 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Blå Rölleka Olja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 195 kr

195 kr
349 kr
Artikelnr: 150 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) (Achillea millefolium)

Utforska vår ekologiska eteriska blå rölleka olja, som är varsamt ångdestillerad från de vita blommande topparna och de gröna bladen av Achillea millefolium som växer vilt på den bulgariska landsbygden. Denna eteriska olja kännetecknas av en söt, frisk och grön-örtig doft med träiga och lätt kampferliknande noter, som blir sötare under uttorkningen.

Dess djupa, rika blå ton och förmåga att främja en hälsosam försvarsmekanism kommer från det höga innehållet av Chamazulen, en seskviterpen som bildas under destillationen och är känd för sina närande egenskaper. Blå rölleka olja är inte bara en fröjd för sinnena utan även ett mångsidigt val för hudvård, lindring av irritationer som insektsbett och solbränna, samt för att balansera fet hud eller hårbotten.

Även känd som: Blå Rölleka Eterisk Olja, Blå Röllika Eterisk Olja, Achillea millefolium Eterisk Olja, Yarrow Eterisk Olja

Vår ekologiska eteriska blå röllekaolja börjar sin resa i den idylliska och orörda bulgariska landsbygden. Där, bland kullar och dalar, växer Achillea millefolium, även känd som rölleka, eller röllika, vilt och frodigt. Denna växt har en lång och vördnadsfull historia i Bulgarien, ett land som är känt för sitt rika sortiment av medicinska örter och eteriska oljor. Det bulgariska klimatet och jordmånen är ideala för odling av röllekan, vilket resulterar i en olja med enastående renhet och terapeutiska egenskaper.

Historiskt sett har rölleka en rik tradition och har använts flitigt genom sekler. Döpt efter den mytologiska figuren Akilles, som enligt legenden använde örten för att behandla sina soldaters sår under det trojanska kriget, har röllekan sedan länge varit en symbol för helande och skydd. Från det antika Grekland, genom medeltidens Europa till de inhemska kulturerna i Nordamerika, har röllekan värderats högt för sin förmåga att lindra och vårda.

Vår eteriska blå röllekaolja är skapad genom en noggrann ångdestillation av de vita blommorna och de gröna bladen från Achillea millefolium. Denna metod är avgörande för att extrahera oljans väldoftande essens och dess värdefulla beståndsdelar. Under destillationsprocessen omvandlas matricin, en förening i råväxten, till chamazulen, vilket ger oljan dess karakteristiska djupblå färg och potenta egenskaper. Denna försiktiga och tidskrävande process säkerställer att oljan behåller sin höga kvalitet och terapeutiska fördelar.

Vår blå röllikaolja är inte bara en produkt av tradition och historia, utan också ett resultat av skickligt hantverk och en djup förståelse för naturens gåvor. Dess mångsidighet och kraft i att vårda och lugna gör den till en uppskattad skatt i ditt välbefinnande och skönhetsrutin.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Rölleka

Eterisk blå röllekaolja är värderad för sina antiinflammatoriska och lugnande egenskaper och är känt för att användas i hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja är berömd för sitt innehåll av chamazulen, som bidrar till dess djupblå färg och effektivitet i att lugna och nära huden. Dess förmåga att lugna inflammation och främja en känsla av välbefinnande gör den idealisk för integration i moderna livsstilar som prioriterar naturlig och holistisk vård.

Eterisk blå röllekaolja för hudvård

Blå röllekaolja har noterats för dess fuktgivande och revitaliserande effekter på huden, vilket gör den till ett utmärkt val för att hålla huden mjuk och smidig. Och dess aromatiska och jordnära doft är både grundande och lugnande vilket gör den till en idealisk komponent i avslappnande hudvårdsrutiner. För att använda den eteriska blå röllekaoljan på huden, rekommenderas det att späda ut den med en vegetabilisk olja, som exempelvis jordgubbsfröolja eller mangoolja. Ett förslag på blandningsförhållande kan vara 1 droppe eterisk olja till 5-10 ml vegetabilisk olja för ansiktsapplicering, eller 5-7 droppar eterisk olja till en flaska på 30 ml vegetabilisk olja för större hudområden. Oljan kan även integreras i din dagliga hudvårdsrutin genom att tillsätta några droppar i din vanliga fuktighetskräm, eller användas i avkopplande massageoljor.

Eterisk blå röllekaolja för hårvård

Blå röllekaolja erbjuder också fördelar för hårvård. Röllekan har historiskt använts för att skapa naturlig hårfärg och för ge håret en vacker lyster. Röllekaoljan kan även användas som en naturlig hårfärgsköljning, där dess gula färgpigment hjälper till att återställa hårets lyster. Enligt Dr. John Raymond Christopher, en känd herbalist från 1900-talet, rekommenderas det att skölja håret med rölleka-infuserad olja 2-3 gånger per vecka för att återställa hårets naturliga färg​. Precis som med hudvård, bör oljan spädas med en basolja innan applicering.

Eterisk blå röllekaolja inom aromaterapi

Blå röllekaolja håller en särskild plats inom aromaterapi, tack vare dess unika doftprofil och dess förmåga att främja en känsla av harmoni och balans. Aromaterapeuter värdesätter oljan för dess förmåga att uppmuntra drömmande, visionära upplevelser och resor på universums energi medan man känner sig skyddad och omhändertagen. Oljans doft beskrivs som en blandning av örtiga och något kryddiga eller söta toner, vilket gör den till ett härligt komplement i aromaterapiprogram. Blå röllekaolja används för att främja emotionell stabilitet, flexibilitet och förnyelse, samt för att stödja god omdömesförmåga, insikt och vakenhet. Denna olja hjälper även med att balansera sinnet och andan, och stödjer intuitiva energier.

Övriga användningsområden för eterisk blå röllekaolja

Utöver hud- och hårvård samt aromaterapi, har blå röllekaolja även andra traditionella och moderna användningsområden. Historiskt sett har rölleka-örten, från vilken blå röllekaolja utvinns, använts för att smaksätta drycker i Europa, vilket pekar på dess mångsidighet. Blå röllekaolja har också antiinflammatoriska egenskaper, vilket kan vara användbart för att hantera olika inflammatoriska reaktioner i kroppen.

Blå röllekaolja har en distinkt vacker blå färg när den destilleras, tack vare en kemikalie som kallas chamazulen. Denna förening finns även i kamomill, vilket indikerar en viss likhet i egenskaper mellan de två oljorna.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Blå Rölleka Olja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk blå röllekaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Achillea Millefolium (Blue Yarrow) Oil
CAS-Nummer 8022-07-9 ; 84082-83-7
Innehållsdeklaration 100% Achillea Millefolium (Blue Yarrow) Oil
Ursprungsland Bulgarien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml, 5 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB150

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Blå Rölleka Olja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

2 recensioner av Ekologisk Eterisk Blå Rölleka Olja (100%)

  1. Jennifer (verifierad ägare)

  2. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *