N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)

Finns i lager

115 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 0012 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) (Mentha Citrata)

Även känd som Citronmyntaolja, Citrusmyntaolja, Citrataolja, Bergamottmynta Eterisk Olja, Mentha Citrata Örtolja, Eau-de-Cologne-mynta Eterisk Olja, Citrata Eterisk Olja, Citronmynta Eterisk Olja, Citrusmynta Eterisk Olja, Bergamottmyntolja och Mentha Citrata Eterisk Olja.

Upplev den härliga doften av vår ekologiska Eteriska Bergamott Myntaolja, även känd som Eterisk Citrusmyntaolja, varsamt framställd genom ångdestillation från de gröna bladen av den vackert lila blommande Mentha citrata perennväxt. Denna frodiga planta odlas på gröna fält i den indiska landsbygden, där den trivs och ger en fantastisk olja med många användningsområden.

Mentha citrata bjuder på en fräsch, mintig och lätt citrusartad doft, vilket gör den till en underbart uppfriskande olja att inkludera i olika formuleringar. Den passar utmärkt att använda i doftspridare för att skapa en uppiggande och inbjudande atmosfär i ditt hem eller kontor. Den kan även tillsättas i hudvårdsprodukter för att ge en frisk och uppfriskande känsla.

Vår Eteriska Bergamott Myntaolja är inte bara ekologiskt framställd, utan vi är även stolta över att vårt hållbara jordbruk bidrar till en grönare framtid. När du väljer vår produkt får du inte bara en fantastisk doftande olja, utan också en känsla av att göra en positiv inverkan på vår planet. Låt dig förtrollas av den uppiggande doften av vår Eteriska Bergamott Myntaolja och upptäck de många möjligheterna den erbjuder för att skapa en fräsch och energigivande atmosfär i ditt liv.

Mentha citrata, även känd som "Bergamottmynta", är en äkta mynta med en distinkt citrusdoft som är omtyckt som en kulinarisk ört och te. Vår Eteriska Bergamott Myntaolja kombinerar egenskaperna hos lavendel och bergamott, och uppskattas för sina lugnande och kylande effekter. Denna eteriska olja hjälper dig att skapa balans och frid i själ, kropp och ande.

Rapporterade fördelar och användningsområden av eterisk bergamott myntaolja

Aromaterapeuter anser att Eterisk Bergamott Myntaolja är en av de mer oumbärliga eteriska oljorna, tack vare dess underbara effekter på matsmältningssystemet, andningsorganen och nervsystemet samt dess distinkta arom. Denna eteriska olja hjälper till att lindra oönskade muskelspasmer, stärka immunförsvaret och ge balans i kroppens system.

När den används lokalt har Mentha citrata lugnande, mjukgörande, tonande och antiinflammatoriska effekter på huden. Eteriska Bergamott Myntaolja används även i många högkvalitativa hårvårdsprodukter, eftersom den naturligt kan förtjocka och ge näring åt skadat hår. Den kan användas som en naturlig behandling för tunnare hår och hjälper till att stimulera hårbotten samt ge energi åt sinnet.

Upplev den upplyftande och stärkande kraften hos vår Eteriska Bergamott Myntaolja. Dess söta, uppfriskande doft är renande och upplyftande, vilket gör den idealisk för att skapa en känsla av fokus och positivt humör. När Bergamott Myntaoljan sprids eller appliceras lokalt tillsammans med lämpliga bäraroljor, hjälper den till att minska känslomässig oro, förbättra koncentrationen och uppmuntra till en vilsam nattsömn.

Låt dig inspireras av vår Eteriska Bergamott Myntaolja och upptäck hur den kan förbättra din vardag på många sätt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamott myntaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Citrata Herb Oil
CAS-Nummer 85085-49-0 ; 68917-15-7
Innehållsdeklaration 100% Mentha Citrata Herb Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB012

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *