N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)

Finns i lager

Från: 559 kr

5 ml
559 kr
10 ml
959 kr
Artikelnr: 014 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) (Melissa Officinalis)

Upptäck vår ekologiskt framställda Eteriska Citronmelissolja, även kallad Lemon Balm Eterisk Olja eller Melissa officinalis olja, som är ångdestillerad från de väldoftande blommorna och bladen av den fleråriga Melissa officinalis-växten odlad på den pittoreska bulgariska landsbygden. Citronmelissolja är känd för sin ljusa, citronliknande och örtartade doft, som många uppskattar för dess behagliga och upplyftande egenskaper.

Denna fantastiska olja har sitt ursprung i namnet “Melissa”, som valts på grund av den söta, fräscha och citrusliknande doften som är känt för att attrahera bin (Melissa betyder “honungsbi” på grekiska). Citronmelissolja anses vara en av de mest värdefulla oljorna inom aromaterapi, och den kan användas för att förbättra ditt välbefinnande och skapa en avkopplande atmosfär i ditt hem eller på din arbetsplats. Fördjupa dig i denna underbara oljas många användningsområden och låt dess härliga doft förvandla din vardag.

Även känd som: Melissa Eterisk Olja, Melissa Officinalis Bladolja, Citronbalsam Eterisk Olja, Melissa officinalis Eterisk Olja, Citronmelisseolja

Melissa, en förtjusande ört med söta doftande blad och små vita och rosa blommor, är en fantastisk källa till den exklusiva Eteriska Citronmelissoljan. Både blommorna och bladen genomgår en ångdestillationsprocess för att extrahera den åtråvärda oljan. Tack vare den mycket låga avkastningen (cirka 0,05 %) är denna Eteriska Citronmelissolja en exklusiv och värdefull produkt, känd som ett aromatiskt elixir och en viktig del av varje samling av eteriska oljor.

Rapporterade fördelar och användningsområden av Eterisk Citronmeliss

Upptäck de många fördelarna och användningsområdena med vår intensivt uppfriskande och gudomligt aromatiska Eteriska Citronmelissolja. Citronmeliss även kallad "Hjärtansfröjd" är högt uppskattad inom aromaterapi för sin milda doft, men kraftfulla kombination av lugnande, vårdande och vitalitetsfrämjande egenskaper. Under de utmanande vintermånaderna är denna olja bland de mest uppskattade oljorna för att främja välbefinnande. Dessutom är den perfekt för att stödja frisk och livfull hud när den kombineras i olika hudvårdsprodukter.

Den Eteriska Citronmelissoljan är också populär för sina välgörande och naturligt bakteriedödande egenskaper.

För att uppmuntra emotionell harmoni är eterisk citronmelissolja varm och strålande. Låt denna fantastiska olja förvandla ditt välbefinnande och berika ditt liv med sin förtrollande doft och många användningsområden.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citronmelissolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
CAS-Nummer 8014-71-9 ; 84082-61-1
Innehållsdeklaration 100% Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
Ursprungsland Bulgarien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB014

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB)

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd CO2, pulver eller vattenmist. Använd inte vattenstråle, eftersom det kan sprida branden.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *