 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)

Finns i lager

Från: 559 kr447 kr

Det ursprungliga priset var: 559 kr.Det nuvarande priset är: 447 kr.
Det ursprungliga priset var: 959 kr.Det nuvarande priset är: 767 kr.
Artikelnr: 014 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) (Melissa Officinalis)

Upptäck vår ekologiskt framställda eteriska citronmelissolja, vars utsökta doft extraheras genom ångdestillation från blommorna och bladen av den fleråriga örten Melissa officinalis. Denna ört frodas i den pittoreska bulgariska landsbygden och ger en olja med en ljus, citronliknande och örtartad arom som är både angenäm och upplyftande för många. Namnet “Melissa”, som betyder “honungsbi” på grekiska, valdes på grund av dess söta, fräscha och citruslika doft, som har en förmåga att locka till sig bin.

Med sin låga utvinningsgrad på endast 0,05%, vilket gör den till en av de mest exklusiva oljorna på marknaden, är eterisk citronmelissolja en eftertraktad skatt inom aromaterapi. Denna olja beröms för sina mångsidiga användningsområden, från att främja välbefinnande och skapa en avkopplande atmosfär till att stödja en sund hudvård och bidra till känslomässig harmoni.

Även känd som: Melissa eterisk olja, Melissa officinalis bladolja, Citronbalsam eterisk olja, Melissa officinalis eterisk olja, Citronmelisseolja

Vår eteriska citronmelissolja är en hyllning till det rika kulturarvet och det unika landskapet i Bulgarien, där den tar sin början. Med sin bördiga mark och det perfekta klimatet erbjuder den bulgariska landsbygden de optimala förutsättningarna för att odla Melissa officinalis. Denna fleråriga ört växer här under idealiska omständigheter, vilket resulterar i en olja med en exceptionell renhet och doft.

Historiskt sett har citronmeliss en särskild plats i hjärtat av bulgarisk kultur och örtmedicin, där den är använd för dess lugnande och uppfriskande egenskaper. Citronmeliss, eller Melissa officinalis, har en lång och rik historia som sträcker sig över flera kulturer och civilisationer. Den har använts inom folkmedicin för allt från att lindra stress och ångest till att främja sömn och lindra matsmältningsbesvär. Dess användning kan spåras tillbaka till medeltiden, där det var ett vanligt inslag i klosterträdgårdar för dess hälsobefrämjande egenskaper. Och dess namn, som härstammar från det grekiska ordet för honungsbi, pekar på dess förmåga att locka till sig bin, vilket understryker dess vikt inom biodling och som en källa till nektar.

Vår eteriska citronmelissolja framställs genom en noggrant övervakad ångdestillationsprocess, där både blommor och blad från Melissa officinalis används. Denna metod är avgörande för att bevara oljans ljusa, citronliknande och örtartade doft samt dess terapeutiska egenskaper. Ångdestillationen innebär att växtmaterialet utsätts för ånga, vilket frigör den eteriska oljan som sedan samlas upp och separeras från vattnet.

Det som gör denna olja så exceptionell är den extremt låga utvinningsgraden – på endast 0,05% – vilket gör den till en av de mest exklusiva och värdefulla oljorna på marknaden. Denna låga utvinningsgrad understryker oljans renhet och koncentration, men den bidrar också till dess högre pris. För att säkerställa den högsta kvaliteten och undvika adulteration, som är vanligt med denna sällsynta olja, följer vi strikta kvalitetskontrollprocesser. Vi använder endast de finaste citronmelissplantorna, som är noggrant utvalda från bulgariska fält där de odlas i enlighet med ekologiska metoder, för att säkerställa att vår olja är ren, kraftfull och autentisk.

Rapporterade fördelar och användningsområden för eterisk olja av Citronmeliss

Eterisk citronmelissolja är värderad för sina uppfriskande och lugnande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Den är framstående för sin förmåga att främja en känsla av lugn och välbefinnande, vilket gör den till en favorit inom aromaterapi. Dessutom har den antiinflammatoriska och renande egenskaper som gör den användbar i hudvård, medan dess uppfriskande doft kan förgylla hårvårdsprodukter.

Eterisk citronmelissolja för hudvård

Inom hudvård är eterisk citronmelissolja omtyckt för dess förmåga att lugna irritation och minska tecken på inflammation. Den kan integreras i dagliga hudvårdsrutiner genom att blandas ut med en vegetabilisk olja, såsom nyponfröolja eller äppelfröolja, för att skapa en närande och lugnande massageolja. Denna eteriska olja är särskilt fördelaktig för känslig hud eller hud som är benägen för rodnad och irritation, tack vare dess milda och lugnande egenskaper. Användning av utspädd citronmelissolja kan hjälpa till att återställa hudens balans och främja en frisk, strålande hudton.

Eterisk citronmelissolja för hårvård

För hårvård bidrar eterisk citronmelissolja till att förbättra hårets allmänna hälsa och utseende genom att ge en uppfriskande och renande effekt. Dessa egenskaper kan hjälpa till att hålla hårbotten ren och fri från mjäll, medan dess lugnande doft ger en behaglig känsla under hårbehandlingar. Den kan läggas till i schampo eller balsam för att ge extra lyster och fräschhet till håret. Speciellt för personer med torrt eller skadat hår kan tillsättning av några droppar i hårvårdsprodukter bidra till att återfukta och återuppliva trött hår.

Eterisk citronmelissolja inom aromaterapi

Inom aromaterapi är eterisk citronmelissolja högt uppskattad för dess förmåga att främja känslomässig balans och välbefinnande. Dess varma, uppfriskande och lugnande doft används för att minska stress, ångest och främja en god natts sömn. Oljan kan användas i en diffuser eller blandas i badvatten, vilket kan ge en känsla av lugn och återhämtning. Dess förmåga att lyfta humöret och minska känslomässig stress gör den till en ovärderlig resurs för att skapa en avkopplande atmosfär i hemmet.

Övriga användningsområden för eterisk citronmelissolja

Förutom dess fördelar för hud, hår och emotionellt välbefinnande, används eterisk citronmelissolja även som ett naturligt avvisande medel mot insekter. Den kan också tillsättas till hemmagjorda rengöringsprodukter för dess antibakteriella egenskaper eller användas i en personlig doftspridare för att dra nytta av dess uppfriskande och renande luftkvalitet.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citronmelissolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
CAS-Nummer 8014-71-9 ; 84082-61-1
Innehållsdeklaration 100% Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
Ursprungsland Bulgarien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB014

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

IDENTIFIERING AV ÄMNET/BLANDNINGEN OCH BOLAGET/FÖRETAGET

Användning: Produkterna används i aromaterapi, hudvård, hårvård och som doftsättare i hushållsprodukter.

Tillverkare/Leverantör: Greenbalance (GB Organic AB) – Org.nr: 559384-6693

FARLIGA EGENSKAPER

Klassificering: Oljorna kan vara irriterande eller sensibiliserande för huden och ögonen, beroende på koncentration och individuell känslighet.

Fysiska faror: Inte klassificerad.

Hälsofaror:
– Hudkorrosion/irritation kategori 3
– Allvarlig ögonskada/ögonirritation kategori 2B
– Hudsensibilisering kategori 1

Miljöfaror:
– Farlig för vattenmiljön, akut fara kategori 3
– Farlig för vattenmiljön, långsiktig fara kategori 4

Signalord: Varning Varning (ikon)

Riskfraser: Orsakar mild hudirritation. Orsakar ögonirritation. Kan orsaka en allergisk hudreaktion. Kan vara skadligt vid förtäring och kan orsaka lungskador vid aspiration. Skadligt för vattenlevande organismer med långtidseffekter.

SAMMANSÄTTNING/UPPLYSNING OM BESTÅNDSDELAR

Ingredienser: Sammansättningen varierar beroende på den specifika oljan; se produktspecifikationen för detaljerade ingredienser.

FÖRSTA HJÄLPEN-ÅTGÄRDER

Ögonkontakt: Skölj omedelbart med mycket vatten i minst 15 minuter. Ta bort kontaktlinser om sådana finns och fortsätt sköljningen. Sök läkarvård om irritation kvarstår.

Hudkontakt: Tvätta området noggrant med tvål och vatten. Om hudirritation eller utslag uppstår, sök läkarvård. Ta av kontaminerade kläder omedelbart.

Inandning: Om andningen är svår, flytta personen till frisk luft och håll den i en bekväm position för andning. Kontakta läkare om symtomen utvecklas eller kvarstår.

Förtäring: Kontakta omedelbart läkarvård eller Giftinformationscentralen. Framkalla inte kräkning. Skölj munnen med vatten om personen är vid medvetande.

BRANDBEKÄMPNINGSÅTGÄRDER

Lämpliga släckningsmedel: Använd vattenmist, koldioxid (CO2), pulver eller alkoholresistent skum.

Olämpliga släckningsmedel: Använd inte vattenstråle eftersom det kan sprida branden.

Specifika faror vid brand: Brand kan producera irriterande, frätande och/eller giftiga gaser.

Särskild skyddsutrustning för brandbekämpningspersonal: Använd standardutrustning inklusive flamskyddsrock, hjälm med ansiktsskydd, handskar och gummistövlar. Använd självförsörjande andningsapparat med fullt ansiktsskydd vid brandbekämpning.

HANTERING OCH LAGRING

Hantering: Undvik kontakt med ögon och hud. Bär lämplig skyddsutrustning och hantera produkten i välventilerade utrymmen. Undvik antändningskällor, gnistor och öppen eld.

Lagring: Förvaras på en sval, torr plats borta från direkt solljus och starka oxidationsmedel. Håll flaskan tätt försluten och utom räckhåll för barn. Förvaras i ett välventilerat område.

FYSIKALISKA OCH KEMISKA EGENSKAPER

Tillstånd vid rumstemperatur: Flytande

Färg och lukt: Varierar beroende på olja; vanligtvis klar till lätt färgad och har en karakteristisk lukt.

STABILITET OCH REAKTIVITET

Stabilitet: Produkterna är stabila under normala förhållanden och rekommenderad förvaring.

Reaktivitet: Kan reagera med starka oxidationsmedel. Undvik kontakt med oöppnade behållare.

TOXIKOLOGISK INFORMATION

LD50: Den exakta toxiciteten varierar beroende på olja; se produktspecifikationen för detaljer.

Symptom: Direkt kontakt med ögonen kan orsaka tillfällig irritation. Kan orsaka mild hudirritation och allergisk hudreaktion.

YTTERLIGARE INFORMATION

Avfallshantering: Avfallet ska hanteras i enlighet med lokala föreskrifter för farligt avfall. Följ rekommendationerna för återvinning och bortskaffande i ditt område.

MILJÖINFORMATION

Miljöfarlighet: Produkten klassificeras inte som miljöfarlig, men stora eller frekventa utsläpp kan ha skadliga effekter på miljön.

FRISKRIVNING

Greenbalance kan inte förutse alla förhållanden under vilka denna information och denna produkt, eller andra tillverkares produkter i kombination med denna produkt, kan användas. Det är användarens ansvar att säkerställa säkra förhållanden för hantering, lagring och bortskaffande av produkten, samt att ta ansvar för förluster, skador eller kostnader på grund av felaktig användning. Informationen ovan relaterar endast till denna produkt och inte till dess användning i kombination med något annat material eller någon särskild process, och är endast avsedd som vägledning för säker hantering, användning, bearbetning, lagring, transport och bortskaffande. Informationen ska inte betraktas som en garanti eller kvalitetspecifikation. Det är den enskilda individens ansvar att bedöma produktens säkerhet i den slutliga applikationen. Informationen ovan är baserad på data som tillhandahållits av och samlats in från erkända källor såsom distributörer, tillverkare och tekniska grupper och anses vara korrekt enligt vår bästa kunskap. 

Recensioner

There are no reviews yet

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *