 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)

Finns i lager

72 kr

72 kr
Artikelnr: 039 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) (Syzygium aromaticum)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska kryddnejlikaolja, som är varsamt ångdestillerad från de små, blommande, karmosinröda knopparna av det evigt gröna trädet Eugenia caryophyllata (syn. Syzygium aromaticum), som växer vilt i Indonesiens skogar. Kryddnejlikaoljan är berömd för sin rika, varma, söta och kryddiga doft med en distinkt eugenol-essens, vilket gör den till en mångsidig ingrediens inom skönhet, kosmetik, aromaterapi och till och med tvåltillverkning.

Denna fantastiska olja är inte bara uppskattad för sina exceptionella antioxidativa egenskaper. Huvudkomponenten i oljan, eugenol, är också en viktig molekyl inom modern tandvård och finns fortfarande i farmaceutiska produkter idag för tandvärk och tandköttproblem. Med sin kryddiga och hjärtvärmande karaktär är eterisk kryddnejlikaolja en kraftfull rengörare för hemmet, särskilt under säsongsmässiga sjukdomar, när man vill minimera oönskad bakteriell aktivitet.

Även känd som: Kryddnejlika eterisk olja, Eugenia caryophyllata eterisk olja, Syzygium aromaticum eterisk olja

Eterisk kryddnejlikaolja, en olja med djupa historiska rötter, härstammar från de frodiga, tropiska skogarna i Indonesien, en region känd för sin rika biodiversitet och som en viktig handelsplats för kryddor sedan urminnes tider. Indonesien, med sina tusentals öar, har länge varit i centrum för kryddhandeln, där kryddnejlikan har spelat en särskilt framträdande roll. Det evigt gröna Eugenia caryophyllata-trädet, som är inhemskt i denna region, har odlats och värderats inte bara för sin kulinariska användning utan även för sina folkmedicinska egenskaper och sin roll i olika ceremonier.

Kryddnejlikaoljans betydelse i Indonesien och andra delar av världen går långt utöver dess användning som en smakförstärkare. I dess ursprungsregion har den historiskt sett använts för att rena, helga och som ett skydd mot negativ energi. Det område där kryddnejlikan härstammar från är speciellt på grund av dess vulkaniska jordmån och tropiska klimat, vilka bidrar till kryddnejlikans höga eugenolinnehåll och därmed dess distinkta doft och smak.

I Kina användes den redan under Han-dynastin (206 f.Kr. – 220 e.Kr.) där kejsaren krävde att de som ville tala med honom skulle tugga kryddnejlikor för att fräscha upp andedräkten. Kryddnejlikan och dess olja har också spelat en viktig roll i traditionella medicinska system, som Ayurveda och traditionell kinesisk medicin, där den har använts för att behandla en rad åkommor från matsmältningsproblem till tandvärk. Dess historiska användning inom tandvård är särskilt anmärkningsvärd; då eugenolen i kryddnejlikan fortfarande är en viktig ingrediens i moderna tandvårdsprodukter.

Vår eteriska kryddnejlikaolja framställs genom en ångdestillationsprocess av de blommande knopparna från Eugenia caryophyllata-trädet. Denna noggranna process börjar med skörden av de små, karmosinröda knopparna som måste plockas vid en specifik tidpunkt för att säkerställa den högsta kvaliteten och koncentrationen av dess aktiva föreningar, särskilt eugenol, vilket är ansvarigt för oljans distinkta doft och dess terapeutiska egenskaper.

Ångdestillation är den föredragna metoden för att extrahera eterisk kryddnejlikaolja, då det hjälper till att bevara dess känsliga komponenter och garanterar en högkvalitativ, ren produkt. Denna process involverar att passera ånga genom kryddnejlikknopparna, vilket frigör oljan. Ångan och oljan samlas sedan upp och separeras för att isolera den rena eteriska oljan. Genom att använda denna traditionella och varsamma framställningsprocess kan vi försäkra att vår eteriska kryddnejlikaolja bevarar sina rika, varma och kryddiga doftnoter samt dess kraftfulla antioxidativa och terapeutiska egenskaper.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Kryddnejlika

Eterisk kryddnejlikaolja är värderad för sina antioxidanta och värmande egenskaper och är känt för att användas i aromaterapi, hudvård, och som ett naturligt rengöringsmedel. Denna mångsidiga olja erbjuder en rad fördelar tack vare dess huvudsakliga aktiva komponent, eugenol, som bidrar till dess starka antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper.

Eterisk kryddnejlikaolja för hudvård

Eterisk kryddnejlikaolja har blivit alltmer populär inom hudvård tack vare dess unika egenskaper. Denna olja är särskilt uppskattad för sin förmåga att ge en känsla av renhet och välbefinnande när den används med omsorg. När den integreras i hudvårdsrutiner, bör kryddnejlikaoljan alltid spädas i en lämplig bärarolja för att undvika hudirritation, eftersom ren eterisk olja kan vara för stark för direkt applicering på huden.

Användningen av eterisk kryddnejlikaolja inom hudvård sträcker sig från dess uppskattade doft till dess förmåga att ge en känsla av lugn och välbefinnande. Den kan blandas i massageoljor för en uppfriskande och värmande effekt som kan hjälpa till att skapa en avslappnande upplevelse. Förutom dess användning i massageoljor, kan eterisk kryddnejlikaolja tillsättas till hudvårdsprodukter som krämer och lotioner för att utnyttja dess väldoftande egenskaper.

Eterisk kryddnejlikaolja för hårvård

Eterisk kryddnejlikaolja är även uppskattad inom hårvården för sina väldoftande och vårdande egenskaper. Den används ofta för att berika hårvårdsprodukter som schampon, balsam, och håroljor. Denna olja är särskilt populär för att ge en uppfriskande känsla och för att bidra till en känsla av renhet och lyster i håret. När den används i hårvårdsrutiner, kan den hjälpa till att förbättra hårets allmänna känsla och utseende. Användare uppskattar den för dess naturliga doft och de välbefinnande egenskaper den tillför till hårvårdsrutinen.

Eterisk kryddnejlikaolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi används eterisk kryddnejlikaolja för att minska stress, lindra utmattning och främja känslomässigt välbefinnande. Dess värmande och uppfriskande doft är idealisk för att skapa en känsla av skydd och komfort, särskilt under kallare månader eller i stressfyllda perioder. Oljan kan diffunderas i hemmet eller kontoret för att rena luften och för att stödja ett hälsosamt immunsystem. Den anses även hjälpa till med att stärka mental klarhet och motverka negativa känslor.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kryddnejlikaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-34-8 ; 84961-50-2
Innehållsdeklaration 100% Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
Ursprungsland Indonesien
Extraherad från växtdel Blomknopp
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB039

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *