 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologiskt Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)

Finns i lager

245 kr

245 kr
Artikelnr: 024 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Amerikanska Trollhassel Extrakt (25%) (Hamamelis virginiana)

Upplev kraften i vår ekologiska trollhasselolja, en förtrollande och effektiv ingrediens som länge har varit en central del av traditionell folkmedicin. Framställd från den nordamerikanska busken Hamamelis virginiana, är vår trollhasselolja en produkt av högsta kvalitet som skapats genom en varsam solinfusionsprocess i över 8 veckor, där kvistar och bark får dra i en ekologisk solrosolja vid låga temperaturer för att extrahera dess värdefulla lipidlösliga komponenter.

Denna mångsidiga olja är känd för sina sammandragande egenskaper, vilket gör den perfekt för en rad olika användningsområden. Vare sig du vill förbättra hudens utseende eller använda trollhasselextraktet som en del av en naturlig hudvårdsrutin, kan denna kraftfulla olja erbjuda en mängd olika fördelar.

Även känd som: Häxhassel extraktolja, Amerikansk häxhasselolja, Häxhasselolja, Hamamelis virginiana-olja, Trollhasselolja

Vårt ekologiska trollhasselextrakt är en fantastisk skatt från naturen, skapad ur den djupa kunskapen och traditionen i uråldrig folkmedicin. Ursprungligen från den nordamerikanska Hamamelis virginiana-busken, har trollhassel i århundraden hyllats av ursprungsbefolkningar för dess mångsidiga och kraftfulla egenskaper. Genom århundraden har denna blygsamma buske, med sina unika gula blommor, avslöjat en av naturens mest beundrade naturliga gåvor.

Historien om trollhassel sträcker sig tillbaka till Amerikas ursprungsbefolkningar, som tidigt upptäckte dess extraordinära egenskaper. De använde den i allt från behandling av hudirritation till att bereda olika typer av medicinaldrycker. Denna kraftfulla växt har sedan dess blivit en vanlig ingrediens i skönhetsprodukter över hela världen.

Trollhasselolja, även benämnt som trollhasselextrakt tillverkas genom en varsam solinfusionsprocess. Det är under denna process som de värdefulla lipidlösliga komponenterna extraheras från buskens kvistar och bark. Under åtta veckor får dessa naturliga ingredienser långsamt ligga och dra i ekologisk solrosolja vid låga temperaturer, vilket sedan ger oss en kvalitetsprodukt laddad med naturens bästa egenskaper, som är rik på dessa värdefulla lipidlösliga komponenter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för extrakt av Amerikansk Trollhassel

Trollhassel är värderat för sina unika egenskaper och används traditionellt i en mängd olika skönhetsprodukter. Mest känt för sina sammandragande egenskaper, fungerar trollhassel som en naturlig hjälpreda för att dra åt och förbättra hudens ton och textur. Dessutom, som en potent antioxidant, hjälper den till att skydda huden mot yttre miljöpåverkan. För den miljömedvetne konsumenten är detta extrakt både en effektiv och hållbar ingrediens att införliva i skönhetsrutinen.

Amerikansk trollhassel extrakt för hudvård

Trollhassel har länge varit en stapelvara inom hudvård, särskilt för de som vill ta itu med oljig hud, förstorade porer eller andra mindre hudproblem. Den sammandragande kraften kan hjälpa till att dra åt porerna, vilket ger huden ett slätare och mer raffinerat utseende. Dessutom, som en naturlig antioxidant, bidrar den till att motverka skador från fria radikaler. Det är särskilt användbart för problemhud och kan fungera som en balanserande ingrediens i toners, ansiktsrengöring och masker.

Amerikansk trollhassel extrakt för hårvård

Även om trollhassel ofta förknippas med hudvård, bör dess fördelar inom hårvården inte underskattas. Dess sammandragande egenskaper kan hjälpa till att balansera hårbottens oljeproduktion, vilket kan vara särskilt fördelaktigt för de med oljig hårbotten. Dessutom kan det lindra hårbottenirritationer och bidra till att minska klåda. Det kan införlivas i schampon, balsam och hårbottensbehandlingar för en uppfriskande och balanserande effekt.

Övriga användningsområden för amerikansk trollhassel extrakt

Utöver dess fördelar för hud & hår, nämns det också att trollhassel kan hjälpa till att förbättra naglarnas hälsa. Dess sammandragande egenskaper stärker naglarna, vilket minskar risken för flisning och sprickbildning. Det är också ett utmärkt tillskott i hemgjorda nagelkrämer och nagelbandsoljor, vilket hjälper till att återfukta och nära naglarnas känsliga område.

Innehåll

Ekologiskt Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Amerikansk Trollhassel Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract
Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68916-39-2 ; 84696-19-5
8001-21-6
Innehållsdeklaration 25% Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract
75% Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma, Gren, Bark
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB024

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologiska Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologiskt Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *