N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)

Finns i lager

79 kr

10 ml
79 kr
Artikelnr: 049 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) (Rosmarinus officinalis)

Även känd som: Rosmarinolja, Rosmarinus Officinalis Blad Olja, Salvia Rosmarinus Eterisk Olja, Ren Rosmarinolja

Upplev naturens rena kraft med vår ekologiskt framställda, eteriska rosmarinolja. Ångdestillerad från de aromatiska blommorna, bladen och kvistarna från Rosmarinus officinalis, denna olja är en produkt av den orörda spanska landsbygden, vilket ger den en unik och autentisk känsla.

Vår högkvalitativa rosmarinolja utmärker sig med sin intensiva, fräscha, och sötsyrliga doft. Subtila undertoner av mynta kompletterar den träig-balsamiska kroppsnoten, vilket skapar en utsökt, balanserad upplevelse.

Använd vår organiska rosmarinolja i din dagliga skönhetsrutin för att uppleva dess upplyftande egenskaper, eller tillsätt den i din diffuser för att sprida en uppfriskande doft i ditt hem. Den kan också användas för att berika hemgjorda hud- och hårvårdsprodukter, eller som en del av en avslappnande massageolja.

Upptäck fördelarna med vår eteriska rosmarinolja, en produkt skapad med omsorg, kärlek och respekt för naturen. Vi är stolta över vår ekologiska framställningsprocess, vilket garanterar att du får en produkt som är fri från skadliga kemikalier och tillsatser.

Dyk ner i den historiska och mystiska världen av rosmarin, en växt vars namn härstammar från det latinska 'ros marinus', vilket betyder 'havets dagg'. Detta visar på dess förkärlek för att växa nära kustlinjer, där havets bris dansar genom dess buskiga lövverk. Denna legendariska växt ansågs vara helig bland de gamla grekerna och romarna, som använde den som en symbol för förnyelse och skydd. Användningsområdena har varit många från att driva bort onda andar till att avvisa malar i klädkistor, desinficera sjukrum eller till att förstärka smaken på öl och vin. Rosmarin har en lång historia av varierande användningsområden. Den ansågs till och med kunna hindra spridningen av feber och sjukdomar.

Vår Ekologiska Eteriska Rosmarinolja är ångdestillerad från blommorna, bladen och kvistarna av Rosmarinus officinalis och odlad med stor omsorg på de soliga spanska fälten. Varje droppe av denna olja är en hyllning till naturen och historien, innehållande århundraden av kunskap och växternas mirakel.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Rosmarinolja

Rapporterade fördelar och användningsområden av rosmarinolja sträcker sig långt och brett. Rosmarinolja har en naturlig inflammationshämmande och antioxidant effekt. Den passar alla hudtyper och är en utmärkt ingrediens i de flesta hudvårdsprodukter.

På en känslomässig och energimässig nivå, är rosmarinoljan en kraftfull allierad. Den uppmuntrar till mental klarhet, injicerar energi och lyfter upp ditt sinne. Dessutom kan den hjälpa till att skingra negativitet, inspirera till ett mer positivt allmänt synsätt och stärka sinnet.

I aromaterapi används rosmarinolja ofta för att förbättra sömnkvaliteten och minska ångestnivåer.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk rosmarinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
CAS-Nummer 8000-25-7 ; 84604-14-8
Innehållsdeklaration 100% Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil
Ursprungsland Spanien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB049

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Rosmarinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *