N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

BLACK WEEK REA – Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast tom. Tisdag (2022-11-29)

Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång

Finns i lager

Från: 73 kr

Greenbalance Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång (Glycyrrhiza glabra)

Även känd som: Lakritsrot, Lakritsstång, Hel Lakritsrot

Lakritsrot, som anses vara ett av världens äldsta naturläkemedel, kommer från roten av lakritsväxten Glycyrrhiza glabra.

Lakrits är infödd i västra Asien och södra Europa och har länge använts för att behandla olika sjukdomar och smaksätta godis, drycker och mediciner. Många människor använder lakritsrot för att behandla besvär som halsbränna, sura uppstötningar, värmevallningar, hosta samt bakterie- och virusinfektioner. Dessutom sägs lakrits-te lugna halsont, medan lokala geler påstås behandla hudproblem som akne eller eksem.

Detta är en hel lakritsstång, vi erbjuder även hackad lakritsrot eller lakritsrot i flytande i form i våra lakritsextrakt.

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 094 Kategori:

Lakrits är en flerårig ört. Den odlas främst i Grekland, Turkiet och västra Asien. Den har använts sedan urminnes tider som smaksättare. Den har också använts som ett slemlösande medel som hjälper till att rensa bort överflödigt slem från de övre och nedre luftvägarna.

De medicinska delarna av växten är de oskalade torkade rötterna och utlöparna samt den underjordiska stammen (rhizomet).

Rapporterade fördelar och användningsområden

Lakrits används främst som smakämne. Det används i produkter som tandkräm, halstabletter och tobak. De flesta "lakritsgodis" är smaksatta med anisolja och inte med äkta lakrits.

Lakrits har också historiskt använts inom traditionell kinesisk medicin och andra integrativa medicinska metoder för sina adaptogena egenskaper för att öka motståndskraften och återhämtningen från stressrelaterade reaktioner.

Lakrits innehåller föreningen glycyrrhizin, som är 50 gånger sötare än socker. Intag av för mycket glycyrrhizinglykosid genom att inta för mycket lakrits i form av mat eller kosttillskott kan orsaka vätskeretention och leda till förhöjt blodtryck (hypertoni).

I dag används lakritsrot som ett kosttillskott vid matsmältningsproblem, klimakteriebesvär, hosta samt bakterie- och virusinfektioner. Lakritsgurglar eller sugtabletter har använts för att försöka förebygga eller minska halsont som ibland uppstår efter operationer. Lakrits är också en ingrediens i vissa produkter för lokal användning (applicering på huden).

Innehåll

Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång - Denna produkt innehåller 100% ren torkad lakritsrot i helt format (stång).

Specifikationer

Botaniskt Namn Glycyrrhiza glabra
Innehållsdeklaration 100% Glycyrrhiza glabra
Ursprungsland Spanien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet.

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB094

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Lakritsrot Stång”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *