 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Citronfröolja (100%)

Finns i lager

139 kr

139 kr
Artikelnr: 066 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Citronfröolja (100%) (Citrus limon)

Upptäck vår ekologiskt framställda citronfröolja, som är kallpressad från fröna av de lysande gula citrus limon-frukterna, noggrant utvalda från solkyssta lantgårdar i Indien. Denna olja är en fuktighetsbevarande kraftkälla med ett högt innehåll av omega-3 och omega-6 fettsyror, vilket är essentiellt under de kallare höst- och vintermånaderna när huden annars kan bli torr och glanslös.

Citronfröolja är idealisk för att föryngra huden, lindra inflammation och återfukta, vilket gör den till ett måste för att uppnå en ren och klar hudton. Dessutom hjälper den rika profilen av essentiella fettsyror till att bekämpa hudutbrott, samt bidrar till att blekna akneärr tack vare sitt höga E-vitamin innehåll. Fytosterolerna i oljan arbetar även för att sakta ner kollagennedbrytningen och främja nyproduktion av kollagen.

Till skillnad från sin eteriska oljemotsvarighet, är detta en kallpressad bärarolja. Även om den extraheras från frön, bibehåller den en subtil citrusarom, dock inte lika uttalad som den eteriska oljevarianten.

Även känd som: Citrus limon fröolja, Kallpressad citronfröolja

Vår ekologiskt framställda citronfröolja börjar sin resa i de lummiga, solkyssta odlingarna i Indiens pittoreska landskap. Citronträdet, med dess vetenskapliga namn Citrus limon, har en rik historia som spänner över tusentals år och tros ursprungligen härstamma från de nordöstra regionerna av Indien. Denna region är känd för sitt idealiska klimat för citrusfrukter, med rikligt med solsken och en perfekt balans av regn, vilket gör det till en optimal miljö för att odla frukter av högsta kvalitet.

Genom historien har citronfröolja uppskattats för sina mångsidiga användningsområden. I antika civilisationer användes citronfrön och oljor inte bara i matlagning för deras friska smak utan även för folkmedicinska ändamål. I Indien, där ayurvedisk medicin har praktiserats i tusentals år, har citronfröoljan varit en viktig ingrediens för att främja hudens hälsa och lyster samt för att balansera kroppens doshas.

Vår citronfröolja framställs genom en varsam kallpressningsmetod, vilken är central för att skydda dess näringsämnen och behålla dess distinkta, subtila citrusarom. Denna metod säkerställer att oljans kvalitet och näringsvärde inte komprometteras. Denna process garanterar att vår olja bibehåller en rik samling av omega-3 och omega-6 fettsyror, samt ett högt E-vitamin och fytosterol innehåll.

Rapporterade fördelar och användningsområden för citronfröolja

Citronfröoljan är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper. Denna unika olja står ut för sitt höga innehåll av linolsyra och oleinsyra, vilket gör den till en kraftfull ingrediens för att återfukta, lugna inflammation och främja en klarare hudton. Och med sitt rika innehåll av E-vitamin bidrar citronfröolja även till att minska synligheten av ärr och andra hudförändringar, samtidigt som fytosterolerna saktar ner kollagennedbrytningen och främjar nyproduktion av kollagen.

Citronfröolja för hudvård

Inom hudvården är citronfröolja en fantastisk mångsidig olja som kan användas som en del av din dagliga hudvårdsrutin eller som en lyxig ingrediens i massageoljor. Dess djupt återfuktande egenskaper gör den till en utmärkt basolja som kan blandas med olika eteriska oljor för att skapa skräddarsydda hudvårdsprodukter. Till exempel, en blandning av citronfröolja med lavendel eller tea tree eterisk olja kan erbjuda ytterligare lugnande och renande fördelar. För personer med torr eller inflammerad hud, kan citronfröolja erbjuda märkbar lindring och förbättring.

Citronfröolja för hårvård

När det gäller hårvård bidrar citronfröolja med dess fuktgivande egenskaper till att nära och mjukgöra håret, vilket gör det glansigare och mer hanterbart. Den är särskilt fördelaktig för torrt, skadat eller behandlat hår som kan dra nytta av dess intensiva återfuktande effekt. Regelbunden användning av citronfröolja i hårvårdsrutinen kan även bidra till att stärka hårfibrerna. Dess antiinflammatoriska egenskaper kan också lugna en irriterad hårbotten och bekämpa mjäll.

Övriga användningsområden för citronfröolja

Citronfröoljas antioxidanta egenskaper gör den även till en värdefull ingrediens i DIY-recept för naturliga konserveringsmedel i hemgjorda skönhetsprodukter, bidragande till både längre hållbarhet och effektivitet.

Observera att denna citronfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Citronfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren citronfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Limon (Lemon) Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Citrus Limon (Lemon) Seed Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB066

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Citronfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Citronfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Citronfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Citronfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *