 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

95 kr

95 kr
Artikelnr: 042 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) (Pelargonium graveolens)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska geraniumolja som är ångdestillerad från de gröna bladen och blommande topparna av Pelargonium x asperum (även känd som Pelargonium graveolens), en kraftfull flerårig växt. Denna olja, som är lagrad i specialiserade körtlar genom växtens gröna delar, frigörs när den krossas och erbjuder en fräsch, mjuk men genomborrande doft med en blandning av citron och ros tillsammans med rika, bladgröna och örtartade kroppstoner.

Eterisk geraniumolja är högt värderad och används flitigt i premiumvarumärken inom både parfymeri och kosmetika. Pelargonium graveolens härstammar från östra delen av Medelhavsregionen, Sydafrika, Zimbabwe och Moçambique, men denna lilla buske växer också brett på ön Réunion, Frankrike; Spanien; Italien; Marocko; Egypten och Kina. Kina är för närvarande den största producenten av eterisk geraniumolja. Skördeperioden sträcker sig från mars till september i Kina, medan i Egypten skördas bladen under juni och juli.

Även känd som: Geraniumolja, Geranium bourbon eterisk olja, Pelargonium graveolens olja, Pelargonium asperum olja, Bourbon geraniumolja, Geraniumextrakt, Pelargonolja, Graveolens geraniumolja, Asperum geraniumolja

Eterisk geraniumolja, även känd som Pelargonium graveolens olja, har en rik historia och ett distinkt geografiskt ursprung som sträcker sig över flera kontinenter. Denna oljas resa börjar i de östra delarna av Medelhavsregionen, särskilt i Sydafrika, Zimbabwe, och Moçambique. Området är känt för sin biologiska mångfald och rika flora, där Pelargonium graveolens trivs och frodas. Med tiden har dess kultivering spridits till andra varma klimat, inklusive ön Réunion, Frankrike, Spanien, Italien, Marocko, Egypten, och Kina, med Kina som den största producenten idag.

Genom historien har eterisk geraniumolja värderats högt av flera kulturer och civilisationer för dess doft och terapeutiska egenskaper. I det antika Egypten användes oljan för att främja en vacker hud, medan europeiska länder senare tog till sig den för dess användning inom aromaterapi och som ett viktigt inslag inom parfymeri. På grund av dess förmåga att balansera sinnesstämningar och främja känslomässigt välbefinnande har geraniumoljan även en lång tradition inom folkmedicinen.

Den eteriska geraniumoljan som vi erbjuder är ekologiskt framställd genom ångdestillation av de gröna bladen och blommande topparna av Pelargonium x asperum (även känd som Pelargonium graveolens). Denna metod är avgörande för att utvinna oljan medan dess fulla spektrum av kemiska föreningar bevaras. Under ångdestillationsprocessen passerar het ånga genom växtmaterialet, vilket frigör den eteriska oljan som sedan kondenseras till en vätska.

Denna framställningsmetod, som är både en konst och en vetenskap, bevarar inte bara oljans rika, bladgröna och örtartade doft med toner av citron och ros, utan säkerställer också att den färdiga produkten håller högsta möjliga kvalitet. Att vår olja framställs ekologiskt innebär också att inga syntetiska gödningsmedel, bekämpningsmedel eller genmodifiering används under odlingen, vilket bidrar till produktens renhet och hållbarhet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Geranium

Eterisk geraniumolja är värderad för sina hudvårdande och emotionellt balanserande egenskaper och är känt för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter samt inom aromaterapi. Denna olja, med sin unika kombination av frisk, mjuk citron- och rosdoft samt rika bladgröna och örtartade toner, erbjuder ett brett spektrum av användningsområden. Den används traditionellt för att förbättra hudens utseende, främja hårhälsa och som en kraftfull komponent i aromaterapiblandningar för att främja känslomässig välbefinnande.

Eterisk geraniumolja för hudvård

Eterisk geraniumolja har djupgående fördelar för huden, inklusive förmågan att balansera hudens talgproduktion, vilket gör den lämplig för både torr och fet hud. Den är också känd för att bidra till hudens elasticitet och kan hjälpa till att minska utseendet på fina linjer och rynkor. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan lugna irriterad hud och dess antimikrobiella egenskaper kan hjälpa till att hålla huden ren och fri från utbrott. För att använda eterisk geraniumolja i hudvårdsrutiner, bör den blandas ut med en vegetabilisk olja, som jojoba eller vetegroddsolja, för att skapa en säker och effektiv massageolja eller serum. Denna olja är särskilt fördelaktig för personer med problemhud, mogen hud eller de som söker en naturlig lösning för att balansera och förbättra hudens allmänna tillstånd.

Eterisk geraniumolja för hårvård

Inom hårvård erbjuder eterisk geraniumolja fördelar som inkluderar att främja hårhälsan och ge en hälsosam glans. Dess egenskaper kan bidra till att balansera hårbottens oljeproduktion, vilket gör det till ett utmärkt val för både torrt och fett hår. Genom att tillföra några droppar till schampo eller balsam kan användare uppleva en förbättring i hårets textur och lyster. Den är också värdefull för att lugna en irriterad hårbotten.

Eterisk geraniumolja inom aromaterapi

Eterisk geraniumolja är högt uppskattad inom aromaterapi för dess förmåga att främja emotionell balans, minska stress och ångest samt förbättra sinnesstämningen. Dess lugnande och upplyftande egenskaper gör den till en utmärkt olja för att skapa en harmonisk och avslappnande atmosfär i hemmet eller arbetsplatsen. Oljan kan användas i en diffusor, blandas i badvatten eller appliceras på pulspunkter i utspädd form för personlig aromaterapi.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk geraniumolja.

Specifikationer

INCI-Namn Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil
CAS-Nummer 8000-46-2 ; 90082-51-2
Innehållsdeklaration 100% Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil
Ursprungsland Réunion ön
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB042

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

1 recension av Ekologisk Eterisk Geraniumolja (100%)

  1. Marianne J. (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *