N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Vi håller på att implementera ett nytt betalningssystem – Det går för närvarande ej att genomföra en order

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)

Finns i lager

Från: 559 kr

Greenbalance Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) (Melissa Officinalis)

Även känd som: Lemon Balm Essential Oil, Melissa Essential Oil, Melissa Officinalis Leaf Oil

Vår ekologiskt framställda Eteriska Citronmelissolja, även känd som Lemon Balm Eterisk Olja, är ångdestillerad från de underbart väldoftande blommorna och bladen av den fleråriga Melissa officinalis-växten som odlas på den bulgariska landsbygden. Melissaolja anses vara en av de mest kraftfullt medicinska eteriska oljorna inom hela aromaterapin, med en ljus, citronliknande, örtartad doft som de flesta finner mycket behaglig och upplyftande. Örten fick namnet “Melissa” på grund av sin söta, fräscha, citrusliknande doft, som är känd för att locka till sig bin (Melissa är grekiskt för “honungsbi”).

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 014 Kategori:

Melissa är en ljuvlig ört med en söt doft och har tandade blad och små vita och rosa blommor. Både blommorna och bladen genomgår en ångdestillation för att extrahera och fånga upp den eteriska oljan. Den exceptionellt låga avkastningen (ca 0,05 %) gör denna eteriska citronmelissolja till en mycket exklusiv olja som ofta blandas med billiga oljor som citrongräs, citronella och Litsea Cubeba. Melissa är känd av många för att vara ett verkligt aromatiskt elixir, och Melissas anspråkslösa kraft gör den till en viktig komponent i varje apotek med eteriska oljor.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Intensivt uppfriskande, vår gudomligt aromatiska eteriska citronmelissolja är en mild men ändå kraftfull fusion av lugnande, vårdande och vitalitetsfrämjande egenskaper. Tillsammans med att vara ett kraftfullt stöd när man vill reducera oönskade mikrober, är citronmeliss eterisk olja också ett hjälpsamt medel vid mindre smärta och inflammationshantering.

Man vänder sig ofta av denna eteriska olja när man vill minska förekomsten av oönskad bakterie-, svamp- eller virusaktivitet. Den är ett förstahandsval när man vill minska livslängden och effekten av oönskade förkylningssår. Denna eteriska citronmelissolja är bland de mest potenta av alla naturliga eteriska oljor för att öka djupt välbefinnande under de utmanande vintermånaderna. I hudvårdstillämpningar är det en härlig olja för att stödja en frisk, livfull hud och för att lugna irriterad hud. Känslomässigt och energimässigt är Melissa Essential Oil varm och strålande.

Denna potenta olja har i århundraden varit känd som ett elixir för hjärtat på grund av dess upplyftande och humörhöjande egenskaper när man försöker bearbeta situationell ångest och/eller depression. Eterisk Citronmelissolja uppmuntrar emotionell harmoni, lugnar ilska, uppmuntrar till vilsam sömn och ger tröst i tider av stor stress eller när man sörjer en djup förlust.

Innehåll

Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren eterisk citronmelissolja.

Specifikationer

INCI-Namn Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
CAS-Nummer 8014-71-9 ; 84082-61-1
Innehållsdeklaration 100% Melissa Officinalis (Lemon Balm) Leaf Oil
Ursprungsland Bulgarien
Extraherad från växtdel Blomma, Blad
Extraktionsmetod Ångdestillation
Parfymnot/Doftnot Toppnot - Mellannot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Eteriska oljor är väldigt koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

5 ml, 10 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB014

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Eterisk Citronmelissolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *