N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Citronfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 99 kr

99 kr
169 kr
Artikelnr: 066 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Citronfröolja (100%) (Citrus limon)

Välkommen till en värld av naturens underverk med vår Ekologiska Citronfröolja! Varje droppe av denna olja kommer från de friska fröna av ljusgula citrusfrukter – Citrus limon – vars hem är i de strålande solskenet av de lummiga indiska landsbygdsträdgårdarna. Från dessa frukter, handplockas varje citron och oljan extraheras noggrant genom en kallpressningsprocess, för att bevara all näring och skönhet den har att erbjuda. Bland de många skatterna den innehåller är det höga innehållet av omega-3- och omega-6-fettsyror, vilket gör denna olja till en överlägsen fuktgivare – perfekt under kyliga höst- och vintermånader när huden kan kännas torr och matt.

Även känd som: Citrus Limon Fröolja, Kallpressad Citronfröolja

Inte att förväxla med dess motsvarighet i form av eterisk olja (denna hittar ni här), utan detta är en kallpressad bärarolja. Trots att den är extraherad från fröna har den fortfarande en lätt citrusarom, bara inte lika kraftfull som den eteriska oljans version.

Framställningen av denna olja är en noggrann process. Citronerna handplockas från trädgårdarna och tvättas noggrant för att ta bort eventuella föroreningar. Sedan torkas de i solen till de är tillräckligt torra för att separera fröna. Dessa frön genomgår en kallpressningsprocess, vilket innebär att fröna pressas under låga temperaturer. Denna metod har använts sedan antiken och det är den bästa metoden för att säkerställa att alla de näringsrika ämnena i oljan bevaras. Det innebär också att oljan förblir fri från kemiska tillsatser och konserveringsmedel, vilket gör den ren och naturlig.

Ända sedan det antika Indien har citronfröolja varit en del av traditionella skönhetsbehandlingar och naturliga läkemedel. Med dess kraftfulla hälsofördelar och mångsidiga användningsområden har denna olja gjort sin väg till världens hjärtan. Den har blivit en symbol för att förena tradition och modernitet, med respekt för naturen och dess gåvor.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Citronfröolja

Citronfröolja innehåller linolsyra och oljesyra, som båda är bra för att föryngra huden, men som också hjälper till att lugna inflammationer och för att återfukta huden. Tack vare sin rika profil av essentiella fettsyror kan citronfröolja bekämpa akne såväl som andra utbrott, vilket ger en ren och klar hy. Förutom att hålla utbrott borta så kan citronfröolja också hjälpa till att bleka bort akneärr med sitt höga innehåll av E-vitamin. Fytosterolerna i citronfröolja bromsar nedbrytningen av kollagen och främjar kollagenproduktionen.

Citronfröolja hjälper också till att upprätthålla en frisk hårbotten samtidigt som den ger näring och mjukar upp håret. När citronfröolja ingår i produkter avsedda för hud och ansikte hjälper den också till att skydda mot skador från fria radikaler relaterade till föroreningar, utöver detta har den även antiinflammatoriska egenskaper och hjälper till att återfukta.

Observera att denna Citronfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Citronfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren citronfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Limon (Lemon) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Citrus Limon (Lemon) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB066

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Citronfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Citronfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Citronfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *