N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Mangoolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 129 kr

129 kr
189 kr
Artikelnr: 068 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Mangoolja (100%) (Mangifera indica)

Vår ekologiskt framställda mangoolja utvinns ur kärnan av mango frukten från Mangifera indica-trädet, som är inhemskt i Sydasien. Mangofrukten har sött, gult fruktkött som omsluter den stora kärnan i mitten som även benämns som frö eller sten. Det fett som utvinns ur kärnan är fast vid rumstemperatur och kallas i folkmun för mangosmör. Mangokärnolja fraktioneras från mangosmör: för att framställa mangoolja smälts mangosmöret, varefter man separerar de oljiga och feta delarna, vilket ger en lättare produkt i form av en flytande olja vid rumstemperatur. Resultatet är en lätt, men närande olja, flytande vid rumstemperatur, redo att ge din hud och ditt hår en härlig boost av näring och fukt.

Även känd som: Mangofröolja, Mango-stenolja, Mangifera Indica Fröolja, Mangifera-olja, Mango Kärnfett, Mangosmörolja, Kallpressad Mango-olja

Framställningen av vår ekologiska mangoolja är en process som omfamnar både tradition och innovation. Allt börjar med det inhemskt sydasiatiska Mangifera indica-trädet, som ger oss dess underbart söta och saftiga frukt - mango. Inuti varje mango ligger en rik, fet kärna, känd i folkmun som mangosmör. För att skapa vår mangoolja, smälter vi varsamt mangosmöret och separerar de oljiga delarna från de fasta. Detta skapar en produkt som är lättare än mangosmöret men fortfarande bibehåller dess näringsmässiga fördelar. Oljan behåller en flytande konsistens vid rumstemperatur, vilket gör den idealisk för olika användningsområden inom hud- och hårvård.

Mangoträdet, eller Mangifera indica, har en lång och rik historia. Det har sitt ursprung i Sydasien, särskilt i regionerna runt Burma och östra Indien. Det är känt att mango har varit odlade i över 4000 år, och dess frukter har varit djupt vövda in i kulturen och livsstilen i dessa områden. I traditionell indisk ayurvedisk medicin har mango använts på många sätt, bland annat för dess antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper. Oljan som utvinns ur mangofrukten var dock mindre känd, fram till att dess hälsofördelar och användningar inom skönhetsindustrin började uppmärksammas.

Trots att det har gått tusentals år sedan de första mangoträden odlades, lever dess fördelar vidare i vår ekologiska mangoolja. Idag hyllas mangoolja över hela världen för dess förmåga att nära och skydda huden och håret, och är en återkommande ingrediens i en rad hud- och hårvårdsprodukter. Dess mjukgörande, antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper gör den till en utmärkt lösning för en rad hudproblem, och dess förmåga att återfukta och reparera skadat hår har gjort den till en favorit i många hårvårdsrutiner. Med sin rika historia och mångsidiga användning, erbjuder vår ekologiska mangoolja inte bara fördelarna från mangofrukten utan också en del av dess kulturella arv.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Mangoolja

Det är ingen hemlighet att mangofrukten är fullpackad med godhet, men vad som kanske är mindre känt är det rika, näringsrika olja som kan utvinnas ur dess kärna. Vår ekologiska mangoolja börjar sin resa inom den skyddande kärnan av Mangifera indica-frukten, där den varsamt utvinns och bearbetas för att skapa mangosmöret. I vårt nästa steg används en försiktig fraktioneringsprocess för att skilja oljan från de fasta delarna av smöret, vilket resulterar i en lättare, mer lättabsorberad olja.

Mangoolja innehåller mindre mängder av stearinfettsyra jämfört med mangosmöret, vilket ger den en mjukare, mer flytande konsistens, även vid svalare temperaturer. Resultatet är en olja med en unikt rik och lätt konsistens, vilket gör den till en perfekt ingrediens i ett brett spektrum av hudvårdsprodukter.

Full av en speciell typ av polyfenolförening känd som Mangiferin, är mangoolja känt för sina mjukgörande och antioxidativa egenskaper. Den sprider sig lätt över huden, vilket gör den till en utmärkt aktiv ingrediens i produkter som läppbalsam och fuktighetskrämer. Dess fuktighetsgivande egenskaper kan också hjälpa till att förhindra hudens uttorkning och utveckling av rynkor, samtidigt som den främjar cellförnyelse och återställer hudens flexibilitet.

Dessutom är mangoolja inte bara för huden - det är också ett kraftpaket för hårvård. Dess antioxidativa, fuktgivande och antiinflammatoriska egenskaper hjälper till att hydrera hårbotten, reparerar skadat hår och främjar tillväxten av starka, glänsande lockar.

Mangoolja har även en naturligt skyddande effekt mot UV-strålar, vilket gör den till en utmärkt ingrediens för att skydda din hud och ditt hår från solens skadliga strålar.

Observera att denna Mangoolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Mangoolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren mangoolja.

Specifikationer

INCI-Namn Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
CAS-Nummer 90063-86-8
Innehållsdeklaration 100% Mangifera Indica (Mango) Seed Butter
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frökärna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB068

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Mangoolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Mangoolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Mangoolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Mangoolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

1 recension av Ekologisk Mangoolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *