N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%)

Finns i lager

95 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 042 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) (Pelargonium graveolens)

Även känd som: Geranium Oil, Pelargonium Graveolens Oil, Pelargonium Asperum Oil, Bourbon Geranium Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från Geranium är ångdestillerad från de mjuka gröna bladen och blommande topparna av Pelargonium x asperum (syn Pelargonium graveolens). Eterisk olja från Geranium lagras i specialiserade körtlar i de gröna delarna av denna kraftiga perenn som frigörs när den krossas. Den eteriska oljan har en fräsch, mjuk men genomträngande citron- och rosendoft med rika, bladgrön/urbakaktiga kroppsnoter.

Eterisk olja från Geranium är högt värderad och används i premiummärken av parfym och kosmetika. Pelargonium graveolens [familj: Geraniaceae] är hemmahörande i östra delen av Medelhavsområdet, Sydafrika, Zimbabwe och Moçambique. Men denna lilla buske växer också allmänt på ön Réunion, i Frankrike, Spanien, Italien, Marocko, Egypten och Kina. Kina är för närvarande den största producenten av eterisk olja av Geranium. Skördeperioden sträcker sig från mars till september i Kina, medan man i Egypten skördar bladen i juni och juli.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Vår utsökta eteriska olja från Geranium är ett överlägset val för ett brett spektrum av användningsområden inom kroppsvård och aromaterapi; den är också en utmärkt parfymingrediens. Eterisk olja från Geranium är också djupt hudnärande och kan hjälpa till att minimera förekomsten av oönskad svampaktivitet. Inom personlig vård kan eterisk olja från Geranium hjälpa till att lugna och ge stöd till problematisk, skadad och mogen hud. Tillsammans med att hjälpa till att förbättra cirkulationen är den också användbar för att hantera mindre smärta och inflammation samt för att hjälpa till att lindra oönskade muskelspasmer.

Geraniumolja blandas väl med andra eteriska oljor inom familjerna blommor, citrus och trä.

Känslomässigt och energimässigt är eterisk olja från Geranium upplyftande och stabiliserande. Detta är en härlig eterisk olja att använda när man vill hjälpa till att hantera situationell ångest och depression. I sin bok Aromaterapy for Healing the Spirit skriver Gabriel Mojaystates att eterisk olja från Geranium kan hjälpa till med en "obalans i viljan" som manifesterar sig som känslor av stress, rastlöshet, irritabilitet, ångest och rädsla.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk geraniumolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil
CAS-Nummer 8000-46-2 ; 90082-51-2
Innehållsdeklaration 100% Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil
Ursprungsland Réunion ön
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB042

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *