsslipers, telefonstolpar, möbler och husbyggen. Douglasgranoljan erbjuder inte bara en fräsch och jordnära doft för ditt hem eller arbetsplats, utan är också en perfekt ingrediens för att skapa en renande och uppfriskande atmosfär.

Även känd som: Pseudotsuga menziesii olja, Douglasgran barr- och kvistolja, Douglasgran eterisk olja

Eterisk douglasgranolja härstammar från den majestätiska douglasgranen Pseudotsuga menziesii, som växer i de storslagna barrskogarna i Nordamerika. Douglasgranens historia är djupt rotad i regionens natur och kultur. Trädet, som kan nå upp till 100 meters höjd, är inte bara en av de mest framträdande arterna i de amerikanska skogarna, utan dess robusta virke har också varit en viktig resurs för byggnadsindustrin.

I sitt ursprungsland, USA, är douglasgranen en symbol för naturens storslagenhet och kraft. Det är ett träd som har bevittnat generationers liv och förändringar i landskapet. Det är inte bara dess storlek och ålder som gör douglasgranen imponerande, utan även dess förmåga att anpassa sig till olika miljöer och klimatförhållanden. Detta gör att den inte bara finns i bergsområden, utan även längs kustlinjer och i dalgångar, vilket speglar dess mångsidighet och styrka.

Douglasgranen har inte bara ekonomiskt värde, utan även en rik kulturell och historisk betydelse. Ursprungsbefolkningar i Nordamerika har historiskt sett använt douglasgranen för en mängd olika ändamål, inklusive folkmedicin, byggnadsmaterial och till och med i rituella sammanhang. Dess barr och kvistar har traditionellt använts för att skapa olika medicinalpreparat, vilket speglar dess viktiga roll i traditionell läkekonst.

I modern tid har douglasgranen och dess olja vunnit popularitet inom aromaterapi och naturlig hudvård. Dess unika, träig-balsamiska doft med söta undertoner har gjort den till en favorit för att skapa en lugnande och uppfriskande atmosfär. Douglasgranoljans förmåga att bidra till en känsla av lugn och ro har gjort den till en uppskattad ingrediens i många hälso- och välbefinnandeprodukter.

Vår eteriska douglasgranolja framställs genom en noggrann och hållbar ångdestillationsprocess. Denna metod är avgörande för att bevara oljans naturliga essens och aromatiska profil. Ångdestillationen innebär att de djupt gröna barren och kvistarna från douglasgranen utsätts för ånga under högt tryck. Ångan frigör oljan från växtmaterialet, varefter den kondenserar och samlas upp. Denna process är skonsam nog att bevara de delikata, men ändå kraftfulla, komponenterna i oljan, vilket resulterar i en produkt av högsta kvalitet.

Varje steg i framställningsprocessen är utformat för att säkerställa att slutprodukten inte bara är ren och autentisk, utan också hållbar. Vår douglasgranolja är hämtad från vilt växande träd som skördas ansvarsfullt, för att säkerställa att både skogarnas ekosystem och de ekonomiska behoven hos de lokala samhällena som är beroende av dessa skogar tas tillvara på ett hållbart sätt. Genom att välja vår douglasgranolja bidrar du inte bara till ditt välbefinnande, utan även till bevarandet av dessa magnifika skogar och deras arv.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Douglasgran

Eterisk douglasgranolja är värderad för sina uppfriskande och lugnande egenskaper och är känt för att användas i produkter inom aromaterapi, hudvård och hårvård. Denna olja, med sin unika träig-balsamiska doft, är inte bara en favorit för att skapa en behaglig atmosfär, utan den är även uppskattad för sina förmågor att förbättra luftkvaliteten och bidra till psykiskt välbefinnande.

Eterisk douglasgranolja för hudvård

Eterisk douglasgranolja har flera användningsområden inom hudvård, tack vare sina unika egenskaper. Den är särskilt uppskattad för sina renande och uppfriskande effekter på huden. När du använder oljan i din dagliga hudvårdsrutin kan du lägga till en droppe i din ansiktsrengöring eller fuktighetskräm. Detta bidrar inte bara till att rengöra huden på djupet utan kan också hjälpa till att främja en hälsosam hudton.

Förutom dess användning i ansiktsvård, kan douglasgranolja läggas till i hand- och kroppslotioner för att skapa en återfuktande upplevelse. Oljans träiga och uppfriskande doft gör den till ett utmärkt tillägg i dessa produkter, och den kan bidra till att huden känns lugn och mjuk.

Att lägga till några droppar douglasgranolja i din kroppstvätt eller tvål kan också vara ett utmärkt sätt att införliva dess renande egenskaper i din dagliga hygienrutin, samtidigt som du får uppleva dess friska och rena doft.

Eterisk douglasgranolja för hårvård

Inom hårvård har eterisk douglasgranolja förmågan att förbättra hårets hälsa och utseende. Den kan bidra till att stärka håret och ge det en naturlig glans. För personer som lider av torr hårbotten kan regelbunden användning av produkter som innehåller douglasgranolja hjälpa till att lindra torrhet och flagnande. Oljan kan också hjälpa till att balansera oljeproduktionen i hårbotten, vilket gör den till ett utmärkt val för både torrt och oljigt hår. För att använda douglasgranolja i hårvården, addera några droppar till din schampo eller balsam, eller skapa en hårolja genom att blanda den med en lämplig bärarolja.

Eterisk douglasgranolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk douglasgranolja uppskattad för dess förmåga att främja mental klarhet och minska stress. Dess uppfriskande och renande egenskaper gör den till en utmärkt olja att använda i diffusers för att skapa en lugnande och samtidigt uppiggande atmosfär i hemmet eller på arbetsplatsen. Den kan också bidra till att minska symtom av trötthet och förbättra koncentrationen, vilket gör den idealisk för användning under arbetsdagar eller studietid.

Övriga användningsområden för eterisk douglasgranolja

Förutom dess användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, har eterisk douglasgranolja andra användningsområden. Den är effektiv för att rena luften och kan därför användas i hemgjorda rengöringsprodukter för att skapa en ren och fräsch miljö. Oljan kan också användas i meditation och yoga praxis för att skapa en lugnande atmosfär som främjar fokus och närvaro.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk douglasgranolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
CAS-Nummer 8050-89-3 ; 91771-64-1 ; 97926-19-7
Innehållsdeklaration 100% Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Barr
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB040

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *