N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

91 kr

10 ml
91 kr
Artikelnr: 052 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) (Curuma zeodaria)

Även känd som: Zeodaria Eterisk Olja, Vit Gurkmeja Eterisk Olja, Zeodary Olja, Nar Kachur Olja, Curcuma Zeodaria Rotolja, Himalayas Vit Gurkmeja Olja, Nepal Zeodaria Olja, Exotisk Nar Kachur Olja, Curcuma Rot Eterisk Olja, Zeodaria Aromolja, Himalayas Eteriska Olja

Upplev naturens kraft med vår eteriska olja från vit gurkmeja, också känt som Nar Kachur eller Zeodaria. Denna unika olja är varsamt ångdestillerad direkt från rhizomerna av den exotiska Curcuma zedoaria roscoe-plantan, en växt som stolt tronar på de majestätiska sluttningarna av Himalaya i Nepal.

Zeodaria-oljan erbjuder en rik och kraftfull kryddig-varm, träig doft med en subtil hint av kamfer och cineol, som gör den till en fantastisk tillsats till ditt hem eller din skönhetsrutin. Denna eteriska olja är lika mycket ett konstverk som det är en naturlig doftkälla, och påminner mer om doften av fräsch eterisk olja av ingefära än den mer traditionella gula gurkmejan.

De ätbara rhizomen av Zedoaria, som till utseendet påminner om gul gurkmeja (Curcuma longa), har en vit insida och en doft som påminner om mango, men smaken liknar mer ingefära, förutom att den har en mycket bitter eftersmak. I Indonesien mals den till ett pulver och används för att göra vita currypastor, medan den i Indien används färsk eller i inläggningar.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Vit Gurkmejaolja

Eterisk olja från vit gurkmeja används ofta i blandningar och formuleringar som är avsedda för att hjälpa till att förbättra cirkulationen. Den är en vanlig ingrediens i massageoljor för att hjälpa kroppen att slappna av och för att lindra muskelspänningar. Vit Gurkmejaolja passar även utmärkt som ingrediens i olika hår och hudvårdsprodukter då den har en hudvårdande effekt samt är en omtyckt produkt för att förbättra hårkvalitet.

Inom aromaterapi används Eterisk Olja av Vit Gurkmeja i låg utspädning eller i en diffusor för att hjälpa till att lindra illamående och åksjuka. Vit Gurkmeja anses också vara en underbar stämningshöjare. Med sin starka och varma doft, är vit gurkmejaolja det perfekta tillskottet till dina eteriska oljor. Den sprider en söt och tröstande doft i ditt hem och ger en känsla av balans och harmoni.

På det emotionella planet, fungerar vit gurkmejaolja som en stimulans, den hjälper till att skapa klarhet och perspektiv i utmanande tider och den anses även vara ett afrodisiakum.

Så oavsett om du söker ett tillskott till din matlagning, vill förbättra ditt hemmaspa, dina hår och hudvårdsprodukter eller bara vill skapa ett lugnare och mer balanserat hem, är vår gurkmejaolja svaret. Den kombinerar världens äldsta hälsofrämjande traditioner med moderna vetenskapliga insikter för att ge dig en produkt som är lika mångsidig som den är effektiv.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit gurkmejaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Curcuma Zeodaria Root Oil
CAS-Nummer 84961-49-9
Innehållsdeklaration 100% Curcuma Zeodaria Root Oil
Ursprungsland Nepal
Extraherad från växtdel Jordstam (Rhizom)
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB052

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Gurkmeja Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Vit Gurkmejaolja (100%)

  1. Margaret (verifierad ägare)

    Snabb leverans!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *