 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)

Finns i lager

109 kr

109 kr
Artikelnr: 0012 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) (Mentha Citrata)

Utforska vår ekologiskt framställda eteriska bergamott myntaolja, som är varsamt ångdestillerad från de rikgröna bladen av den lila blommande Mentha citrata-plantan, som växer i de frodiga fälten på den indiska landsbygden. Denna olja bjuder på en fräsch, mintig och aningen citrusaktig arom, vilket gör den till en underbart uppiggande ingrediens i olika blandningar.

Med en kemisk sammansättning och användningsområden som liknar både lavendel och bergamott, är denna olja omtyckt för sin lugnande och svalkande effekt. Den hjälper till att skapa balans och frid för sinnet, kroppen och andan, och är högt värderad av aromaterapeuter för sina fördelaktiga effekter. Dessutom är bergamott myntaolja en uppskattad ingrediens i högkvalitativa hårvårdsprodukter tack vare dess förmåga att naturligt förtjocka och vårda skadat hår. Oljan bidrar till att stimulera hårbotten och vitalisera sinnet, samtidigt som den ger en lugnande, mjukgörande, tonande och antiinflammatorisk effekt på huden när den används utvärtes.

Även känd som: Citrata-olja, Bergamottmynta eterisk olja, Mentha citrata eterisk olja

Vår eteriska bergamott myntaolja, även känd som Citrata-olja, börjar sin resa i de frodiga och grönskande fälten på den indiska landsbygden. Denna speciella olja härstammar från den lila blommande Mentha citrata-plantan, en sann mynta som är känd för sin unika citrusarom. Området där Mentha citrata trivs bäst är känd för sin bördiga jord och sin förmåga att producera växter med hög eterisk oljekoncentration.

Historiskt sett har Mentha citrata, eller bergamott mynta, spelat en viktig roll i flera kulturer, särskilt inom den traditionella ayurvediska medicinen i Indien. Dess unika kombination av mintig och citrusaktig arom har gjort den uppskattad inte bara som en folkmedicinsk växt utan också som en ingrediens i matlagning och te. Dess användning sträcker sig tillbaka genom århundraden där den har uppskattats för sina terapeutiska egenskaper samt för dess förmåga att förbättra sinnesstämningen och skapa en känsla av balans.

Framställningen av vår eteriska bergamott myntaolja sker genom en noggrant övervakad ångdestillationsprocess. Denna metod är avgörande för att extrahera oljan från de gröna bladen av Mentha citrata-plantan och för att bevara dess naturliga egenskaper och arom. Ångdestillation är en traditionell och beprövad metod som tillåter oss att säkerställa att oljan behåller sin fulla terapeutiska potential. Under denna process passerar ånga genom växtmaterialet och bär med sig de flyktiga komponenterna i oljan. Ångan kondenseras sedan tillbaka till vätska, varvid den eteriska oljan skiljs från vattnet. Detta steg i framställningsprocessen är avgörande för att uppnå en högkvalitativ produkt, där både doft och de välgörande egenskaperna hos bergamott myntaoljan bibehålls i sin renaste form.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eteriska olja av Bergamott mynta

Eteriska bergamott myntaoljan är värderad för sina uppfriskande, lugnande och balanserande egenskaper och är känd för att användas i hudvårds- och hårvårdsprodukter samt inom aromaterapi. Denna olja är särskilt uppskattad för dess förmåga att främja en känsla av inre frid och balans, samtidigt som den erbjuder fysiska fördelar såsom förbättrad hudhälsa och hårvård. Dess distinkta och lätt citrusaktiga mintarom gör den till en favorit för att skapa en uppfriskande och harmonisk atmosfär.

Eteriska bergamott myntaoljan för hudvård

Inom hudvård är eteriska bergamott myntaoljan känd för sina lugnande, mjukgörande och tonande egenskaper. Den är idealisk för att integreras i dagliga hudvårdsrutiner eller som en del av lyxiga massageoljor. Blandad med en vegetabilisk olja, som jojoba eller arganolja, blir den en perfekt behandling för att lugna och återfukta huden. Denna eteriska olja är särskilt fördelaktig för personer med oljig eller blandhud, då den hjälper till att balansera hudens naturliga oljeproduktion utan att torka ut. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan också bidra till att minska rodnad och irritation, vilket gör den till en utmärkt ingrediens i produkter avsedda för känslig hud.

Eteriska bergamott myntaoljan för hårvård

När det gäller hårvård, erbjuder eteriska bergamott myntaoljan många fördelar, inklusive förmågan att naturligt förtjocka och nära skadat hår. Dess användning i hårvårdsprodukter kan bidra till att stärka hårstråna, samt främja en sund hårbotten. Denna olja är speciellt bra för personer med tunt eller skadat hår, eftersom den hjälper till att stimulera hårbotten och förbättra hårets övergripande hälsa. En lätt massage med bergamott myntaolja blandad med en bärarolja kan revitalisera hårbotten och ge en uppiggande effekt, samtidigt som det hjälper till att lugna hårrötterna.

Eteriska bergamott myntaoljan inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eteriska bergamott myntaoljan högt värderad för dess förmåga att främja en känsla av lugn och balans. Dess uppfriskande och lätt citrusaktiga mintarom gör den idealisk för att minska emotionell agitation, förbättra koncentrationen och främja en god natts sömn. När den diffunderas eller appliceras topiskt i kombination med en bärarolja, hjälper den till att skapa en känsla av förnyad energi och fokus, samtidigt som den bidrar till en lugn och avkopplande miljö.

Övriga användningsområden för eteriska bergamott myntaoljan

Utöver dess användning för hud och hår, har eteriska bergamott myntaoljan flera andra traditionella och moderna användningsområden. Den kan användas i hemgjorda rengöringsprodukter för att lägga till en uppfriskande doft samtidigt som den utnyttjar dess naturliga antimikrobiella egenskaper. Denna olja är också en populär ingrediens i naturlig munvård, där dess uppfriskande effekt hjälper till att neutralisera dålig andedräkt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamott myntaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Citrata Herb Oil
CAS-Nummer 85085-49-0 ; 68917-15-7
Innehållsdeklaration 100% Mentha Citrata Herb Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB012

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *