N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%)

Finns i lager

Från: 249 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 035 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kalmusrot Olja (100%) (Acorus calamus)

Även känd som: Calamus Root Essential Oil, Acorus Calamus Root Oil, Sweet Flag Essential Oil

Vår ekologiskt framställda Kalmusrot Olja är ångdestillerad från rhizomerna av Acorus calamus, som är inhemsk i Indien, Centralasien, södra Ryssland och Sibirien samt delar av Östeuropa. Calamus är ofta hyllad som en idealisk ört för meditation och introspektion och rekommenderas av helgon, yogis och ayurvediska filosofer för att förbättra hjärnans funktioner, förbättra minnesförmågan, öka den intellektuella kapaciteten och för att stimulera korrekt cirkulation till hjärnan.

Kalmusroten är en vattenälskande växt som är inhemsk i våtmarker på norra halvklotet och dess varma och kryddiga men ändå friska doft gör den till ett unikt och populärt tillskott till kosmetiska produkter. De ursprungliga egyptierna litade på kalamusroten som ett potent afrodisiakum för dess effektivitet när det gäller att öka hälsan i det reproduktiva systemet. I ayurvedisk tradition, där den är känd som Vacha, används den fortfarande som afrodisiakum. I Europa tillsattes kalamus till vin och den ingår också i absint. Calamus har också sitt namn nämnt i Gamla testamentet och omtalades i Exodus som en beståndsdel i Bibelns heliga smörjolja.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja av kalmusrot innehåller kraftfulla antiinflammatoriska föreningar som är kända för att hjälpa till att minska smärta, rodnad och svullnad på grund av inflammation.

Vid användning i aromaterapi skapar kalamusrotolja en lugnande effekt. Denna eteriska olja sägs kunna ge lindring av smärta, som kronisk ryggsmärta, samt också lindra mental stress och föryngrar sinnena under perioder av situationell ångest och/eller depression.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kalmusrotolja.

Specifikationer

INCI-Namn Acorus Calamus Root Oil
CAS-Nummer 8015-79-0 ; 84775-39-3
Innehållsdeklaration 100% Acorus Calamus Root Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Rot
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Basnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB035

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kalmusrotolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *