N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)

Finns i lager

83 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 038 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) (Citrus x clementina)

Även känd som: Clementine Oil, Citrus Clementina Peel Oil

Vår ekologiskt tillverkade eteriska olja av Clementin är kallpressad från de färska vitaminrika skalen av mogna Citrus clementina-frukter som odlas i Italiens soliga fruktträdgårdar. Vår clementinolja har en citrusig, söt och syrligt arom som är en kraftfull agent i alla utrymmen. Medans man mjukt andas in clementinoljans härliga arom sägs oljans naturliga egenskaper lyfta upp sinnet och humöret.

I gamla tider kallades clementin för "kronjuvelen" i mandarinfamiljen. Prästen Pierre Clement anses ha korsat en mandarin och en apelsin. Denna koppling resulterade i en kärnfri mandarin med löst skal och ett slätt och glänsande utseende.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja av clementin är liksom alla citrusfrukter rik på C-vitamin som hjälper till med kollagenproduktionen och stödjer hudens struktur. Den innehåller också flavonoider, kraftfulla antioxidanter som skyddar mot skador orsakade av fria radikaler och främjar hudens läkningsförmåga för ett minskat utseende av rynkor och ålderstecken. Clementinolja är också rik på folsyra, en annan antioxidant som hjälper till att öka cirkulationen, minska vätskeretention och uppnå fuktbalans. Denna eteriska olja kan hjälpa till att lindra ovälkomna muskelspasmer samt hjälpa till att stödja en hälsosam lung- och luftvägsfunktion.

Inom aromaterapi gör Clementinoljans lugnande effekt den användbar för att främja ro och avslappning, höja humöret, minska stress och stödja kroppen att stabiliseras efter chock eller trauma. Den är stärkande och återställande för hjärnan och när den sprids lugnar och lyfter sinnet samtidigt som den slappnar av i kroppen. Clementinolja kan också användas för att inspirera sensuella stämningar, eftersom den har potenta afrodisiakala egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk clementinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB038

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *