N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

91 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 052 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) (Curuma zeodaria)

Även känd som: Zeodaria Essential Oil, White Turmeric Essential Oil, Zeodary Oil, Nar Kachur Oil, Curcuma Zeodaria Root Oil

Vår vildvuxna eteriska olja från vit gurkmeja, även kallad Nar Kachur eller Zeodaria, är ångdestillerad från rhizomerna av den blommande Curcuma zedoaria roscoe-plantan som växer i de yttre utlöparna av Himalaya i Nepal. Med sin kryddiga-varma, träiga, lätt kamforartade, cineoliska arom är Zeodaria en vacker och sällsynt eterisk olja och påminner mer om eterisk olja av ingefära än av den “vanliga” eteriska oljan av gul gurkmeja.

De ätbara rhizomen av Zedoaria, som till utseendet påminner om gul gurkmeja (Curcuma longa), har en vit insida och en doft som påminner om mango, men smaken liknar mer ingefära, förutom att den har en mycket bitter eftersmak. I Indonesien mals den till ett pulver och används för att göra vita currypastor, medan den i Indien används färsk eller i inläggningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Förutom att stödja ett hälsosamt matsmältningssystem används eterisk olja från vit gurkmeja ofta vid matsmältningsbesvär, gasiga tillstånd som kolik och flatulens samt för att behandla och förebygga magsår. Topiskt kan eterisk olja från vit gurkmeja vara användbar i blandningar och formuleringar som är avsedda att hjälpa till att förbättra cirkulationen. Den är ett vanligt tillägg i blandningar för massage, artrit och muskelvärk och smärta. Vid användning i låg utspädning eller i en diffusor kan eterisk olja från vit gurkmeja även hjälpa till att lindra illamående och åksjuka.

Med sin starka och varma arom passar den perfekt som ett tillägg till din nebuliserande diffusor av eteriska oljor för att ge en söt och tröstande doft och en känsla av balans i hemmet.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja från vit gurkmeja stimulerande och kan hjälpa till att ge klarhet och perspektiv. Den kan ge tröst åt nervsystemet, särskilt när man har att göra med situationsbunden ångest eller depression. Det är också ett potent afrodisiakum som används flitigt för sexuellt välbefinnande.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit gurkmejaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Curcuma Zeodaria Root Oil
CAS-Nummer 84961-49-9
Innehållsdeklaration 100% Curcuma Zeodaria Root Oil
Ursprungsland Nepal
Extraherad från växtdel Jordstam (Rhizom)
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB052

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmeja Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

1 recension av Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

  1. Margaret (verifierad ägare)

    Snabb leverans!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *