N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)

Finns i lager

121 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 040 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) (Pseudotsuga menziesii)

Även känd som: Douglas Fir Essential Oil, Douglas Fir Needle Oil, Pseudotsuga Menziesii Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från Douglasgran är ångdestillerad från de hållbart vilda djupt gröna nålarna och kvistarna från det vintergröna trädet Pseudotsuga menziesii som växer vilt i vintergröna skogar i USA. Den eteriska oljan har en mycket intensiv men ändå mjuk, träig-balsamisk, söt barrträdsdoft med en livlig, robust karaktär och stor uthållighet.

Douglasgranen är inte en enda art, utan det finns cirka 50 olika arter av Douglasgranar som trivs över hela norra halvklotet. Med en höjd på upp till 98 meter och en diameter på upp till 5 meter är de näst störst i storlek efter de två nordamerikanska Sequoia-släktena (Redwood). Det slitstarka träet från dessa träd används till järnvägsanknytningar, telefonstolpar, möbler och huskonstruktioner.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Liksom andra barrträdsoljor har eterisk olja från Douglasgran jordnära och uppfriskande egenskaper och är en olja som vi starkt rekommenderar för användning i diffusorer för att rena miljön i slutna utrymmen och för att hjälpa till att avvärja sjukdomar som cirkulerar under vintermånaderna. Denna eteriska olja hjälper till att minska oönskad mikrobiell aktivitet, vilket kan vara så välkommet om man arbetar för att bli av med en förkylning eller influensa.

Förutom att fungera som ett lysande lungstöd är eterisk olja från Douglasgran användbar när man vill stödja en korrekt binjurefunktion. Denna eteriska olja är lugnande vid ovälkomna muskelspasmer, till exempel en ihållande, spastisk hosta. Eterisk olja från Douglasgran sägs också kunna bidra med egenskaper för hudläkande och föryngrande är även en utmärkt olja att lägga till i blandningar för att läka och stärka ben.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja från Douglasgran stärkande och lugnande. Denna eteriska olja är mycket upplyftande, särskilt under tider som kräver mer känslomässig styrka och kraft. Diffusion av denna olja kan främja en känsla av att vandra genom en skog en krispig dag. Eterisk olja från Douglasgran används också ofta i DIY-rengöringsprodukter för att rena och rensa i hemmet eller på kontoret och vitalisera miljön.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk douglasgranolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
CAS-Nummer 8050-89-3 ; 91771-64-1 ; 97926-19-7
Innehållsdeklaration 100% Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Barr
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB040

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *