N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)

Finns i lager

Från: 269 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 025 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) (Chamaemelum Nobile)

Även känd som: Roman Chamomile Essential Oil, Roman Chamomile Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil

Vår ekologiskt framställda Eteriska Romersk Kamomillolja är ångdestillerad från de delikata, tusensköna blommorna från Anthemis nobilis (synonymt med Chamaemelum nobile) som växer i det böljande, gröna landskapet i Oregon i USA:s nordvästra del av Stilla havet. De charmiga blommorna av Chamaemelum nobile, med vita kronblad och djupt gula centra, skapar en fantastisk eterisk olja med en kraftfullt diffusiv, intensiv, söt, frisk-fruktig och mjuk örtarom med bär- och äppelliknande toner och träiga toner i nedtorkningen.

De viktigaste komponenterna i eterisk olja från romersk kamomill är estrarna av ängs- och tiglicsyror (inklusive angelater och metakrylater) som utgör upp till 80 % av den totala oljan. Den kemiska sammansättningen av romersk kamomillolja bidrar till oljans lugnande och lugnande egenskaper för huden när den används lokalt, samt dess förmåga att lugna sinnet när den används aromatiskt.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja av romersk kamomill har en allmänt lugnande effekt på det stressade sinnet och den spända kroppen och är mycket uppskattad för sin förmåga att lindra muskelspasmer och minska mindre smärta och inflammation. Den eteriska oljan utmärker sig i massageoljor, salvor och kompresser, där den hjälper till att lindra trötta och ömma muskler.

Romersk kamomillolja är också utmärkt för att stödja sömnen, eftersom den är djupt lugnande och så välkommen under tider av situationell ångest eller depression. Den används också flitigt i hudvårdsprodukter för att öka hudens förmåga att regenerera och har använts framgångsrikt för att behandla upprörd, röd hud.

Romersk kamomill främjar en slät och frisk hud och lindrar irritationer tack vare sina antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper.
I aromaterapi är romersk kamomill eterisk olja mycket eftertraktad för sina anmärkningsvärda lugnande och stärkande egenskaper.

Med en kemisk profil full av estrar och andra lugnande beståndsdelar kan romersk kamomillolja vara till hjälp för att lugna kroppens system.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk romersk kamomillolja.

Specifikationer

INCI-Namn Anthemis Nobilis Flower Oil
CAS-Nummer 8015-92-7 ; 84649-86-5
Innehållsdeklaration 100% Anthemis Nobilis Flower Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB025

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *