N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)

Finns i lager

67 kr

10 ml
67 kr
Artikelnr: 039 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) (Syzygium aromaticum)

Även känd som: Kryddnejlika Knoppolja, Syzygium Aromaticum Knoppolja, Eugenia Caryophyllata Knoppolja, Eugenia Caryophyllus Blomolja, Nejlikolja

Upplev kraften av naturen med vår Ekologiska Kryddnejlika Eteriska Olja, vars ursprung sträcker sig till de frodiga skogarna i Indonesien. Här växer det vintergröna trädet Eugenia caryophyllata, även känt som Syzygium aromaticum, som ger oss dessa förtjusande karmosinröda knoppar. Med en ångdestillationsprocess bevarar vi oljans rika, varma och sötkryddiga eugenoliska arom, vilket gör den perfekt för en mängd olika användningsområden.

Vår Eteriska Kryddnejlikaolja är inte bara ett utmärkt tillskott till skönhets- och kosmetikprodukter, utan även en stjärningrediens för aromaterapeutiska blandningar och tvålframställning. Dess exotiska och inbjudande doft skapar en känsla av välbefinnande och lyx i dina kreationer.

Lyft dina sinnen och förvandla dina hemgjorda kosmetik- och skönhetsprodukter med denna underbara Ekologiska Kryddnejlika Eteriska Olja – en naturlig skatt hämtad från hjärtat av Indonesiens regnskogar.

Upptäck den mångsidiga och fantastiska kraften hos Kryddnejlika Eterisk Olja, en naturlig produkt som har använts i århundraden för sina unika egenskaper och användningsområden. Med sina exceptionella antioxidativa egenskaper har Kryddnejlika Eterisk Olja fått en plats i hjärtat i många människors hälsorutiner och välbefinnande.

Den huvudsakliga kemiska komponenten i kryddnejlikaolja är Eugenol, som är ansvarig för den kraftfulla och minnesvärda doften.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Eterisk Kryddnejlikaolja

Mängden rapporterade fördelar och användningsområden gör kryddnejlikaolja till en attraktiv och användbar produkt för både kropp och själ. Topisk applicering i extremt låg utspädning och i kombination med andra oljor kan den hjälpa till att återställa lätthet och komfort i trötta och överansträngda kroppar och används med fördel i massageolja.

Kryddnejlikaolja är inte bara en värdefull resurs för kroppen utan kan även användas som ett kraftfullt rengöringsmedel för hemmet. Under säsongsrelaterade sjukdomar, när man vill minimera oönskad bakterie-, virusaktivitet i hemmet, kan den vara en effektiv och naturlig hjälp. När kryddnejlikaolja används i en diffuser kan den stödja ett friskt immunförsvar, samtidigt som den sprider en varm och inbjudande doft. Oljan sägs även ha en behaglig lugnande effekt för matsmältningssystemet när den försiktigt masseras in på magen.

Kryddnejlikaolja blandar sig väl med en rad olika eteriska oljor, såsom trä, kryddor, citrus, blommor och örtartade oljor. Kryddnejlikaolja är fantastisk att använda i doftblandningar för hemmet, diffusion och potpourri, vilket bidrar till att skapa en varm och välkomnande atmosfär.

Känslomässigt och energimässigt verkar kryddnejlikaolja värmande och tröstande, vilket främjar självförtroende och lugn under utmanande perioder eller oväntade förändringar. Den anses också vara ett afrodisiakum, vilket ytterligare utökar dess många användningsområden och fördelar.

Vår kryddnejlikaeteriska olja är noggrant utvunnen från de blommande knopparna på Eugenia caryophyllata (även känd som Syzygium aromaticum) trädet, som frodas i Indonesiens rika och frodiga skogar. Detta säkerställer att du får en högkvalitativ och äkta produkt som bevarar oljans naturliga egenskaper och fördelar. När du väljer vår kryddnejlika eteriska olja kan du vara säker på att du investerar i en produkt som är både hållbar och etiskt producerad. Vi är engagerade i att erbjuda en olja av högsta kvalitet som är miljövänlig och skonsam för både din kropp och vår planet.

Med sina många användningsområden är kryddnejlikaolja ett utmärkt tillskott till din naturliga hälsorutin och hemmet. Njut av dess unika egenskaper och använd den för att förbättra dina doftblandningar och formuleringar och att skapa en härlig doft och känsla i ditt hem.

Vi är stolta över att erbjuda dig denna kraftfulla och mångsidiga Eteriska Kryddnejlikaolja, som vi tror kan förbättra ditt välbefinnande och ge dig en känsla av harmoni och balans i både kropp och sinne.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kryddnejlikaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-34-8 ; 84961-50-2
Innehållsdeklaration 100% Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
Ursprungsland Indonesien
Extraherad från växtdel Blomknopp
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB039

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *