 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Torkad Maskrosrot

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 65 kr

65 kr
109 kr
Artikelnr: 156 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Maskrosrot (Taraxacum spp.)

Upptäck naturens under med vår ekologiska och FairWild-certifierade torkade maskrosrot. Skördad från de näringsrika jordarna i Polen, bjuder denna mångsidiga rot på en rik symfoni av smaker och användningsområden. Vår maskrosrot är vildplockad för att säkerställa både hållbarhet och kvalitet, och är varsamt torkad med varm luft för att bevara dess robusta, jordnära smak.

Traditionellt har maskrosrot varit uppskattad för sin användning i att främja en sund matsmältning, tack vare dess naturligt bittra egenskaper. Innehållet av den lösliga fibern inulin är känt för att agera som prebiotika, vilket är föda för de fördelaktiga bakterierna i tarmen. En hälsosam tarmflora är central för en väl fungerande matsmältning och övergripande välbefinnande.

Även känt som: Ekologisk maskrosrot, Torkad dandelion rot, Polsk vildplockad maskrosrot

Maskrosen, eller Taraxacum spp., har en lång och robust historia, som börjar i Eurasien men har spridit sig över hela världen. I Polen, där vår maskrosrot skördas, har den spelat en viktig roll i traditionell matlagning och folkmedicin. Det polska landskapet, känd för sina rika och bördiga jordar, ger perfekta förhållanden för maskrosor att frodas. Dessa områden är inte bara berömda för sin naturliga skönhet utan också för deras ekologiska mångfald, vilket gör dem till idealiska platser för etisk och hållbar insamling av vilda växter.

Historiskt sett har maskrosens rot använts för dess många tillskrivna hälsofördelar, daterat tillbaka till antika civilisationer. Den har tjänat som ett blygsamt men kraftfullt läkemedel i många kulturer, inklusive den kinesiska och den inhemska amerikanska medicinen. I Europa blev maskrosen en viktig del av den botaniska medicinen redan under medeltiden, där den var uppskattad för sina rensande egenskaper. Maskrosroten har även noterats i skrifter av de gamla romarna och användes av araber under det tionde århundradet. Den har en lång historia av att användas i olika sammanhang, från att vara en stapelvara i köket till att användas i rituella sammanhang för dess symboliska betydelse av överlevnad och anpassning.

Vår maskrosrot framställs genom en omsorgsfull och respektfull process som börjar med en vild skörd i de polska ängarna. Varje rot handplockas för att säkerställa att bara de bästa exemplaren väljs. Efter skörden torkas rötterna varsamt med varm luft, en metod som har använts genom åren för att långsamt och jämnt avlägsna fukt, vilket bibehåller rotens essentiella näringsämnen och dess unika jordiga och något bittra smak. Denna process skiljer sig från många moderna torkningsmetoder som ofta använder hög värme vilket i sin tur kan försämra kvaliteten på slutprodukten. Vår metodik syftar till att bevara rötternas naturliga kvaliteter och framhäva de karaktäristiska egenskaperna som gör maskrosroten till en så uppskattad ingrediens.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Maskrosrot

Maskrosroten, med sin rika näringsprofil och mångsidiga användning, har länge uppskattats inom traditionell medicin för dess förmåga att stödja och främja en sund matsmältning och tarmhälsa. Det är inte bara de bitterämnen som maskrosroten innehåller som gör den till en värdefull resurs för matsmältningssystemet, utan även dess höga innehåll av inulin och dess prebiotiska egenskaper spelar en central roll.

Inulin är en typ av löslig fiber som fungerar som föda för goda bakterier i tjocktarmen, vilket främjar tillväxten av en hälsosam tarmflora. Denna balans av bakterier är avgörande för inte bara matsmältningens effektivitet utan också för immunsystemets funktion och den generella hälsan. Genom att konsumera maskrosrot, som är en naturlig källa till inulin, kan individer stödja sin tarmhälsa genom att uppmuntra tillväxten av dessa fördelaktiga bakterier.

Förutom dess fördelaktiga effekter på tarmfloran och matsmältningssystemet, är maskrosroten även rik på vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Övriga användningsområden för maskrosrot

Förutom dess användning för att främja en sund matsmältning har torkad maskrosrot även traditionellt använts i form av en pasta för att lugna huden. Även om bevisen för dess effektivitet för hudvård är begränsade, finns det indikationer på att den har milda antiinflammatoriska egenskaper. Forskning är pågående om dess potential att förebygga solskador tack vare dess förmåga att blockera viss UVB-strålning.

Det har också föreslagits att torkad maskrosrot kan ha egenskaper som är fördelaktiga för blodsockerbalansen, vilket gör den till en intressant komponent för diabetiker att utforska. Det är dock viktigt att notera att mer forskning krävs för att fastställa dess fulla potential och säkerhet.

Observera att torkad maskrosrot bör användas med försiktighet och i samråd med en läkare, särskilt om det finns befintliga allergier mot malörtsambrosia och liknande växter, eller om personen har gallkanalsobstruktioner eller magsår. Det är också viktigt att vara uppmärksam på möjliga läkemedelsinteraktioner, särskilt om man tar vissa antibiotika, antidepressiva, antipsykotika, diuretika, östrogenbaserade preventivmedel eller statiner.

Innehåll

Ekologisk Torkad Maskrosrot - Denna produkt innehåller 100% ren torkad maskrosrot.

Specifikationer

Botaniskt Namn Taraxacum spp.
Innehållsdeklaration 100% Taraxacum spp.
Ursprungsland Polen
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB156

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Maskrosrot bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Maskrosrot, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Maskrosrot är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Maskrosrot

  1. Jennifer (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *