N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)

Finns i lager

Från: 559 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 014 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) (Melissa Officinalis)

Även känd som: Citronmeliss Eterisk Olja, Melissa Eterisk Olja, Melissa Officinalis Bladolja, Citronbalsam Eterisk Olja, Melissa officinalis Eterisk Olja, Citronmelisseolja

Upptäck vår ekologiskt framställda Eteriska Citronmelissolja, även kallad Lemon Balm Eterisk Olja eller Melissa officinalis olja, som är ångdestillerad från de väldoftande blommorna och bladen av den fleråriga Melissa officinalis-växten odlad på den pittoreska bulgariska landsbygden. Citronmelissolja är känd för sin ljusa, citronliknande och örtartade doft, som många uppskattar för dess behagliga och upplyftande egenskaper.

Denna fantastiska olja har sitt ursprung i namnet “Melissa”, som valts på grund av den söta, fräscha och citrusliknande doften som är känt för att attrahera bin (Melissa betyder “honungsbi” på grekiska). Citronmelissolja anses vara en av de mest värdefulla oljorna inom aromaterapi, och den kan användas för att förbättra ditt välbefinnande och skapa en avkopplande atmosfär i ditt hem eller på din arbetsplats. Fördjupa dig i denna underbara oljas många användningsområden och låt dess härliga doft förvandla din vardag.

Melissa, en förtjusande ört med söta doftande blad och små vita och rosa blommor, är en fantastisk källa till den exklusiva Eteriska Citronmelissoljan. Både blommorna och bladen genomgår en ångdestillationsprocess för att extrahera den åtråvärda oljan. Tack vare den mycket låga avkastningen (cirka 0,05 %) är denna eteriska citronmelissolja en exklusiv och värdefull produkt, känd som ett aromatiskt elixir och en viktig del av varje samling av eteriska oljor.

Rapporterade fördelar och användningsområden av eterisk citronmeliss

Upptäck de många fördelarna och användningsområdena med vår intensivt uppfriskande och gudomligt aromatiska Eteriska Citronmelissolja. Denna milda men kraftfulla kombination av lugnande, vårdande och vitalitetsfrämjande egenskaper är inte bara användbar för att reducera oönskade mikrober, utan också för att hantera mindre smärta och inflammation.

Den eteriska citronmelissoljan är populär för att minska oönskad bakterie-, svamp- eller virusaktivitet och förkorta varaktigheten av förkylningssår. Under de utmanande vintermånaderna är denna olja bland de mest effektiva för att främja djupt välbefinnande. Dessutom är den perfekt för att stödja frisk och livfull hud samt lugna irriterad hud i hudvårdsapplikationer.

För att uppmuntra emotionell harmoni är eterisk citronmelissolja varm och strålande. Den har länge betraktats som ett hjärtelexir tack vare dess humörhöjande och upplyftande egenskaper vid behandling av situationell ångest och/eller depression. Den hjälper till att lugna ilska, främjar avslappnad sömn och ger tröst under perioder av hög stress eller djup förlust. Låt denna fantastiska olja förvandla ditt välbefinnande och berika ditt liv med sin förtrollande doft och många användningsområden.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citronmelissolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
CAS-Nummer 8014-71-9 ; 84082-61-1
Innehållsdeklaration 100% Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
Ursprungsland Bulgarien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB014

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *