N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)

Finns i lager

245 kr

Greenbalance Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) (Hamamelis virginiana)

Även känd som: Witch Hazel Extract Oil, American Witch-Hazel Oil, Witch Hazel Extract Oil, Hamamelis Virginiana Oil

Vår ekologiskt framställda olja från trollhassel produceras genom att kvistar och bark från Hamamelis virginiana i ekologisk solrosolja i över 8 veckor vid låg temperatur (solinfusion) för att extrahera dess lipidlösliga komponenter. Det finns många arter av trollhassel, men Hamamelis virginiana – en typ av buske som är infödd i Nordamerika – används oftast inom folkmedicinen för sina tonande och sammandragande egenskaper.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 024 Kategori:

Amerikansk Trollhasselolja är känd för sina antiseptiska, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper, och är utmärkt för alla hudtyper och kan användas ensam eller lätt införlivas i hudvårdsprodukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Den höga halten av fettsyror, antioxidanter och mineraler gör detta botaniska extrakt fördelaktigt för att läka åderbråck, hemorrojder, sprucken eller blåsig hud och för att minska tecken på inflammation vid kroniska tillstånd som eksem eller hudallergier.

Det är också effektivt för att lindra solbränna, stick och insektsbett. Amerikansk Trollhasselolja kan också hjälpa till att rensa bort akne och blemmor genom att bekämpa överdriven talgproduktion, samt minska inflammation och mängden akneframkallande bakterier på huden.

I hårvård kan Amerikansk Trollhasselolja hjälpa till att avhjälpa kronisk torr hårbotten och mjäll. Den kan föryngra och stärka tråkigt, frissigt hår genom att konditionera det för att återställa dess lyster och styrka. Genom att stimulera hårsäckarna främjar den ny, hälsosammare tillväxt och förebygger håravfall.

Innehåll

Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Amerikansk Trollhassel Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68916-39-2 ; 84696-19-5
Innehållsdeklaration 25% Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma, Gren, Bark
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB024

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *