N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)

Finns i lager

115 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) (Mentha Citrata)

Även känd som: Citronmyntaolja, Citrusmyntaolja, Citrataolja, Bergamot Mint Essential Oil, Mentha Citrata Herb Oil, Eau-de-Cologne Mint Essential Oil, Citrata Essential Oil

Vår ekologiskt tillverkade Eterisk Bergamott Myntaolja, även kallad eterisk Citrusmyntaolja, är ångdestillerad från de gröna bladen av den lila blommande Mentha citrata perenn växt som odlas på gröna fält på den indiska landsbygden. Med sin fräscha, mintiga, lätt citrusartade doft kan Mentha citrata vara en underbart uppfriskande olja att inkludera i formuleringar.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 0012 Kategori:

Mentha citrata, en äkta mynta som ibland kallas "Bergamottmynta" med sin distinkta citrusdoft och som uppskattas som en kulinarisk ört och te. Bergamottmynta eterisk olja liknar i kemi och tillämpning lavendel och bergamott i kombination och är uppskattad för sin lugnande och kylande effekt. Denna eteriska olja hjälper till att skapa balans och fred i själ, kropp och ande.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Med sina underbara effekter på matsmältningssystemet, andningsorganen och nervsystemet samt sin distinkta arom anses Eterisk Bergamott Myntaolja av aromaterapeuter vara en av de mer oumbärliga eteriska oljorna. Tillsammans med att den ger balans i systemet hjälper denna eteriska olja till att lindra oönskade muskelspasmer och stärka immunförsvaret. Mentha citrata har lugnande, mjukgörande, tonande och antiinflammatoriska effekter på huden när den används lokalt. Eterisk Bergamott Myntaolja används faktiskt också i många högkvalitativa hårvårdsprodukter eftersom den naturligt kan förtjocka och ge näring åt skadat hår.

Den kan användas som en naturlig behandling för tunnare hår, och den hjälper till att stimulera hårbotten och ge energi åt sinnet.

Eterisk Bergamott Myntaolja är upplyftande och stärkande. Dess söta, uppfriskande doft är renande och upplyftande, vilket gör den idealisk för att framkalla en känsla av fokus och positivt humör. När bergamott myntaoljan sprids eller appliceras lokalt med lämpliga bäraroljor hjälper den till att minska känslomässig oro, förbättra koncentrationen samt uppmuntra till en vilsam nattsömn.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamott myntaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Citrata Herb Oil
CAS-Nummer 85085-49-0 ; 68917-15-7
Innehållsdeklaration 100% Mentha Citrata Herb Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB012

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *