N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)

Finns i lager

Från: 189 kr

5 ml
189 kr
10 ml
359 kr
Artikelnr: 025 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) (Chamaemelum Nobile)

Upplev den ekologiska Eteriska Romersk Kamomilloljan, en underbar ångdestillerad olja som utvinns från de förtjusande tusensköna blommorna av Anthemis nobilis (även känd som Chamaemelum nobile). Dessa blommor frodas i det böljande, gröna landskapet i Oregon, beläget i USA:s natursköna nordvästra Stilla havsområde.

Chamaemelum nobile-blommorna, med sina vackra vita kronblad och djupt gula centra, ger en fantastisk eterisk olja som sprider sig effektivt i luften. Njut av dess intensiva, söta, frisk-fruktig och milda örtiga doft, som kompletteras av inslag av bär och äpple samt träiga toner vid nedtorkning.

Vår Eteriska Romersk Kamomillolja är idealisk för att skapa en harmonisk och avkopplande atmosfär i ditt hem, och den är perfekt att använda i aromaterapi, doftdiffusers och massageoljeblandningar.

Även känd som: Romersk kamomill eterisk olja, Romersk kamomillolja, Anthemis Nobilis blomolja, Romersk kamomilleolja, Kamomillolja från romersk kamomill, Äkta kamomillolja, Nobilis kamomillolja, Romerska kamomillblommolja

Utforska de fantastiska egenskaperna hos eterisk olja från Romersk Kamomill, en olja rik på estrar av ängs- och tiglicsyror (inklusive angelater och metakrylater), som tillsammans utgör upp till 80 % av oljans totala innehåll. Denna unika kemiska sammansättning är känd för att ge oljan dess välkända lugnande och mjukgörande effekter på huden när den appliceras lokalt, samt dess förmåga att lugna sinnet vid aromatisk användning.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Olja av Romersk Kamomill

Eterisk olja av Romersk Kamomill har blivit känt för sin lugnande påverkan på stressade sinnen och spända kroppar. Den är mycket uppskattad för sina potentiella fördelar när det gäller att lindra spänningar och oro. Denna mångsidiga olja passar perfekt i massageoljor, salvor och kompresser, där den kan hjälpa till att lindra trötta och ömma muskler, ge avkoppling och välbefinnande.

Denna underbara olja anses också inom aromaterapi vara utmärkt för att främja god sömn, eftersom den anses ha en lugnande effekt och är mycket uppskattad under perioder av mycket stress och oro. Den används även i hudvårdsprodukter för att stödja hudens regenereringsprocess och för att vårda och lugna känslig hud och ge en hälsosam lyster.

Tack vare dess potentiella antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, kan Romersk Kamomill bidra till en mjuk och frisk hud samt lindra irritationer. Inom aromaterapi är Romersk Kamomill-olja mycket eftertraktad för sina anmärkningsvärda lugnande och stärkande effekter, som kan hjälpa till att balansera kropp och sinne.

Med en kemisk profil rik på estrar och andra lugnande komponenter, kan Eterisk Romersk Kamomillolja vara en användbar resurs för att lugna kroppens system och främja en känsla av harmoni och välmående.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk romersk kamomillolja.

Specifikationer

INCI-Namn Anthemis Nobilis Flower Oil
CAS-Nummer 8015-92-7 ; 84649-86-5
Innehållsdeklaration 100% Anthemis Nobilis Flower Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB025

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Romersk Kamomillolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *