N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)

Finns i lager

79 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 049 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) (Rosmarinus officinalis)

Även känd som: Rosemary Oil, Rosmarinus Officinalis Leaf Oil, Salvia Rosmarinus Essential Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja av rosmarin är ångdestillerad från de aromatiska blommorna, bladen och kvistarna från Rosmarinus officinalis som odlas på den spanska landsbygden. Vår mycket fina, komplexa rosmarinolja har en intensiv, fräsch, sötsyrlig doft med något undertoner av mynta som tillsammans ger en ren, träig-balsamisk kroppsnot i avslutningen.

Rosmarin har fått sitt namn från latinets ros marinus, eller "havets dagg", vilket syftar på att den växer nära kusterna. Den var helig för de gamla grekerna och romarna som använde den som en symbol för förnyelse och använde den för många ändamål, t.ex. för att driva bort onda andar och avvisa malar i klädkistor, för att desinficera sjukrum, för att smaksätta öl och vin och för att minska spridningen av feber.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Rosmarinolja sägs hjälpa till att lindra mindre smärta och inflammation, särskilt i samband med oönskade muskelspänningar. Förutom att hjälpa till med smärtstillande åtgärder är eterisk olja av rosmarin också ett fantastiskt val när man vill främja en sund andningsfunktion, särskilt när det gäller trängsel orsakad av en förkylning eller influensa. Den hjälper också till att stödja en frisk, klar hud och kan hjälpa till att läka äldre ärr, eftersom den också är hudföryngrande.

Känslomässigt och energimässigt uppmuntrar rosmarinolja till mental klarhet samt ger energi och lyfter upp sinnet. Den kan också hjälpa till att rensa bort negativitet, inspirera till ett mer positivt allmänt synsätt och stärka sinnet. I aromaterapi används rosmarinolja ofta för att förbättra sömnkvaliteten och minska ångestnivåerna.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk rosmarinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
CAS-Nummer 8000-25-7 ; 84604-14-8
Innehållsdeklaration 100% Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
Ursprungsland Spanien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB049

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *