N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Mangoolja (100%)

Finns i lager

Från: 89 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 068 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Mangoolja (100%) (Mangifera indica)

Även känd som: Mango Seed Oil, Mango Oil, Mango Stone Oil, Mangifera Indica Seed Oil, Mangifera Oil, Mango Kernel Fat, Mango Butter Oil

Vår ekologiskt framställda mangoolja utvinns ur kärnan av mango frukten från Mangifera indica-trädet, som är inhemskt i Sydasien. Mangofrukten har sött, gult fruktkött som omsluter den stora kärnan i mitten som även benämns som frö eller sten. Det fett som utvinns ur kärnan är fast vid rumstemperatur och kallas i folkmun för mangosmör. Mangokärnolja fraktioneras från mangosmör: för att framställa mangoolja smälts mangosmöret, varefter man separerar de oljiga och feta delarna, vilket ger en lättare produkt i form av en flytande olja vid rumstemperatur.

Mangoolja innehåller mindre koncentrationer av den stearinfettsyra som ger mangosmöret dess fasta, vaxartade konsistens, detta innebär i sin tur att den inte återgår till smörets fasta konsistens vid lägre temperaturer, utan bibehåller sin egen unika rika, lätta konsistens.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Mangoolja är fullspäckad med en typ av polyfenolförening som kallas Mangirerin och som är välkänd för sina mjukgörande och antioxidativa egenskaper. Denna utsökta olja uppvisar utmärkta penetrerande egenskaper och god spridbarhet på huden, vilket gör den idealisk att använda som aktiv ingrediens i läppbalsam och fuktgivande produkter för huden. Mangoolja hjälper också till att förhindra uttorkning av huden och utveckling av rynkor samt minskar degeneration av hudceller samt hjälper till att återställa hudens flexibilitet. Dess rika, närande natur kan även hjälpa till att gynna dem som lider av hudproblem som eksem eller psoriasis.

I hårvårdsformuleringar hjälper mangooljans antioxiderande, fuktgivande och antiinflammatoriska egenskaper också till att återfukta hårbotten och reparera skadade lockar. Mangokärnolja kan också ge håret glans och främja hårväxt. Den ger även ett ljusskydd mot skadliga UV-strålar.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Mangoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren mangoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
CAS-Nummer 90063-86-8
Innehållsdeklaration 100% Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frökärna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB068

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Mangoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Mangoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Mangoolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *