 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Shatavari

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 75 kr

75 kr
129 kr
Artikelnr: 154 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Shatavari (Asparagus racemosus)

Upplev den naturliga styrkan i vår ekologiska shatavari, varsamt vildskördad från Indiens fruktsamma jordar. Dessa torkade rötter representerar en helig ört inom Ayurveda, traditionellt värderad för sitt näringsinnehåll och sin förmåga att skapa balans. Efter skörd torkas rötterna noggrant för att bevara deras vitala essens och kvalitet.

Vår shatavari är ett helt naturligt, ekologiskt komplement till din hälsosamma livsstil. Använd dessa mångsidiga rötter för att berika dina teer, avkok, eller som en del av dina närande maträtter. De är en utmärkt ingrediens för den som söker en mer harmonisk och närd kroppsfunktion.

Även känd som: Sparrisrot, Indisk sparris, Shatavarirot

Shatavari, känd vetenskapligt som Asparagus racemosus, är en art som är infödd i Indien och har odlats i århundraden i dess varma och fuktiga klimat. Inom Ayurveda, Indiens traditionella medicinsystem, har shatavari en särskild plats och är känd som "den som har hundra rötter" och "den som har hundra makar", vilket symboliserar dess förmåga att stödja vitalitet. Regionerna där shatavari växer är kända för sin biologiska mångfald och rika jordmån, vilka bidrar till örtens näringsrika kvalitet.

Historiskt sett har shatavari varit en väsentlig del av ayurvedisk medicin och har länge används för att främja kvinnors reproduktiva hälsa, stärka immunsystemet och som en adaptogen för att motstå fysisk och psykisk stress. Dess användning sträcker sig över tusentals år, och den har värderats högt bland många generationer för sin mångsidighet och effektivitet.

Framställningen av vår shatavari börjar med en omsorgsfull skörd av rötterna, vilket vanligtvis sker på morgonen då vitaliteten anses vara som högst. Rötterna torkas sedan genom en försiktig torkningsprocess där fuktighetshalten minskas långsamt, vilket gör att rötternas aktiva komponenter bevaras. För shatavari är det avgörande att den naturliga torkningsprocessen används, för att skydda dess naturliga egenskaper. Inga kemikalier eller syntetiska tillsatser används heller, vilket bibehåller produktens integritet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Shatavari

Shatavari är uppskattad för sina näringsrika egenskaper och har länge använts i produkter som syftar till att stödja den allmänna hälsan och välbefinnandet. Denna kraftfulla ört är känd för att innehålla antioxidanter såsom asparagamine A, racemofuran och aerosol. Traditionellt har shatavari använts inom ayurvedisk medicin för att främja åldrandets förebyggande, öka livslängden, tillföra immunitet, förbättra mental funktion och fysisk uthållighet samt addera vitalitet till kroppen​​.

Framförallt har shatavari använts inom ayurveda i århundraden för att stödja det kvinnliga reproduktionssystemet och som ett stöd för matsmältningssystemet, särskilt vid överskott av pitta​​. Det har också sagts att örten kan hjälpa till att stödja immunsystemet genom att förbättra funktionen av makrofager, som är celler ansvariga för att bryta ner potentiellt destruktiva organismer​​.

Övriga användningsområden för shatavari

Bortom dess traditionella användningsområden har shatavari även sagts ha en fuktgivande effekt på luftvägssystemet, öka styrka och energinivåer, och besitter naturliga antioxidativa egenskaper.

Med dess mångsidiga användningsområden kan shatavari integreras i en mängd olika livsstilar och konsumentbehov. Den kan bland annat läggas till i teer, eller användas i matlagning för att ge näring och för att erbjuda en naturligt stärkande effekt.

Innehåll

Ekologisk Torkad Shatavari - Denna produkt innehåller 100% ren torkad shatavari.

Specifikationer

Botaniskt Namn Asparagus racemosus
Innehållsdeklaration 100% Asparagus racemosus
Ursprungsland Indien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB154

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Shatavari bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Shatavari, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Shatavari har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Shatavari är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Shatavari

  1. Ulrika (verifierad ägare)

    Inte märkt något fel med produkten! Smakar som det ska och god kvalitet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *