N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)

Finns i lager

245 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 024 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) (Hamamelis virginiana)

Även känd som: Häxhassel extraktolja, Amerikansk häxhasselolja, Häxhasselolja, Hamamelis virginiana-olja, Trollhasselolja

Upplev kraften i vår ekologiska trollhasselolja, en förtrollande och effektiv ingrediens som har varit en central del av traditionell folkmedicin. Framställd från den infödda nordamerikanska busken Hamamelis virginiana, är vår trollhasselolja en produkt av högsta kvalitet som skapats genom en varsam solinfusionsprocess i över 8 veckor, där kvistar och bark får dra i ekologisk solrosolja vid låga temperaturer för att extrahera dess värdefulla lipidlösliga komponenter.

Denna mångsidiga olja är känd för sina tonande och sammandragande egenskaper, vilket gör den perfekt för en rad olika användningsområden. Vare sig du vill förbättra hudens utseende, dra åt porer eller använda trollhasseloljan som en del av en naturlig hudvårdsrutin, kan denna kraftfulla olja erbjuda många fördelar som hjälper dig att se och känna dig på topp.

Vår ekologiska trollhasselolja är en hyllning till naturens generositet och kraft, och vi är stolta över att kunna erbjuda dig denna högkvalitativa produkt som har omsorgsfullt framställts med respekt för miljön. Njut av den naturliga kraften i trollhasselolja och låt den bli en del av din väg mot ett hälsosammare och mer strålande utseende.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Utforska den häpnadsväckande världen av amerikansk trollhasselolja, en mångsidig och kraftfull naturlig produkt som har många imponerande egenskaper och användningsområden för att främja hälsa och skönhet. Med antiseptiska, antiinflammatoriska och antioxidativa egenskaper är denna unika olja lämplig för alla hudtyper och kan användas ensam eller enkelt införlivas i dina favorit hud- och hårvårdsprodukter.

 • Åderbråck, hemorrojder och hudirritationer: Den höga halten av fettsyror, antioxidanter och mineraler i amerikansk trollhasselolja hjälper till att läka åderbråck, hemorrojder, sprucken och irriterad hud, samtidigt som den minskar tecken på inflammation vid kroniska tillstånd som eksem eller hudallergier.
 • Lindra solbränna och insektsbett: Trollhasselolja är effektiv för att lindra solbränna, stick och insektsbett, tack vare dess lugnande och antiinflammatoriska egenskaper.
 • Akne- och blemmabehandling: Amerikansk trollhasselolja kan hjälpa till att rensa bort akne och blemmor genom att bekämpa överdriven talgproduktion, minska inflammation och reducera mängden akneframkallande bakterier på huden.
 • Hälsosam hårbotten- och mjällkontroll: I hårvård kan amerikansk trollhasselolja hjälpa till att avhjälpa kronisk torr hårbotten och mjäll, vilket ger en friskare och mer balanserad hårbottenmiljö.
 • Återfuktning och stärkning av håret: Trollhasseloljan kan återuppliva och stärka tråkigt, frissigt hår genom att ge näring och återfuktning, vilket återställer dess glans och styrka.
 • Stimulera hårsäckarna och främja hårväxt: Genom att stimulera hårsäckarna främjar amerikansk trollhasselolja ny, hälsosammare hårtillväxt och förebygger håravfall.
 • Tonande och sammandragande för huden: Amerikansk trollhasselolja är känd för sina tonande och sammandragande egenskaper, vilket gör den idealisk för att förbättra hudens utseende och dra åt porer.
 • Naturlig makeupborttagning: Oljan kan användas som en skonsam och effektiv makeupborttagare, vilket hjälper till att ta bort smink och orenheter från huden utan att torka ut den eller orsaka irritation.
 • Reducerar mörka ringar och påsar under ögonen: Trollhasselolja kan hjälpa till att minska svullnad och mörka ringar under ögonen, vilket ger dig en mer vaken och ungdomlig look.
 • Användning i hudvårdsprodukter: Amerikansk trollhasselolja kan enkelt införlivas i dina befintliga hudvårdsprodukter, som ansiktskrämer, serum, toner och rengöringsmedel, för att förbättra deras effektivitet och ge extra fördelar för din hud.
 • Efter rakning för lugnande av irritation: Trollhasselolja är ett utmärkt val för att lugna och återfukta huden efter rakning, samtidigt som den minskar rodnad och irritation som kan uppstå.

Så, med en sådan imponerande lista över fördelar och användningsområden är det lätt att se varför amerikansk trollhasselolja är en eftertraktad och kraftfull ingrediens inom både hudvård och hårvård. Denna fantastiska olja kan förvandla din dagliga rutin och hjälpa dig att uppnå en mer strålande och hälsosam hy samt vackert, glänsande hår. Prova amerikansk trollhasselolja idag och upptäck själv dess många fördelar och användningsområden – du kommer inte bli besviken!

Innehåll

Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) - Denna produkt innehåller 25% Amerikansk Trollhassel Extrakt.

Solrosolja – Denna produkt innehåller solrosolja som bärarolja.

Specifikationer

INCI-Namn Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
CAS-Nummer 68916-39-2 ; 84696-19-5
Innehållsdeklaration 25% Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma, Gren, Bark
Extraktionsmetod Maceration
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB024

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att detta Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Amerikansk Trollhassel Extrakt (25%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *