N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Nätmelonfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 119 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 070 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) (Cucumis melo)

Även känd som: Melonolja, Sockermelon Olja, Matmelon Olja, Muskmelon Olja, Muskmelon Fröolja, Cucumus Melo Fröolja, Nätmelon Olja, Kantalup Olja

Vår ekologiskt framställda Nätmelonfröolja är kallpressad från fröna av Cucumis melo-frukterna som odlas i subtropiskt klimat på den indiska subkontinenten. Melonfröolja är en sällsynt och utsökt olja som innehåller en hög andel av omega-6-fettsyran linolsyra. Med en lätt nötaktig doft har melonfröoljan en rik, dekadent konsistens, som absorberas snabbt av huden.

Nätmelon/Muskmelon, eller också bara melon (Cucumis melo) omfattar flertalet olika underarter som Crenshawmelon, Casabamelon och Honungsmelon som har slätt skal samt Kantalup, Grodskinnsmelon (Christmas Melon) och Persiska Meloner (Odessamelon) som har nätliknande skal. Den används i många skönhetsprodukter, t.ex. i kroppssmör, hudlotioner, tvålar, ansiktskrämer, fuktighetskrämer och hårprodukter. Den kan också användas som en blandning i massageoljor, tillsammans med aromaterapitillämpningar (eteriska oljor).

Rapporterade fördelar och användningsområden

Nätmelonfröolja som används lokalt i hudvård och i massage har upplevts hjälpa till att öka kollagenproduktionen samt uppvisa antiinflammatoriska egenskaper. Förutom att den ger fuktgivande och uppstramande egenskaper ger den näring åt huden samtidigt som den erbjuder lugnande och skyddande egenskaper, särskilt för irriterad och solbränd hud. Genom att stimulera cellerna i hudens yttre lager främjar melonfröolja återställning av hudskador, vilket följaktligen frilägger ett nyare hudlager och på så sätt främjar en mer ungdomlig look och känsla.

Melonfröolja används flitigt i hårvård och fungerar effektivt på alla hårtyper för att återfukta tråkiga, torra hårstrån och för att skydda dem mot hårda miljöstressorer samt föroreningar. Genom att stimulera cirkulationen till hårbotten och eliminera smuts och uppbyggnad där, hjälper melonfröolja till att förhindra skador på hårsäckarna som i sin tur ökar tillväxten av starkare och friskare hår.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren nätmelonfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Cucumis Melo (Muskmelon) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Cucumis Melo (Muskmelon) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB070

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Nätmelonfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Nätmelonfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *