 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)

Finns i lager

79 kr

79 kr
Artikelnr: 049 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) (Rosmarinus officinalis)

Upplev den autentiska charmen och kraften av vår ekologiska eteriska rosmarinolja, som är varsamt ångdestillerad från blommor, blad och kvistar av Rosmarinus officinalis-växten, från Spaniens lantliga idyll. Rosmarinoljan, med dess intensiva, fräscha och kryddigt-örtiga arom, kompletteras av en aning mintiga och gröna undertoner som övergår i en ren, träaktig-balsamisk doft.

Rosmarinoljan, med sina rötter i det latinska namnet “ros marinus”, översatt som “havets dagg”, speglar dess kustnära ursprung och är uppskattad för sin historiska betydelse i antikens Grekland och Rom. Med sin förtrollande doft berikar denna olja varje hörn av ditt hem, samtidigt som den främjar hudens välbefinnande och stödjer en hälsosam andning.

Även känd som: Rosmarinus officinalis eterisk olja, Rosmarinolja, Spansk rosmarinolja

Eterisk rosmarinolja, en aromatisk essens framställd från Rosmarinus officinalis, har sitt ursprung i Medelhavsregionen, framförallt i länder som Spanien, Frankrike, och Italien. Denna växtart har en lång och rik historia, som sträcker sig tillbaka till antikens civilisationer. Växtens förmåga att växa i tuffa klimatförhållanden gjorde den till en symbol för uthållighet och pånyttfödelse.

Rosmarin användes flitigt av både romare och greker genom tiderna, inte bara som en krydda utan även för sina uppfattade välgörande och andliga egenskaper.  Det finns även en tro att rosmarin kan förbättra minnet, en egenskap som prisades i antikens folklore och medicin.

Vår eteriska rosmarinolja framställs genom en noggrann ångdestillationsprocess, som börjar med skörden av de rikligt aromatiska blommorna, bladen och kvistarna av Rosmarinus officinalis. Dessa växtkomponenter, odlade i Spaniens lantliga regioner, väljs ut för sina högkvalitativa egenskaper och intensiva aromer. Ångdestillationen är en traditionell och effektiv metod för att extrahera essentiell olja, vilken bevarar växtens naturliga fördelar och komplexa doftprofil. I denna process placeras rosmarindelarna i en destillationskammare där ånga passerar genom dem. Värmen från ångan hjälper till att frigöra de flyktiga oljorna, som sedan kondenseras till en vätska.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Rosmarin

Eterisk Rosmarinolja är värderad för sina antioxidanta och uppfriskande egenskaper och är känt för att användas i hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter, samt inom aromaterapi. Denna mångsidiga olja är känd för sin förmåga att förbättra både mentalt och fysiskt välbefinnande.

Eterisk rosmarinolja för hudvård

Eterisk rosmarinolja är populär inom hudvård tack vare sina många fördelaktiga egenskaper. Den är känd för att återfukta och stimulera huden, vilket kan bidra till en ökad lyster och spänst. Speciellt för personer med torr, blek, trött eller åldrande hud kan rosmarinoljan vara särskilt fördelaktig. För personer med oren hud kan rosmarinolja, eventuellt i kombination med tea tree-olja, hjälpa till att rena huden. Det är viktigt att notera att eterisk rosmarinolja alltid bör blandas ut med en bärarolja innan den appliceras på huden.

Eterisk rosmarinolja för hårvård

Eterisk rosmarinolja används ofta inom hårvård för sina fördelar som sträcker sig från att förbättra hårets allmänna utseende och känsla till att bidra till en hälsosammare hårbottenmiljö. Dess uppfriskande och stimulerande egenskaper gör den populär för att ge håret en glansigare och mer livfull look. Ett vanligt sätt att använda rosmarinolja är att blanda den med en bärarolja som exempelvis pumpafröolja för en djupgående hårbottenmassage, vilket kan främja en avslappnande och välgörande känsla för din hårbotten. Oljan kan också tillsättas direkt i schampo eller användas för att skapa hemmagjorda hårvårdsprodukter, vilket erbjuder ett naturligt och anpassat sätt att ta hand om håret.

Eterisk rosmarinolja inom aromaterapi

Eterisk rosmarinolja används flitigt inom aromaterapi för sina uppiggande och stimulerande egenskaper. Det sägs att oljan kan främja mental klarhet, koncentration och minne. När den sprids i luften skapar den en energigivande och stimulerande miljö, vilket kan vara fördelaktigt i situationer där man behöver ökat fokus eller en uppiggande atmosfär​.

Övriga användningsområden för eterisk rosmarinolja

Utöver hud- och hårvård har eterisk rosmarinolja flera andra användningsområden. Dessa inkluderar bland annat att användas som en naturlig insektsavvisande medel, och som ett naturligt konserveringsmedel för DIY-hudvårdsprojekt.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk rosmarinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
CAS-Nummer 8000-25-7 ; 84604-14-8
Innehållsdeklaration 100% Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
Ursprungsland Spanien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB049

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *