 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%)

Finns i lager

Från: 579 kr

579 kr
989 kr
Artikelnr: 015 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) (Citrus Aurantium var Amara)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska neroliolja, som är varsamt ångdestillerad från de delikata vita blommorna på Citrus aurantium var amara, som växer i solbadade marockanska citruslundar. Neroliolja är en älskad blomsterolja med en stark, örtig, citrusartad och blommig doft, vilket gör den till en eftertraktad ingrediens bland parfymörer och aromaterapeuter.

Denna eteriska olja uppskattas särskilt för sin höga halt av naturligt linalylacetat, vilket gör den till en av de mest rekommenderade oljorna för att skapa balans och frid i sinne, kropp och ande. Nerolioljan är inte bara djupt näringsgivande och föryngrande för huden, dess antibakteriella, antiinflammatoriska och renande egenskaper bidrar även till en tonad, ren och stram hud som ser mer vaken och livfull ut.

Även känd som: Neroli eterisk olja, Citrus aurantium blomolja, Bigarade eterisk olja, Neroli officinalis eterisk olja, Bitter apelsinblomma eterisk olja

Det område där nerolioljan härstammar från är känt för sitt rika jordbrukslandskap, som erbjuder de perfekta förhållandena för odling av citrusfrukter. Det milda klimatet, den rikliga solskenet och den väl dränerade jorden bidrar till att framställa blommor av högsta kvalitet, vilket är avgörande för att skapa en premium neroliolja.

Nerolioljans historiska användning och värde kan spåras tillbaka till de antika egyptierna, som använde den för att läka kropp och själ, samt i de romerska badhusen, där den tjänade som en lyxig parfym och hudvårdsprodukt. Under medeltiden spred sig användningen av neroliolja till andra delar av världen, där den användes i både folkmedicinska och kosmetiska sammanhang. I sin ursprungsregion, Medelhavsområdet, har nerolioljan en rik historia som är kopplad till adel och kungligheter. Den mest berömda historien är kanske den om prinsessan av Nerola från Italien, som gjorde oljan populär på 1600-talet genom att använda den som parfym för sina handskar och sitt badvatten. Det är efter denna prinsessa som nerolioljan fått sitt namn.

Den eteriska nerolioljan som vi erbjuder framställs genom en noggrann och traditionell process som börjar med handplockning av de delikata vita blommorna från bitterapelsinträden (pomerans) i Marocko. Denna metod för handplockning är avgörande för att säkerställa att endast de bästa och mest aromatiska blommorna används, vilket direkt påverkar oljans kvalitet. Efter skörden destilleras blommorna varsamt genom ångdestillation, en traditionell och tidstestad metod som är kritisk för att bevara oljans delikata, blommiga och citrusartade doft samt dess terapeutiska egenskaper. Ångdestillationsprocessen kräver stor skicklighet och noggrannhet för att säkerställa att oljan extraheras på ett sätt som maximerar dess innehåll av linalylacetat, vilket bidrar till dess lugnande och harmoniserande effekter.

Denna noggrant övervakade framställningsprocess är vad som gör vår eteriska neroliolja särskilt potent och värdefull, både för aromaterapeutiska ändamål och som en lyxig ingrediens i hudvårdsprodukter. Genom att följa dessa traditionella metoder och tekniker kan vi erbjuda en eterisk olja av högsta kvalitet som inte bara hyllar dess rika arv utan även dess mångsidiga användningsområden idag.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Neroli

Eterisk neroliolja värderas för sina återfuktande, renande och antiinflammatoriska egenskaper och är känd för sin användning i exklusiva hud- och hårvårdsprodukter. Denna olja är exceptionellt potent och har en rik historia av användning för att främja avkoppling, återhämtning och skönhet. Dess förmåga att återfukta och förbättra hudens elasticitet, balansera sinnesstämningar och främja ett lugnt sinne gör den till en mångsidig och uppskattad ingrediens i många formuleringar.

Eterisk neroliolja för hudvård

Inom hudvården är eterisk neroliolja särskilt uppskattad för sin förmåga att återfukta och förbättra hudens elasticitet, vilket gör den idealisk för åldrande, torr eller känslig hud. Dess renande och antiinflammatoriska egenskaper bidrar till att lugna en irriterad hud. För att integrera nerolioljan i din dagliga hudvårdsrutin, börja med att blanda några droppar med en vegetabilisk bärarolja för att skapa en närande ansiktsolja eller massageolja. Denna blandning kan sedan användas för att försiktigt massera ansiktet, vilket stimulerar huden och främjar en hälsosam lyster.

Eterisk neroliolja för hårvård

När det gäller hårvård erbjuder eterisk neroliolja fördelar som att främja en frisk hårbotten och ett glansigt hår. Dess naturliga egenskaper hjälper till att balansera oljeproduktionen i hårbotten, minska mjäll och främja hårets hälsa från roten. Dess lugnande doft gör den även till ett utmärkt tillägg i hemgjorda hårprodukter eller som en del av en avkopplande hårbottenmassage. För personer med särskilt torrt eller skadat hår kan nerolioljan bidra till att återställa lyster och styrka.

Eterisk neroliolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är nerolioljan särskilt uppskattad för sin förmåga att lugna och trösta, vilket gör den till ett utmärkt val för att minska stress, ångest och förbättra sömnkvaliteten. Dess lugnande och upplyftande doft kan hjälpa till att höja sinnet, minska spänningar och främja en känsla av välbefinnande. Använd oljan i en diffusor, som en del av en lugnande massageblandning, eller tillsätt några droppar till badvattnet för en avkopplande effekt.

Övriga användningsområden för eterisk neroliolja

Utöver användning i hud- och hårvård samt inom aromaterapi, har eterisk neroliolja flera andra tillämpningar. Den kan användas för att förbättra doften i hemgjorda parfymer, kroppsvårdsprodukter och även i vissa typer av naturliga rengöringsmedel, tack vare dess antibakteriella egenskaper. Nerolioljan är även ett populärt val för att förbättra meditations- och yogaövningar, då den bidrar till att skapa en lugnande atmosfär som främjar mental klarhet och andlig medvetenhet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk neroliolja.

Specifikationer

INCI-Namn Citrus Aurantium Amara Flower Oil
CAS-Nummer 8016-38-4 ; 72968-50-4
Innehållsdeklaration 100% Citrus Aurantium Amara Flower Oil
Ursprungsland Morocco
Extraherad från växtdel Blomma
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB015

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Neroliolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *