 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%)

(1 kundrecension)

Finns i lager

97 kr

97 kr
Artikelnr: 054 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) (Salvia apiana)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska vit salviaolja, vars omsorgsfulla ångdestillation sker från de intensivt doftande bladen av Salvia apiana-plantan. Denna växt är infödd i sydvästra USA och nordvästra Mexiko, främst i kustområdet i södra Kalifornien och Baja California. Den kraftfulla, genomträngande och kamferliknande doften av vit salviaolja är bekant för många som använt denna ört för dess ceremoniella och terapeutiska fördelar.

Vit salvia (Salvia apiana) har traditionellt använts för att göra rökelsepinnar och för ceremoniella syften. Den är även populärt använd i schampo och balsam av Sydkaliforniens ursprungsbefolkning. Det sägs i vissa traditioner att den har en mycket kraftfulla energi, som inte bara kan rena negativ energi utan också locka till sig positiv energi.

Även känd som: Salvia apiana eterisk olja, Helig salvia eterisk olja, Vit salviaolja

Vår ekologiskt framställda eteriska vit salviaolja har sitt ursprung i de storslagna landskapen i sydvästra USA och nordvästra Mexiko, särskilt i kustområdet i södra Kalifornien och Baja California. Salvia apiana, eller vit salvia, är djupt rotad i denna region och är en integrerad del av dess ekologiska och kulturella landskap. Detta område, som är kännetecknat av sitt kustnära busklandskap, erbjuder ideala förhållanden för växten med sitt unika klimat och jordmån.

Inom ursprungsbefolkningarna i dessa områden har vit salvia länge använts i olika ritualer och ceremonier, vilket speglar dess djupa kulturella och andliga betydelse. Dess användning i rening, helande och ceremonier markerar den som en växt med stor betydelse i regionens kulturhistoria. Den traditionella användningen av vit salvia i rökelsepinnar – en praxis som kallas smudging – syftade till att rena platser, föremål och personer från negativ energi.

Dess betydelse sträcker sig utöver dess ceremoniella användning. Vit salvia har också historiskt använts för folkmedicinska ändamål av ursprungsbefolkningen, där den tjänade som ett naturligt medel för en mängd olika syften. Dess kopplingar till betydande kulturella och andliga traditioner har gjort den till en viktig symbol i många infödda amerikanska samhällen.

Den eteriska vit salviaoljan som vi erbjuder framställs med stor omsorg och respekt för traditionen. Växten skördas varsamt för att säkerställa att dess kvalitet och kraft bevaras. Bladen från Salvia apiana-plantan ångdestilleras därefter, en process som försiktigt extraherar oljans essens utan att förlora dess kraftfulla egenskaper. Denna metod är avgörande för att bevara oljans unika och intensiva doftprofil samt dess terapeutiska egenskaper. Varje steg i processen, från skörd till destillation, är noga övervakat för att garantera att oljan som produceras är av högsta möjliga kvalitet. Genom att använda traditionella metoder och samtidigt tillämpa moderna ekologiska riktlinjer säkerställer vi att vår eteriska vit salviaolja är inte bara kraftfull och ren, utan också hållbart framställd i harmoni med naturen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Vit Salvia

Eterisk vit salviaolja är högt värderad för sina rengörande och lugnande egenskaper och är känd för att användas flitigt inom aromaterapi, hudvård och hårvårdsprodukter. Denna olja är särskilt uppskattad för sin förmåga att rena och att skapa en känsla av lugn och balans. Dess kraftfulla, kamferliknande doft gör den till ett populärt val för att skapa en harmonisk och avslappnande miljö.

Eterisk vit salviaolja för hudvård

Eterisk vit salviaolja används i hudvårdsprodukter för sina lugnande och rengörande egenskaper. Den kan bidra till att lugna irriterad hud och främja en klarare hudton. Denna olja kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blanda några droppar med en vegetabilisk olja, såsom jojoba eller argan, för att skapa en lugnande och balanserande massageolja. Den är särskilt lämplig för personer med fet hud, då den kan hjälpa till att balansera hudens oljeproduktion.

Eterisk vit salviaolja för hårvård

Eterisk vit salviaolja är ett mångsidigt och fördelaktigt tillskott till din hårvårdsrutin. Denna olja, känd för sina föryngrande egenskaper, kan användas på flera sätt för att förbättra hårets hälsa och utseende. Salviaolja har egenskaper som sägs kunna hjälpa till att återställa hårets naturliga glans och vitalitet. Regelbunden användning av en hårspray eller sköljning med salvia kan hjälpa till att ge håret en frisk och glänsande lyster.

Samt för de som är intresserade av att mörkna sitt hår naturligt, kan salviaolja vara ett effektivt alternativ. Då den innehåller pigment som över tid kan mörkna grått hår och ge håret en övergripande mörkare nyans. Användning av salviaolja kan även ge håret ett skyddande lager, vilket hjälper till att skydda mot skadliga UV-strålar och miljöföroreningar som annars kan bleka håret.

För att integrera salviaolja i din hårvård kan du prova en varm oljebehandling genom att blanda salviaolja med en vegetabilisk bärarolja. Denna blandning kan sedan masseras in i hårbotten och topparna på ditt hår och sedan täckas över med en duschmössa för att tillåta djupare penetration. Alternativt kan du skapa en uppfriskande hårsköljning med äppelcidervinäger och salviaolja eller till och med en hårmask genom att kombinera salviaolja med en bas som aloe vera gel eller yoghurt.

Eterisk vit salviaolja inom aromaterapi

Eterisk vit salviaolja används flitigt inom aromaterapi för sina emotionella, energetiska och spirituella fördelar. Oljan är uppskattad för sin förmåga att främja avkoppling och lugn, vilket kan förbättra det emotionella välbefinnandet och ge en känsla av inre balans och tacksamhet. Dessutom används den för att rena negativ energi från varje chakra, vilket minskar känslor av osäkerhet, ångest och stress. De som regelbundet använder eterisk vit salviaolja eller rökelsestickor i sin aromaterapi sägs kunna uppleva en ökning av positiva vibbar och minskade stressnivåer.

Eterisk vit salviaolja har en örtartad, cineolhaltig och kamferartad arom och är väldigt känd för att användas i rökelsestickor, som traditionellt används för att rena utrymmen från negativitet.

För användning inom aromaterapi kan vit salviaolja användas i en aromaterapidiffusor eller aromalampa för att lugna nerverna, stimulera minnet eller hjälpa till att lindra sorg. Att bränna salvia är ett tidsbestämt sätt att rena och rengöra ett utrymme. Du kan också använda salvia som en rumspray genom att kombinera eterisk olja med destillerat vatten.

Övriga användningsområden för eterisk vit salviaolja

Förutom användning inom hud- och hårvård samt aromaterapi, har eterisk vit salviaolja en rad andra användningsområden. Den kan användas i hushållsprodukter som naturliga rengöringsmedel, och som en ingrediens i naturliga insektsmedel.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk vit salviaolja.

Specifikationer

INCI-Namn Salvia Apiana (White Sage) Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Salvia Apiana (White Sage) Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB054

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

1 recension av Ekologisk Eterisk Vit Salviaolja (100%)

  1. Anonym (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *