 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Kamomill

Finns i lager

Från: 69 kr

69 kr
93 kr
Artikelnr: 026 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Kamomill (Matricaria recutita)

Kamomill (Matricaria recutita) är en underbar ettårig växt som tillhör Asteraceae-familjen. Ursprungligen härstammande från södra och östra Europa, har denna fantastiska ört spridit sin charm över hela världen.

Denna mångsidiga ört är en riktig mirakelkur för matsmältningsbesvär och är därför känd som “tarmens moder”. Kamomill innehåller en unik kombination av fytokemikalier som samverkar för att ge harmoni och balans åt ditt matsmältningssystem.

Upptäck kamomillens otaliga fördelar och njut av dess naturliga kraft för att främja en sund matsmältning och inre balans. Denna mångsidiga ört är en beprövad hjälp för ditt välbefinnande, vilket gör den till ett måste i varje hem. Ge ditt matsmältningssystem en omfamning från naturen och låt kamomillens underverk bli en del av din hälsorutin.

Även känd som: Romersk kamomill, Ungersk kamomill, Vild kamomill, Vit kamomill, Tysk kamomill.

Kamomillens ursprung är lika djupt rotat som dess ljust gula blomkronor är strålande. Denna ört, som har tusen år av rik historia, började sin enastående resa i de kulturellt rika regionerna i södra och östra Europa. Dess ljuvliga blommor, som pryds av vitblommiga kronblad och strålande gula centra, har inte bara väckt uppmärksamhet utan även beundran och uppskattning från människor över alla kontinenter.

Intressant nog har kamomill alltid haft en särskild plats i mänsklighetens historia. De gamla grekerna, romarna och egyptierna, civilisationer som lade grunden för mycket av vår nutida kultur och vetenskap, såg kamomill som en ovärderlig gåva till mänskligheten. I deras traditionella ritualer och i deras dagliga liv spelade denna ört en central roll, vilket belyser dess betydelse genom tiderna.

När vi dyker ner i kamomillens resa från trädgård till bord, kan vi inte låta bli att beundra framställningsprocessen. Den skönhet som kamomillblommorna bär, bibehålls med största omsorg. Varje blomma skördas vid sin optimala mognad, en tidpunkt då dess essens är som mest koncentrerad. De torkas sedan varsamt, för att säkerställa att varje delikat not av dess naturliga doft och alla dess inneboende egenskaper bevaras i sin renaste form.

Men kamomillens äventyr slutar inte vid tedrickning, även om en varm kopp kamomillte utan tvekan är en av de mest populära sätten att njuta av den. Örtens mångsidighet känner inga gränser. Den berikar smaken av en mängd kulinariska rätter och har även funnit sin plats inom kosmetikavärlden. Från härligt doftande salvor till närande hudkrämer, kamomill lämnar sitt spår överallt.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Kamomill

Kamomills djupa rötter i mänskliga traditioner sträcker sig över olika kulturer och tidsepoker. I många samhällen är denna ört inte bara en ingrediens eller ett huskurer; den är en levande symbol för harmoni, fred och samhörighet. Bland antika civilisationer markerade kamomills blommor övergångsriter, firande av säsonger och andra viktiga livshändelser. Dess användning i ceremonier och firandet av speciella tillfällen betonade dess centrala plats i hjärtat av folkliga traditioner. Kamomill blev en bro som sammanlänkade generationer, och i dess doft och smak kunde man känna en känsla av tillhörighet, minnen av förfäder och de tidlösa värderingarna av gemenskap.

Utöver den populära drycken kamomillte, har denna ört vandrat till kökens hjärta för att skapa kulinariska mästerverk. Dess unika smakprofil – en blandning av sötma, jordighet och en mild örtig underton – har gjort den till en favoritingrediens för kreativa kockar. I bakverk kan kamomill erbjuda en subtil men minnesvärd twist, och dess blommor kan användas som garnering för att skapa estetiskt tilltalande rätter. Dessutom kan kamomillinfusioner förhöja smaken av sylter, geléer och även alkoholhaltiga drycker som likörer, vilket ger en sofistikerad och förfinad smakton.

Torkad kamomill kan vara en perfekt tillsats i ditt bad för en avkopplande upplevelse. Föreställ dig ett varmt bad där den ljuva doften av kamomill sprider sig, omvandlande ditt badrum till en lugnande oas. Att tillsätta en näve torkad kamomill till ditt bad kan skapa en känsla av lyx och välbefinnande, och den naturliga doften kan fungera som en mjuk aromaterapi. För de som önskar skapa en spaliknande upplevelse hemma är torkad kamomill ett enkelt men effektivt sätt att förhöja badstunden.

I tider då syntetiska färgämnen inte fanns, vände sig människor till naturen för att färga sina kläder och tyger. Kamomillens blommor, särskilt när de används i kombination med andra naturliga ingredienser, kan producera vackra gula och beige toner. Denna naturliga färgningsprocess ger textilier en unik, jordnära nyans som är svår att uppnå med moderna metoder. Dessutom bär kläder färgade med kamomill spåren av naturens touch, vilket skapar en djupare koppling till jorden för bäraren.

Det finns något magiskt med kamomills lugnande doft. För många är denna doft en biljett till en svunnen tid – en tid av enklare glädjeämnen, av lugna eftermiddagar och av stunder av inre reflektion. I hem över hela världen används kamomill som doftpåsar i garderober eller som eteriska oljor i aromaterapi. Dess mjuka, tröstande doft erbjuder en paus från dagens stress och brådska, en chans att sluta ögonen och ta en djup andetag, om så bara för en stund.

Eteriska oljor från kamomill används även flitigt i kosmetika och aromaterapi, vi erbjuder även dessa här.

Innehåll

Ekologisk Torkad Kamomill - Denna produkt innehåller 100% ren torkad kamomill.

Specifikationer

Botaniskt Namn Matricaria recutitta
Innehållsdeklaration 100% Matricaria recutitta
Ursprungsland Kosovo
Växtdel Blomma
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB026

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Kamomill bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Kamomill, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Kamomill har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Kamomill är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Kamomill”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *