 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad)

Finns i lager

Från: 59 kr

59 kr
89 kr
Artikelnr: 029 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) (Glycyrrhiza glabra)

Glycyrrhiza glabra, mer känd som lakritsrot, är en fascinerande växt som tar sina rötter från Medelhavets rika jordar och sträcker sig ända till sydvästra Asien. Denna örtartade perenn är inte bara en del av den vackra botaniska mångfalden, utan också en stolt medlem av baljväxternas familj, Fabaceae. Med sin robusta stam, som kan skjuta upp till en imponerande meter över marken, pryds lakritsroten av fjäderlika blad som skapar en skugga av grönska mellan 7 och 15 cm lång. Och som en final touch till denna natursköna skapelse, sprider växten sitt glans genom blommor som leker med nyanser, allt från en djup lila till en skir blekt vitblå.

Bortom sin skönhet har lakritsrot uppmärksammats för sina hälsobringande egenskaper. Traditionellt hyllad för sin unika kapacitet att stödja och främja en balanserad matsmältning, vänder sig många till denna rot för att uppnå en känsla av inre harmoni och välbefinnande. Dess milda diuretiska och laxerande förmågor kompletterar dess effekt, vilket hjälper till att lindra symptom på uppblåsthet.

Men lakritsrotens potential slutar inte där. Den har blivit ett populärt medel för dem som kämpar med komplikationer som halsbränna, sura uppstötningar och även värmevallningar. För dem som upplever det skärande obehaget av halsont, erbjuder ett varmt te av lakritsrot en tröstande och lugnande effekt. I en värld där naturen ofta bjuder på lösningar, står lakritsroten som en påminnelse om växtbaserade krafter.

Detta är en hackad lakritsrot, vi erbjuder även hela lakritsstänger eller lakritsrot i flytande i form av våra lakritsextrakt.

Även känd som: Lakrits, Sötrot, Yashtimadhu, Mulethi, Lakritsrot, Glycyrrhiza glabra

Lakritsrot, vetenskapligt känd som Glycyrrhiza glabra, påbörjade sin resa i Medelhavsområdet och sydvästra Asien. I dessa regioner blev den snabbt en integrerad del av kulturen, värderad både för sina medicinska och gastronomiska kvaliteter. Det speciella med dessa regioner, särskilt Medelhavet, är det unika klimatet - en kombination av varma somrar och milda vintrar, vilket skapar den ideala miljön för lakritsrot att växa i all sin prakt. I dessa länder är lakritsrot inte bara en växt; den är en del av historien, folklore och dagliga rutiner.

Antikens civilisationer som Grekland, Egypten, Kina och Indien omfamnade alla lakritsrotens unika egenskaper. För dessa kulturer var den inte bara en ört, utan en gåva från gudarna, ofta använd i traditionell medicin för sina upplevda helande egenskaper. I Kina, till exempel, var lakrits en viktig ingrediens i många antika botemedel. Det finns berättelser om kända läkare och vetenskapsmän, som Hippokrates, som lovordade lakritsrot för dess förmåga att behandla olika åkommor.

Lakritsrotens framställningsprocess är en noggrann balans mellan tradition och vetenskap. Från att skörda den för hand vid optimal mognad till torkningsprocessen, varje steg är avgörande för att bibehålla dess inneboende kvaliteter. I Spanien, där vår lakritsrot kommer ifrån, följer bönderna en 4-6 års cykel för att säkerställa att varje skörd är av högsta kvalitet. Att undvika skörd under extremt varma eller kalla perioder är också centralt i processen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Lakritsrot

Lakrits, som ofta används både som ett smakämne och traditionellt hjälpmedel, innehåller en märkbar förening kallad glycyrrhizin. Denna speciella komponent skiljer sig från de vanliga sötningsmedlen vi är vana vid, eftersom den är hela 50 gånger sötare än vanligt socker. Men medan denna sötma kan vara lockande, är det viktigt att konsumera lakrits med försiktighet. Att inta överdrivet mycket glycyrrhizin glykosid, en av de aktiva ingredienserna i lakrits, kan ge biverkningar. Specifikt kan ett överflödigt intag resultera i vätskeretention i kroppen, vilket i sin tur kan påverka blodtrycket. I värsta fall kan det leda till förhöjt blodtryck, även känt som hypertoni, en sjukdomstillstånd som bör tas på allvar. Så, medan lakrits utan tvekan erbjuder en unik och njutbar smak, är det viktigt att njuta av den med måtta för att undvika potentiella hälsorisker.

Lakritsrot, med sina rika och varierade användningsområden, är en gåta av naturens skönhet. Från tidiga civilisationer som älskade dess sötma, genom att tugga det i sin råaste form, till dagens sofistikerade kulinariska och medicinska användningar, har lakritsrotens närvaro i människors liv varit påfallande konstant. Inte bara har den fungerat som en viktig ingrediens i traditionella medicinska avkok och teer, men dess distinkta smak har också berikat konfektyr över hela världen. I modern tid har lakritsrot även funnit sin plats i destillerade spritdrycker, där dess djupa, jordiga noter bidrar med en unik karaktär. Dessutom har forskning i hudvårdsindustrin avslöjat dess potential som en nyckelingrediens i många produkter, vilket understryker dess mångsidighet.

Lakritsrot är verkligen en mångsidig skatt från naturen. För teälskare kan en liten bit lakritsrot förvandla din vanliga kopp till en söt, rik och fyllig upplevelse. Inom bakning kan den användas för att lägga till en antydan av sötma och jordighet i dina favoritdesserter. För den skönhetsmedvetna, infusera din hudvårdsrutin med produkter som innehåller lakritsrotsextrakt för att ge din hud en naturlig lyster, samtidigt som du dra nytta av dess antiinflammatoriska egenskaper.

Inom skönhetsindustrin är lakritsrotens extrakt en ökande stjärna. Många topp hudvårdsprodukter innehåller nu lakritsrot, tack vare dess förmåga att motverka rodnad, minska mörka fläckar och förbättra hudens övergripande utstrålning. Men det slutar inte där. I kulinarisk värld är lakritsrot ett spännande inslag, särskilt inom gourmetkök där det används för att skapa unika smakprofiler. Från saftiga kötträtter till subtila desserter, kan den rätta mängden lakritsrot förvandla en vanlig rätt till något extraordinärt.

I en tid där välbefinnande och självomsorg är i centrum, står lakritsrot ut som en naturlig allierad. Förutom de fysiska fördelarna, som att lindra magbesvär, spelar den också en roll för mental hälsa. Dess lugnande egenskaper hjälper till att minska stress och främjar avslappning. För dem som strävar efter en holistisk livsstil, representerar lakritsrot en bro mellan det gamla och det nya, där traditionell kunskap möter modern vetenskap för att främja en övergripande känsla av hälsa och välbefinnande.

Innehåll

Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) - Denna produkt innehåller 100% ren torkad lakritsrot i hackat format.

Specifikationer

Botaniskt Namn Glycyrrhiza glabra
Innehållsdeklaration 100% Glycyrrhiza glabra
Ursprungsland Spanien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Vikt N/A
Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB029

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Torkad Lakritsrot (Hackad)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *