N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 229 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 073 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) (Fragaria ananassa)

Även känd som: Jordgubbsolja, Strawberry Oil, Fragaria Ananassa Seed Oil

Vår ekologiskt framställda, oraffinerade jordgubbsfröolja är kallpressad från de små fröna av de röda bären från Fragaria ananassa, allmänt känd som jordgubbe. Med sin fräscha, söta, subtila doft av jordgubbar och en vacker, rik grön färg är jordgubbsfröolja en idealisk ingrediens för användning i kosmetiska tillämpningar som anti-ageing och anti-inflammatoriska formuleringar och produkter avsedda för torr eller skadad hud.

Jordgubbsfröolja har fått ett ökat erkännande för sin imponerande sammansättning av fleromättade fettsyror som inkluderar alfalinolensyra, en essentiell omega 3-fettsyra. Tack vare sitt höga innehåll av antioxidanter är jordgubbsfröolja stabil, motståndskraftig mot härskning och är en modern komponent i antioxidativa kosmetiska formuleringar som syftar till att förebygga hudskador orsakade av fria radikaler och att fördröja fotoåldringssprocesser (även känd som "dermatoheliosis").

Rapporterade fördelar och användningsområden

Jordgubbsfröolja är väl lämpad för hudvårdsprodukter eftersom den är en mild, fuktgivande olja och absorberas lätt av huden utan att lämna rester efter sig. Den förhindrar kollagennedbrytning under huden och främjar nyproduktion av kollagen, förbättrar hudens elasticitet, jämnar ut fina linjer och rynkor. Jordgubbsfröolja hjälper till att förebygga sprickor och minskar uppkomsten av bristningar och ärr. Den främjar även cellförnyelse vilket gör detta till ett utmärkt val för mogen, åldrande hud.

Jordgubbsfröolja är en avslappnande kropps- och ansiktsmassageolja där dess vitala näringsämnen ger energi åt huden och ger den en strålande glöd. Dessutom är jordgubbsolja utmärkt för att ge näring och stärka hår och hårbotten samt lindra irritation och svullnad från varma tillstånd som utslag och eksem.

Denna lyxiga olja kan användas som bärare för att skapa ett oändligt antal olika hudvårdsprodukter, inklusive hudserum, kroppssmör, lotioner som skyddar mot solskador och så mycket mer. I hårvårdstillämpningar ger jordgubbsfröolja näring, konditionerar och hjälper till att bibehålla ett friskt hår.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren jordgubbsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Fragaria Ananassa (Strawberry) Seed Oil
Ursprungsland Polen
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB073

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Jordgubbsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *