N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Vetegroddsolja (100%)

Finns i lager

Från: 85 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 075 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Vetegroddsolja (100%) (Triticum aestivum)

Även känd som: Veteolja, Vetekärnolja, Wheat Germ Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Triticum Aestivum Germ Oil, Triticum Sativum Germ Oil

Vår ekologiskt framställda vetegroddsolja är kallpressad från vetekärnans groddar (Triticum aestivum). Vetegroddsoljans fina, mjuka konsistens gör den idealisk för ansikts- och kroppsmassage. Det höga innehållet av E-vitamin är en naturlig antioxidant som inte bara gör oljan utmärkt för att ge näring åt och skydda skadad, torr och mogen hud, utan skyddar även själva oljan från oxidation och försämring. Den vårdande vetegroddsoljan är också rik på åldersförbättrande antioxidanter och hjälper till att återställa hudens naturliga hälsa och vitalitet.

Medans vetegroddsoljan i sig själv inte innehåller någon gluten, så finns där underlag för att mycket känsliga veteglutenallergiker kan reagera på spår av gluten från framställningsprocessen. En viss försiktighet rekommenderas därför dig som är glutenallergiker.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Vetegroddsolja utgör en överdådig, gyllene bärarbas för användning i massageblandningar och hudbalsam, särskilt för dem med torra hudtillstånd som eksem eller psoriasis. Dess skyddande egenskaper gör den idealisk för användning före och efter vistelse utomhus, eftersom den fungerar effektivt året runt för att skydda huden mot torrhet och ojämnheter orsakade av sol och vind samt andra hårda miljöeffekter.

Vetegroddsolja hjälper till att försegla fukt i huden och gör sig även av med överflödigt talg, vilket annars kan leda till hudproblem som akne, finnar och andra hudproblem. Vetegroddsolja lämnar inte heller någon fet känsla när den appliceras utan lämnar istället en fantastisk känsla som inte täpper till dina porer (icke-komedogen).

När den används i hårvård är vetekärnoljans närande och vårdande egenskaper kända för att uppmuntra till starkare, längre och friskare hårväxt, motverka håravfall, återfukta hårstråna, framhäva hårets naturliga glans och hjälpa till med lättare hanterbarhet.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Vetegroddsolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren vetegroddsolja.

Specifikationer

INCI-Namn Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
CAS-Nummer 84012-44-2 ; 68917-73-7
Innehållsdeklaration 100% Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil
Ursprungsland Indien
Extraherad från växtdel Grodd
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB075

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Vetegroddsolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Vetegroddsolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *