N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)

Finns i lager

121 kr

10 ml
121 kr
Artikelnr: 040 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) (Pseudotsuga menziesii)

Även känd som: Douglasgran Barr Olja, Pseudotsuga Menziesii Olja, Douglasgran Essensolja, Douglasgran Aromaolja, Douglasgran Naturolja

Upptäck vår fantastiska ekologiska eteriska olja av Douglasgran, ångdestillerad från de djupt gröna barren och kvistarna av det hållbart vilda och vintergröna trädet Pseudotsuga menziesii. Denna ljuvliga olja härstammar från de frodiga vintergröna skogarna i USA, där dessa träd stolt står och bidrar till regionens unika ekosystem.

Vår eteriska olja av Douglasgran framhäver en rik och intensiv men ändå mjuk, träig-balsamisk doft med en söt touch av barrträ. Dess livliga och robusta karaktär skänker varje användning en underbar uthållighet, vilket gör den till ett utmärkt val för att vitalisera dina omgivningar och skapa en upplyftande atmosfär.

För att säkerställa en ren och högkvalitativ olja, genomgår vår produkt en noggrann ångdestillationsprocess. Denna metod bevarar oljans naturliga egenskaper och ger dig en koncentrerad källa av Douglasgranens välgörande aromer.

Douglasgranens eteriska olja är mångsidig och används flitigt inom aromaterapi, parfymindustrin, och som en naturlig doftförstärkare i hemmet. Dess behagliga och upplyftande doft kan hjälpa dig att skapa en harmonisk miljö som inspirerar välbefinnande och lugn.

Dyk in i en värld av Douglasgranar, en fascinerande grupp av träd som omfattar inte bara en, utan cirka 50 olika arter som trivs över hela norra halvklotet. Dessa ståtliga träd är imponerande i sin storlek, med en höjd på upp till 98 meter och en diameter på upp till 5 meter. De är näst störst i storlek efter de två nordamerikanska Sequoia-släktena (Redwood). Det slitstarka träet från dessa träd används inom en rad olika områden, inklusive järnvägsanknytningar, telefonstolpar, möbler och huskonstruktioner.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Douglasgranolja

Douglasgranens eteriska olja har en rad rapporterade fördelar och användningsområden som gör den mycket eftertraktad. Liksom andra barrträdsoljor har den jordnära och uppfriskande egenskaper, vilket gör den perfekt för användning i diffusorer. Denna eteriska olja är särskilt användbar för att rena miljön i slutna utrymmen och för att hjälpa till att avvärja mikrobiell aktivitet som cirkulerar framförallt under vintermånaderna.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja från Douglasgran stärkande och lugnande. Denna eteriska olja är mycket upplyftande, särskilt under tider som kräver mer känslomässig styrka och kraft. Diffusion av denna olja kan främja en känsla av att vandra genom en skog en krispig dag. Eterisk olja från Douglasgran används också ofta i DIY-rengöringsprodukter för att rena i hemmet eller på kontoret och vitalisera miljön.

Eftersom dessa träd trivs över hela norra halvklotet är det viktigt att betona att vår eteriska olja är noggrant utvald från källor som är hållbara och etiska. Det innebär att vi endast arbetar med leverantörer som delar våra värderingar och följer bästa praxis för att skydda miljön och dess ekosystem.

När det gäller framställning av vår eteriska olja från Douglasgran, går vi igenom en noggrann process för att säkerställa att vi erbjuder den bästa kvaliteten. Oljan extraheras genom ångdestillation från de djupt gröna barren och kvistarna av dessa majestätiska träd. Denna metod bevarar oljans naturliga egenskaper och ger dig en koncentrerad källa av Douglasgranens välgörande aromer.

Eftersom doften av Douglasgran eterisk olja är så distinkt och uppfriskande, har den blivit populär inom parfymindustrin, där den läggs till i parfymer för att skapa träiga och balsamiska toner med en hint av sötma. Den kan också blandas med andra eteriska oljor för att skapa unika, anpassade dofter som passar dina personliga preferenser.

I hemmet kan Douglasgran eterisk olja användas för att vitalisera dina omgivningar och skapa en upplyftande atmosfär. Den kan blandas med vatten i en sprayflaska för att skapa en naturlig luftfräschare, eller användas i en aromaterapidiffusor för att sprida dess behagliga doft i hela rummet.

Eterisk Douglasgranolja kan med fördel blandas med andra lugnande och stärkande oljor, såsom lavendel, bergamott eller kamomill. Diffusion av denna kombination kan hjälpa till att skapa en känsla av balans och harmoni och hjälpa dig att känna dig mer centrerad och jordad under stressiga eller utmanande perioder.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk douglasgranolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
CAS-Nummer 8050-89-3 ; 91771-64-1 ; 97926-19-7
Innehållsdeklaration 100% Pseudotsuga Menziesii (Douglas Fir) Oil
Ursprungsland Kanada
Extraherad från växtdel Barr
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB040

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Douglasgranolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *