N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)

Finns i lager

79 kr

10 ml
79 kr
Artikelnr: 038 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) (Citrus x clementina)

Upptäck vår ekologiska och ursprungsgaranterade kallpressade eteriska olja av Clementin, en fruktig skatt direkt från Italiens soliga fruktträdgårdar. Tillverkad av de färska, vitaminrika skalen av mogna Citrus clementina-frukter, ger denna premiumolja en härlig citrusdoft med en perfekt balans mellan sötma och syrlighet.

Vår clementinolja är inte bara en fantastisk doftande upplevelse, utan även en miljövänlig produkt. Vi är stolta över att erbjuda dig en olja som är tillverkad med omsorg för miljön och våra odlare, samt en produkt som är fri från skadliga tillsatser och konserveringsmedel. Denna mångsidiga eteriska olja är en utmärkt ingrediens för att skapa en harmonisk atmosfär i ditt hem. Med dess uppfriskande och upplyftande doft kan clementinolja användas i aromaterapi, diffusers, hemgjorda rengöringsprodukter och kroppsvårdsprodukter. Den lätta och fräscha doften av clementinolja hjälper till att skapa en positiv och inspirerande miljö som förstärker ditt välbefinnande och ger ny energi till dina sinnen.

Även känd som: Clementineolja, Citrus Clementina Skalolja, Clementin Skalolja, Clementine Skalolja, Citrus Clementina Olja, Clementin Essensolja, Clementine Essensolja

Clementin, den lysande stjärnan i mandarinfamiljen, har fascinerat människor ända sedan prästen Pierre Clement korsade en mandarin med en apelsin för att skapa denna unika och utsökta frukt. Med sina kärnfria och lättskalade egenskaper, samt sitt släta och glänsande utseende, är clementin verkligen en "kronjuvel" bland citrusfrukter.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Clementinolja

Eterisk olja av clementin är en rik källa till C-vitamin, som är ett viktigt näringsämne som spelar en central roll i kollagenproduktionen och bidrar till att upprätthålla hudens struktur. C-vitamin är även en kraftfull antioxidant som skyddar huden mot skador orsakade av fria radikaler och främjar hudens naturliga läkningsförmåga. Resultatet blir en jämnare hudton och en minskning av synliga rynkor och ålderstecken.

Denna eteriska olja är även rik på flavonoider, kraftiga antioxidanter som ger ytterligare skydd mot oxidativ stress och stödjer hudens övergripande hälsa. Folsyra, en annan viktig antioxidant som finns i clementinolja, bidrar till att öka blodcirkulationen, minska vätskeretention och återställa fuktbalansen i huden.

Inom aromaterapi är clementinolja känd för sina lugnande och harmoniserande effekter, vilket gör den idealisk för att främja avslappning och välbefinnande. Den kan bidra till att höja humöret, minska stress och skapa balans och återhämtning när den sprids i rummet.

Tack vare sina potenta afrodisiakala egenskaper kan clementinolja även användas för att inspirera sensuella stämningar och förstärka romantiska tillfällen. Dess unika kombination av frisk citrusdoft och lätta blommiga toner ger en oemotståndlig atmosfär som förför.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk clementinolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Citrus Clementina (Clementine) Peel Oil
Ursprungsland Italien
Extraherad från växtdel Fruktskal
Extraktionsmetod Kallpressning
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB038

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Clementinolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *