 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Mangoolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

189 kr

189 kr
Artikelnr: 068 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Mangoolja (100%) (Mangifera indica)

Utforska vår ekologiskt framställda kallpressade mangoolja, som varsamt extraheras från kärnan av mangofrukten (Mangifera indica), som hör hemma i det soliga Sydasien. Mangooljan erhålls genom att separera det oljiga från det fettiga i mangosmöret, vilket resulterar i en olja som är flytande vid rumstemperatur. Denna process skapar en olja med en unik rik och lätt konsistens, perfekt för en mångsidig användning inom skönhet och välbefinnande.

Vår mangoolja är känd för sin fantastiska förmåga att tränga in i huden och sprida sig väl, vilket gör den idealisk för användning i läppbalsam och hudkrämer. Tack vare sitt rika innehåll av antioxidanter och mjukgörare bidrar oljan till att förebygga hudens uttorkning och utvecklingen av rynkor, samtidigt som den återställer hudens flexibilitet. Dessutom är mangoolja perfekt för hårvård, där dess antioxidanta och fuktgivande egenskaper bidrar till att återfukta hårbotten och reparera skadat hår, samtidigt som den lägger till glans.

Även känd som: Mangofröolja, Mangokärnolja, Mangifera indica fröolja, Mangifera-olja, Mango kärnfett, Mangosmörolja, Kallpressad mangoolja

Mangooljan, med sin djupgående näringsrika och återfuktande natur, har sina rötter i det frodiga och soliga Sydasien, särskilt i Indien och dess omgivande länder. Denna region, med sitt varma klimat, är den idealiska miljön för att odla Mangifera indica-trädet, vilket bär den saftiga mango som vi känner och älskar. Mango är inte bara en populär frukt på grund av dess söta smak utan har också en rik kulturell och ekonomisk betydelse i Sydasien.

Historiskt sett har mangokärnolja (mangoolja) använts för sina återfuktande och mjukgörande egenskaper, och den är särskilt värderad för dess förmåga att vårda hår och hud. I traditionell ayurvedisk medicin har mangoolja använts för att behandla torr hud och hårbotten, och även som en komponent i olika läkemedelsberedningar. Dess värde och användning har sedan spridits över världen genom handel och migration, vilket introducerade mangons fördelar till nya kulturer och samhällen.

Vår ekologiskt framställda mangoolja börjar sin resa genom en kallpressningsprocess av mangokärnan, vilket säkerställer att alla näringsämnen och antioxidanter bevaras utan den skadliga effekten av hög värme. Detta skapar initialt ett mangosmör, som sedan genomgår en ytterligare process för att extrahera mangooljan.

I nästa steg av framställningsprocessen används fraktionering för att separera de oljiga komponenterna från de fasta fetterna i mangosmöret. Denna fraktioneringsprocess är avgörande för att skapa en lättare produkt – mangooljan – som behåller sin flytande konsistens vid rumstemperatur då den har en minskad koncentration av stearinsyra jämfört med mangosmöret. Resultatet av denna fraktioneringsprocess är en lätt och näringsrik mangoolja som effektivt bibehåller sina återfuktande och mjukgörande egenskaper, utan risk för att återgå till den ursprungliga fasta formen av mangosmör.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Mangoolja

Mangooljan är värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas inom både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna underbara olja erbjuder en unik kombination av närande och skyddande effekter som gör den till en favorit för både hud- och hårvård. Med sin lättabsorberade, rika textur och dess förmåga att återfukta och mjukgöra, är mangoolja en mångsidig ingrediens som kan berika ditt skönhetsregim.

Mangoolja för hudvård

Mangoolja är fantastisk för hudvård tack vare dess djupt återfuktande och mjukgörande egenskaper. Den är idealisk för att bekämpa torrhet och för att främja en mjuk, smidig hud. Dess rika innehåll av antioxidanter hjälper till att skydda huden mot skadliga miljöpåverkan och fördröja åldrande tecken genom att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Mangoolja kan lätt integreras i din dagliga hudvårdsrutin eller användas som en lyxig massageolja. Den blandas väl med eteriska oljor som lavendel för avslappning, eller geranium för att balansera hudens naturliga oljeproduktion. Detta gör den perfekt för alla hudtyper, särskilt för personer med torr, mogen eller känslig hud.

Mangoolja för hårvård

Inom hårvården lyser mangoolja med sina antioxidant-, fuktgivande och antiinflammatoriska egenskaper. Den hjälper till att återfukta hårbotten, reparera skadade hårsäckar och tillföra glans till trist och livlöst hår. Mangooljan är särskilt fördelaktig för personer med torrt, skadat eller frissigt hår, då den verkar återfuktande och närande. För att uppnå bästa resultat kan oljan användas som en hårolja-behandling före schamponering eller blandas i ditt balsam för extra återfuktning. Den kan också användas för att ge ett naturligt skydd mot skadliga UV-strålar.

Observera att denna mangoolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Mangoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren mangoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
CAS-Nummer 90063-86-8
Innehållsdeklaration 100% Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frökärna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB068

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Mangoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Mangoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Mangoolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *