N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)

Finns i lager

115 kr

10 ml
115 kr
Artikelnr: 0012 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) (Mentha Citrata)

Även känd som Citronmyntaolja, Citrusmyntaolja, Citrataolja, Bergamottmynta Eterisk Olja, Mentha Citrata Örtolja, Eau-de-Cologne-mynta Eterisk Olja, Citrata Eterisk Olja, Citronmynta Eterisk Olja, Citrusmynta Eterisk Olja, Bergamottmyntolja och Mentha Citrata Eterisk Olja.

Upplev den härliga doften av vår ekologiska Eteriska Bergamott Myntaolja, även känd som Eterisk Citrusmyntaolja, varsamt framställd genom ångdestillation från de gröna bladen av den vackert lila blommande Mentha citrata perennväxt. Denna frodiga planta odlas på gröna fält i den indiska landsbygden, där den trivs och ger en fantastisk olja med många användningsområden.

Mentha citrata bjuder på en fräsch, mintig och lätt citrusartad doft, vilket gör den till en underbart uppfriskande olja att inkludera i olika formuleringar. Den passar utmärkt att använda i doftspridare för att skapa en uppiggande och inbjudande atmosfär i ditt hem eller kontor. Den kan även tillsättas i hudvårdsprodukter för att ge en frisk och upplyftande känsla.

Vår Eteriska Bergamott Myntaolja är inte bara ekologiskt framställd, utan vi är även stolta över att vårt hållbara jordbruk bidrar till en grönare framtid. När du väljer vår produkt får du inte bara en fantastisk doftande olja, utan också en känsla av att göra en positiv inverkan på vår planet. Låt dig förtrollas av den uppiggande doften av vår Eteriska Bergamott Myntaolja och upptäck de många möjligheterna den erbjuder för att skapa en fräsch och energigivande atmosfär i ditt liv.

Mentha citrata, även känd som "Bergamottmynta", är en äkta mynta med en distinkt citrusdoft som är omtyckt som en kulinarisk ört och te. Vår Eteriska Bergamott Myntaolja kombinerar egenskaperna hos lavendel och bergamott, och uppskattas för sina lugnande och kylande effekter. Denna eteriska olja hjälper dig att skapa balans och frid i kropp och själ.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Eterisk Bergamott Myntaolja

Aromaterapeuter anser att Eterisk Bergamott Myntaolja är en av de mer oumbärliga eteriska oljorna, tack vare dess underbara effekter på matsmältningssystemet, andningsorganen och nervsystemet samt dess distinkta arom. Denna eteriska olja bidrar till att skapa balans i kroppens system.

När den används lokalt tillsammans med en bärarolja har Mentha citrata naturligt lugnande, mjukgörande och antiinflammatoriska effekter på huden. Eteriska Bergamott Myntaolja används även i många högkvalitativa hårvårdsprodukter eftersom den kan hjälpa till att stimulera hårbotten samt ge energi åt sinnet.

Upplev den upplyftande och stärkande kraften hos vår Eteriska Bergamott Myntaolja. Dess söta, uppfriskande doft är renande och upplyftande, vilket gör den idealisk för att skapa en känsla av fokus och positivt humör.

Låt dig inspireras av vår Eteriska Bergamott Myntaolja och upptäck hur den kan förbättra din vardag på många sätt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk bergamott myntaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mentha Citrata Herb Oil
CAS-Nummer 85085-49-0 ; 68917-15-7
Innehållsdeklaration 100% Mentha Citrata Herb Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB012

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Bergamott Myntaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *