 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Citrongräsolja (100%)

Finns i lager

49 kr39 kr

Det ursprungliga priset var: 49 kr.Det nuvarande priset är: 39 kr.
Artikelnr: 147 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) (Cymbopogon flexuosus)

Utforska vår ekologiskt framställda eteriska citrongräsolja, vars essens ångdestilleras från de kryddigt gröna gräsen av Cymbopogon flexuosus-växten, som odlas i den idylliska landsbygden i södra Indien. Denna eteriska olja av citrongräs, med sin djärva och syrliga citronarom, är inte bara en fröjd för sinnena, utan också hyllad för sina exceptionella terapeutiska egenskaper.

Citrongräs har en subtil citrussmak och används ofta i asiatisk matlagning, inklusive i soppor, teer, och curryrätter, samt tillsammans med fisk, fågel, nötkött och skaldjur. Vår eteriska citrongräsolja, som är rik på aldehyderna Geranial och Neral (även kända som Citral A & B) som utgör 70% av oljans innehåll, är utmärkt för hudvårdsprodukter tack vare sina sammandragande egenskaper. Den är även lika användbar för att skapa en stimulerande och uppfriskande atmosfär i ditt hem, som för att uppmuntra koncentration och ge en energikick vid diffusion eller användning i en arominhalator.

Även känd som: Cymbopogon Flexuosus Eterisk Olja, Indisk Citrongräsolja, Cochin Gräs Olja, Malabar Gräs Eterisk Olja

Eterisk citrongräsolja, som utvinns ur växten Cymbopogon flexuosus, har sina rötter i den frodiga och varma regionen i södra Indien. Citrongräset trivs i Indiens fuktiga och tropiska klimat, där den rika jordmånen och det gynnsamma klimatet främjar dess tillväxt och potenta egenskaper. Historiskt sett har citrongräs och dess olja haft en viktig plats i den indiska kulturen, inte bara som en kulinarisk ingrediens utan också inom traditionell ayurvedisk medicin för dess hälsosamma egenskaper.

I årtusenden har citrongräs använts i olika kulturer, främst inom asiatisk matlagning och ayurvedisk medicin. Dess karakteristiska citronarom och uppfriskande smak gör det till en favorit i maträtter, medan dess terapeutiska egenskaper har uppskattats inom det den ayurvediska praktiken. Utöver dess användning inom traditionell medicin har citrongräsoljan spelat en roll i spirituella ceremonier och rengöringsriter, och dess förmåga att fräscha upp luften och rena omgivningar har värderats högt i många kulturer.

Vår ekologiska eteriska citrongräsolja framställs genom en ångdestillationsprocess av de kryddigt gröna gräsen från Cymbopogon flexuosus. Ångdestillation är en noggrann process som långsamt extraherar den väldoftande oljan från gräset. Detta är en gammal och effektiv metod för att säkerställa att oljan behåller sin höga kvalitet, rika arom och terapeutiska egenskaper. I denna process värms citrongräset varsamt för att frigöra de flyktiga oljorna, vilka sedan kondenseras till en ren och högkoncentrerad essens. Denna traditionella metod reflekterar en djup respekt för naturen och en strävan efter att bevara de naturliga egenskaperna hos citrongräset.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Citrongräs

Eterisk citrongräsolja är högt värderad för sina uppfriskande och sammandragande egenskaper, och är känd för att användas i en mängd olika hudvårds- och hårvårdsprodukter. Den framstående egenskapen hos denna olja är dess förmåga att rena, vilket gör den till en utmärkt ingrediens i produkter som syftar till att förbättra hygien och främja en frisk hud. Traditionellt har oljan använts i olika kulturer för att lindra och återställa hud och hår, samt inom aromaterapi för dess uppfriskande och lugnande doft.

Eterisk citrongräsolja för hudvård

Eterisk citrongräsolja har beskrivits som utmärkt för att detoxifiera, rena och klargöra huden utan behov av hårda sammandragande medel eller kemikalier. Citrongräsoljan kan hjälpa till att effektivt avlägsna smuts, överflödig olja, envisa orenheter, toxiner, föroreningar och till och med döda hudceller när den införlivas i dina befintliga hudvårdsprodukter. Den kan även blandas ut med en vegetabilisk olja, som citronfröolja eller nätmelonsfröolja, innan den appliceras på huden för att skapa en mild och närande oljeblandning.

Eterisk citrongräsolja för hårvård

Den eterisk citrongräsoljan är rik på viktiga vitaminer som A-Vitamin, B-Vitamin och C-Vitamin, samt mineraler som zink, magnesium och kalium, vilka alla kan vara fördelaktiga för hårets allmänna hälsa. Den kan lätt integreras i din dagliga hårvårdsrutin genom att lägga till några droppar i ditt schampo eller balsam, vilket kan hjälpa till att ge ditt hår en härlig glans och göra det ser mer livfullt ut. Oljan kan också blandas med en vegetabilisk olja och appliceras direkt på hårbotten för en närande hårbottenmassage. Dessutom kan den friska och uppiggande doften av citrongräsolja bidra till en behaglig och avslappnande hårvårdsupplevelse.

Eterisk citrongräsolja inom aromaterapi

Eterisk citrongräsolja är en väldigt omtyckt ingrediens inom aromaterapi tack vare dess uppfriskande och avslappnande egenskaper. Oljan har en stark citronliknande doft med jordiga undertoner, som kan vara lätta, uppfriskande, avslappnande och balanserande, vilket gör den idealisk för stressavlastning och skapande av en avslappnad atmosfär. I aromaterapi används citrongräsolja ofta för att lindra, klargöra sinnet och fungerar även som ett naturligt insektsmedel.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citrongräsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citrongräsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Leaf Oil
CAS-Nummer 8007-02-1 ; 91844-92-7
Innehållsdeklaration 100% Cymbopogon Flexuosus (Lemongrass) Leaf Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB147

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Eteriska Citrongräsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citrongräsolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *