N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 229 kr

30 ml
229 kr
50 ml
349 kr
100 ml
589 kr
Artikelnr: 073 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) (Fragaria ananassa)

Vår ekologiskt framställda, oraffinerade jordgubbsfröolja är kallpressad från de små fröna av de röda bären från Fragaria ananassa, allmänt känd som jordgubbe. Med sin fräscha, söta, subtila doft av jordgubbar och en vacker, rik grön färg är jordgubbsfröolja en idealisk ingrediens för användning i kosmetiska tillämpningar som anti-ageing och anti-inflammatoriska formuleringar och produkter avsedda för torr eller skadad hud.

Även känd som: Jordgubbsolja, Fragaria Ananassa Fröolja, Kallpressad Jordgubbsolja

Jordgubbsfröolja har en lång historia och framställningen av denna doftande olja sträcker sig tillbaka till de tidiga jordbrukssamhällena. Jordgubben, från vilken denna olja framställs, har alltid haft en särskild plats i människans hjärta, både för sin skönhet och sitt näringsvärde. Trots att oljeproduktion från jordgubbsfrön är en relativt ny process, har dess rika innehåll av fettsyror och antioxidanter snabbt etablerat den som en viktig komponent inom hud- och hårvård.

Produktionen av jordgubbsfröolja kräver precision och omsorg. Processen inleds med noggrann skörd av de mogna röda bären från Fragaria ananassa-plantan. Sedan extraheras fröna manuellt och utsätts för en kallpressningsprocess. Denna metod bevarar oljans näringsrika innehåll och ger en produkt av högsta kvalitet, fri från kemikalier och konserveringsmedel. Den resulterande oljan behåller sin naturliga doft och färg samt sina fördelaktiga egenskaper.

Historiskt sett har användningen av jordgubbsfröolja varit begränsad på grund av svårigheterna med att extrahera olja från de små fröna. Men med framsteg inom teknologi och ökande medvetenhet om naturliga och ekologiska produkter, har jordgubbsfröolja blivit mer tillgänglig och populär. Detta, tillsammans med den ökande trenden att föredra produkter som är skonsamma mot både människa och miljö, har bidragit till dess nuvarande status som en värdefull ingrediens inom kosmetikindustrin. Jordgubbsfröolja, med sina rika egenskaper och hållbara produktionsmetoder, är verkligen en produkt som är rotad i tradition men anpassad för en modern livsstil.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Jordgubbsfröolja

Jordgubbsfröolja, denna smaragdgröna juvel, har fått ett ökat erkännande i kosmetikvärlden för sin rika sammansättning av fleromättade fettsyror, inklusive alfalinolensyra, en essentiell omega-3-fettsyra. Den här produkten är ett resultat av naturens generositet och mänsklig innovation, som kombinerar det bästa av båda världarna.

Denna olja är inte bara en naturlig skönhetsförstärkare, utan också ett stabilt, motståndskraftigt alternativ tack vare sitt höga innehåll av antioxidanter. Användningen av denna moderna komponent i kosmetiska formuleringar syftar till att förebygga hudskador orsakade av fria radikaler och försena fotoåldrande processer (även känd som "dermatoheliosis"), vilket bidrar till en friskare, mer ungdomlig hud.

Vår ekologiska jordgubbsfröolja, med sin milda och fuktgivande natur, absorberas lätt av huden utan att lämna rester. Detta gör den till en exceptionell ingrediens för hudvårdsprodukter, där den kan bidra till att förhindra kollagennedbrytning och främja nyproduktion av kollagen, förbättra hudens elasticitet och jämnar ut fina linjer och rynkor. En annan viktig aspekt av jordgubbsfröoljan är dess förmåga att förebygga och minska uppkomsten av bristningar och ärr. Samtidigt stimulerar den cellförnyelse, vilket gör den till ett utmärkt val för mogen, åldrande hud. Den kan ge din hud en ny början och hjälpa till att avslöja dess naturliga skönhet.

Förutom dess fördelar för huden fungerar jordgubbsfröoljan även som en avslappnande kropps- och ansiktsmassageolja. Den ger vitala näringsämnen till huden, ger den en strålande glöd och förbättrar dess allmänna hälsa. Din hud kommer att känna sig revitaliserad, mjuk och full av liv.

Men dess magi slutar inte där. Jordgubbsfröoljan är även utmärkt för att nära och stärka hår och hårbotten. Den kan lindra irritation och svullnad från varma tillstånd som utslag och eksem, vilket gör den till en perfekt allround produkt för din skönhetsrutin. Som bärarolja erbjuder jordgubbsfröoljan oändliga möjligheter. Den kan vara grunden i ditt eget skräddarsydda hudserum, eller kanske den hemliga ingrediensen i din hemgjorda kroppssmör eller solskyddslotion. I hårvårdstillämpningar fungerar jordgubbsfröoljan som en närande och konditionerande agent, hjälper till att bibehålla ett friskt hår och en frisk hårbotten.

Observera att denna Jordgubbsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren jordgubbsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil
Ursprungsland Polen
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB073

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *