N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)

Finns i lager

67 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 039 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) (Syzygium aromaticum)

Även känd som: Clove Bud Oil, Syzygium Aromaticum Bud Oil, Eugenia Caryophyllata Bud Oil, Eugenia Caryophyllus Flower Oil

Vår ekologiskt framställda eteriska olja från kryddnejlika är ångdestillerad från de blommande, små, karmosinröda knopparna från Eugenia caryophyllata (även kallad Syzygium aromaticum), ett vintergrönt träd som växer vilt i Indonesiens skogar. Med sin rika, varma, sötkryddiga, eugenoliska arom erbjuder eterisk olja från kryddnejlika många användningsområden inom skönhet, kosmetik, aromaterapi och tvåltillverkning.

På grund av dess exceptionella antioxidativa egenskaper och dess effektivitet som kosttillskott har eterisk olja av kryddnejlika inkluderats i en mängd recept för hälsa. Den viktigaste kemiska komponenten i oljan är Eugenol, som också är ansvarig för kryddnejlikaoljans starka doft. Eugenol är också en viktig molekyl för den moderna tandvården som än idag finns i läkemedel mot tandvärk och tandköttsbesvär.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Eterisk olja från kryddnejlika används mest för att hjälpa till med mindre smärta och inflammationshantering, särskilt smärta i samband med tandproblem. Vid topisk applicering i extremt låg utspädning och med hjälp av andra oljor hjälper kryddnejlikaolja till att återställa lätthet och komfort i trötta, utmattade eller överansträngda kroppar.

Kryddig och hjärtvärmande, eterisk olja från kryddnejlika är även ett kraftfullt rengöringsmedel för hemmet, särskilt under säsongsrelaterade sjukdomar, när man vill minimera oönskad bakterie-, virus- eller svampaktivitet. Vid diffusering kan den vara ett extra verktyg för att stödja ett friskt immunförsvar. Eterisk olja från kryddnejlika sägs också vara fördelaktig som matsmältningsstöd när den försiktigt masseras in på buken.

Eterisk olja från kryddnejlika blandas särskilt bra med eteriska oljor i familjerna trä, kryddor, citrus, blommor och örtartade. Den kan hjälpa till att förbättra aromen i blandningar och formuleringar som har en "medicinsk" eller obehaglig doft. Kryddnejlikaolja är också underbar att använda i doftblandningar för hemmet, diffusion och potpourri.

Känslomässigt och energimässigt värmer och tröstar kryddnejlikolja. Med sin kryddiga natur främjar eterisk olja från kryddnejlika större självförtroende under utmanande tider eller oväntade övergångar. Den anses också vara ett afrodisiakum.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk kryddnejlikaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
CAS-Nummer 8000-34-8 ; 84961-50-2
Innehållsdeklaration 100% Eugenia Caryophyllus (Clove) Flower Oil
Ursprungsland Indonesien
Extraherad från växtdel Blomknopp
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB039

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Kryddnejlikaolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *