 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)

Finns i lager

83 kr

83 kr
Artikelnr: 038 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) (Citrus x clementina)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska clementinolja, varsamt kallpressad från de saftrika, vitaminrika skalen av mogna Citrus clementina-frukter som odlats i Italiens solkyssta fruktträdgårdar. Med sin citrusaktiga, söta och aningen gröna arom är clementinolja en kraftfull källa till positiv energi i vilket rum som helst. När du mjukt inandas dess underbara doft kan oljans naturliga egenskaper höja andan och kickstarta känslorna.

Denna utsökta olja härrör från antikens tider då clementin betraktades som kronjuvelen inom mandarinfamiljen. Prästmannen Pierre Clement tillskrivs äran för att ha korsat en mandarin och en apelsin, vilket resulterade i en kärnfri mandarin ett slätt och glänsande utseende. Eterisk clementinolja är inte bara rik på vitamin C, som hjälper till med kollagenproduktion och stödjer hudens struktur, utan innehåller också flavonoider, kraftfulla antioxidanter som skyddar mot fria radikaler och främjar ett minskat utseende av rynkor och tecken på åldrande. Clementinolja är dessutom rik på folsyra, en annan antioxidant minskad vätskeretention och en balanserad fuktnivå.

Även känd som: Clementineolja, Citrus clementina skalolja, Clementin skalolja, Clementine skalolja, Citrus clementina olja, Clementin essensolja

Eterisk clementinolja, en juvel inom aromaterapi och hudvård, har sina rötter i de solkyssta fruktträdgårdarna i Italien, där klimatet och den bördiga jorden erbjuder idealiska förhållanden för odling av Citrus clementina. Denna frukt, känd för sin söta och uppfriskande arom, är resultatet av en korsning mellan mandarin och apelsin. Det sägs att prästmannen Pierre Clement står bakom denna korsning, vilket ledde till en kärnfri variant, vilket gjorde den lätt att äta och en favorit över hela världen. Detta område i Italien, med dess unika mikroklimat och jordmån, har länge varit känt för sin förmåga att producera citrusfrukter av exceptionell kvalitet, och clementinen är inget undantag. Dess förmåga att trivas i detta klimat har gjort den till en viktig del av regionens ekonomiska och kulturella arv.

Clementinen, ofta kallad kronjuvelen inom mandarinfamiljen, har uppskattats inte bara för sin närande frukt utan även för sin eteriska olja sedan antiken. Dess söta och friska doft har gjort den till en värdefull komponent i traditionell medicin, matlagning och inom parfymindustrin. I Italien, och i många andra delar av världen, har clementinolja använts för att förbättra humör och skapa en känsla av välbehag. Den har också spelat en roll i ceremonier och ritualer, där dess rena och upplyftande doft anses kunna rena sinnet och främja positiva känslor.

Vår eteriska clementinolja framställs genom en noggrann process av kallpressning, en metod som bevarar oljans naturliga egenskaper, arom och näringsämnen. Denna teknik involverar pressning av de mogna, vitaminrika skalen från Citrus clementina-frukter för att extrahera oljan. Det är en skonsam process som säkerställer att de känsliga, flyktiga föreningarna inte förstörs av värme, vilket gör att oljan behåller sin karakteristiska, friska och citrusaktiga doft. Denna metod är kritisk för att bibehålla oljans höga kvalitet och terapeutiska egenskaper, vilket gör den till en uppskattad ingrediens i aromaterapi och hudvård. Den kallpressade processen reflekterar en tradition av hantverksskicklighet och respekt för naturens råvaror, vilket är centralt i vår filosofi för hållbar och etisk produktion.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Clementin

Eterisk clementinolja är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känt för att användas i både hudvård och hårvårdsprodukter. Denna olja, med sitt rika innehåll av C-vitamin och folsyra, erbjuder en mängd fördelar som främjar hudens och hårets hälsa. Dess förmåga att skydda mot fria radikaler och ge en känsla av välbefinnande gör den till en favorit inom aromaterapi och naturlig skönhetsvård.

Eterisk clementinolja för hudvård

Inom hudvård är eterisk clementinolja uppskattad för sin förmåga att stödja kollagenproduktion och bidra till en fastare och mer strålande hud. Dess antioxidanta egenskaper hjälper till att minska synligheten av fina linjer och rynkor, samtidigt som flavonoiderna skyddar huden mot miljöskador. För att integrera clementinolja i din dagliga hudvårdsrutin, blanda några droppar med en vegetabilisk olja och applicera sedan på huden för en fuktgivande och återupplivande effekt. Den är särskilt lämplig för torr, mogen eller solskadad hud, men dess milda natur gör den lämplig för nästan alla hudtyper.

Eterisk clementinolja för hårvård

För hårvården erbjuder eterisk clementinolja en mängd fördelar som förbättrar hårets struktur och glans. Dess rika innehåll av vitaminer och antioxidanter kan hjälpa till att stärka hårrötterna, främja hårväxt och minska förekomsten av kluvna hårtoppar. Applicera clementinolja blandad med en bärarolja direkt på skalpen och håret för att återfukta, nära och ge ditt hår en frisk doft. Den är särskilt fördelaktigt för personer med torrt, skadat eller trött hår som söker en naturlig lösning för att återställa hårets vitalitet.

Eterisk clementinolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk clementinolja känt för sitt breda spektrum av psykologiska fördelar. Dess uppfriskande och uppiggande doft kan hjälpa till att minska känslor av stress, förbättra humöret och främja en känsla av välbefinnande. Den kan också användas för att skapa en avslappnande atmosfär, underlätta sömn och stödja mental klarhet. Använd den i en diffusor, som en del av en massageolja eller i badvatten för att dra nytta av dess lugnande egenskaper.

Övriga användningsområden för eterisk clementinolja

Utöver hud- och hårvård samt aromaterapi har eterisk clementinolja även andra användningsområden. Den kan användas som en naturlig luftfräschare, i hemgjorda rengöringsprodukter för att utnyttja dess naturliga antibakteriella egenskaper, eller som en del i hemgjorda parfymer för dess härliga doft. Clementinoljan är också populär i kulinariska sammanhang, där den kan tillsättas i desserter och drycker för en fräsch citrusnot.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk clementinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB038

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *