 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)

Finns i lager

Från: 189 kr

189 kr
359 kr
Artikelnr: 025 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) (Chamaemelum Nobile)

Utforska vår ekologiskt framställda eteriska romersk kamomillolja, som är varsamt ångdestillerad från de känsliga blommorna av Anthemis nobilis (även känd som Chamaemelum nobile), som blomstrar i det böljande, gröna landskapet i Oregon i USA. Denna förtjusande olja, framställd från blommor med vita kronblad och djupt gula mitten, erbjuder en intensiv, söt, färsk-fruktig och mild örtig arom med inslag av bär och äpple samt träiga noter.

Eterisk romersk kamomillolja är särskilt uppskattad för sina lugnande egenskaper för både sinnet och kroppen, tack vare dess rika innehåll av ester från angelikasyra och tiglinsyra (inklusive angelater och metakrylater) som utgör upp till 80% av oljans totala sammansättning. Denna underbara olja används inte bara för att främja mental avkoppling och minska spänningar, utan också i hudvårdsprodukter för dess förmåga att lugna och återställa huden, tack vare dess antiinflammatoriska och renande egenskaper.

Även känd som: Romersk kamomill eterisk olja, Romersk kamomillolja, Anthemis nobilis blomolja, Romersk kamomilleolja, Äkta kamomillolja, Nobilis kamomillolja

Denna eteriska romersk kamomilloljan har sina rötter i de lummiga och gröna landskapen i Oregon, USA, men dess historia och användning sträcker sig mycket längre tillbaka i tiden än så. Romersk kamomill, vetenskapligt känd som Anthemis nobilis eller Chamaemelum nobile, är en växt som historiskt sett har varit uppskattad för sina lugnande och helande egenskaper. Denna växt, med sina distinkta daisy-liknande blommor, har spelat en viktig roll i traditionell medicin över hela världen, från det antika Egypten till Rom och Grekland. I det antika Rom användes kamomill för dess förmåga att främja mod och uthållighet bland soldater. Grekerna prisade den för dess medicinska egenskaper, och i Egypten var den helgad till solguden på grund av dess förmåga att bota feber. Romersk kamomill har spelat en integrerad roll i traditionella hälso- och wellness-praktiker.

Vår eteriska romersk kamomillolja framställs genom en noggrann ångdestillationsprocess av de delikata blommorna av Anthemis nobilis. Ångdestillation är en uråldrig och ändå sofistikerad teknik som bevarar de flyktiga komponenterna i kamomillblommorna, vilket resulterar i en olja med hög renhet och en komplex aromprofil. Denna metod kräver expertis och precision för att säkerställa att de terapeutiska egenskaperna hos kamomillen bevaras fullt ut. Den specifika sammansättningen av Oregons klimat och markförhållanden bidrar till den unika kvaliteten på de kamomillblommor som används för vår olja. Genom att välja blommor från detta område kan vi säkerställa en olja med en särskilt rik kemisk profil, inklusive ester av angelinsyra och tiglinsyra, vilka är avgörande för dess lugnande och antiinflammatoriska egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Romersk Kamomill

Eterisk romersk kamomillolja är värderad för sina lugnande och antiinflammatoriska egenskaper och är känt för att användas i både hudvårds- och aromaterapiprodukter. Denna olja framhäver sin förmåga att lugna sinnet, minska inflammation och främja en känsla av välbefinnande.

Eterisk romersk kamomillolja för hudvård

Inom hudvård erbjuder eterisk romersk kamomillolja betydande fördelar, såsom att lindra irritationer, minska rodnader och främja hudens naturliga lyster. Den är idealisk för att integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blanda ut den med en vegetabilisk bärarolja, såsom jojoba- eller arganolja, för direkt applicering på huden. Denna eteriska olja är särskilt effektiv för känslig eller inflammerad hud och kan användas i allt från ansiktsoljor till lugnande balsam. Dess antiinflammatoriska egenskaper gör den även till en utmärkt ingrediens i produkter avsedda för känslig och irriterad hud.

Eterisk romersk kamomillolja för hårvård

Inom hårvården kan eterisk romersk kamomillolja bidra till att lugna hårbotten och minska inflammation. Dess lugnande egenskaper gör den till en utmärkt ingrediens i hårvårdsprodukter avsedda för känslig eller irriterad hårbotten. Genom att lägga till några droppar i ditt schampo eller balsam kan du njuta av en lugnande effekt och ge ditt hår en frisk glans. Den är särskilt fördelaktig för personer med torr eller känslig hårbotten, men kan användas av alla hårtyper för att främja glans och vitalitet.

Eterisk romersk kamomillolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi utmärker sig eterisk romersk kamomillolja med sina djupt lugnande och avkopplande egenskaper. Den kan användas i diffusorer, massageoljor eller bad för att minska stress, främja avslappning och stödja en god natts sömn. Dess milda, fruktiga och örtiga doft hjälper till att skapa en atmosfär av lugn och välbehag, vilket gör den till en favorit för användning under meditativa praktiker eller som en del av kvällsrutinen för att förbättra sömnkvaliteten.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk romersk kamomillolja.

Specifikationer

INCI-Namn Anthemis Nobilis Flower Oil
CAS-Nummer 8015-92-7 ; 84649-86-5
Innehållsdeklaration 100% Anthemis Nobilis Flower Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB025

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *