 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Ashwagandha

(3 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 69 kr

69 kr
129 kr
Artikelnr: 151 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Ashwagandha (Withania somnifera)

Upplev den lugnande styrkan i vår ekologiska torkade ashwagandha, en uråldrig ört som är djupt rotad i den indiska Ayurveda-traditionen. Vår ashwagandha, som kommer direkt från de näringsrika jordarna i Indien, är varsamt torkad för att bevara dess vitala växtämnen. Genom en noggrann process säkerställer vi att varje del av denna adaptogena ört bibehåller sin fulla styrka och renhet.

Denna adaptogena ört är känd för att hjälpa till att balansera kroppens stressrespons och främja välbefinnande. Den är perfekt för användning i teer eller som en näringsrik boost i smoothies. Med vår ekologiska torkade ashwagandha kan du införliva den balanserande kraften från en av de mest uppskattade örterna i holistisk hälsopraxis i din dagliga rutin.

Även känd som: Indisk ginseng, Withania somnifera, Prinsen av Ayurveda

Ashwagandha, eller Withania somnifera, är en ört som härstammar från de torra regionerna i Indien, Mellanöstern och delar av Afrika. Dess historia sträcker sig tusentals år tillbaka och är en av de mest centrala örterna inom Ayurveda, Indiens traditionella medicinsystem.

Ashwagandha har historiskt använts för att stärka kroppen och som ett medel för att öka livslängden. Dess adaptogena egenskaper har värderats högt i den indiska Ayurveda-praktiken för att hjälpa kroppen att hantera stress och återhämtning. Ashwagandha har även en särskild plats i den yogiska traditionen, där den används för att förbättra meditativ koncentration och fysisk styrka. Det finns texter som daterar användningen av ashwagandha tillbaka till den vediska tiden, vilket gör den till en av de äldsta kända örterna som används i helande syften.

Ashwagandha framställs genom en noggrann torkningsprocess där rötterna långsamt torkas för att bevara deras aktiva beståndsdelar. I motsats till många moderna extraktionsprocesser som använder hög värme eller kemikalier, behåller denna torkningsmetoden örtens kvalitet och integritet. Det är viktigt att torkningen sker på ett sådant sätt att fuktigheten reduceras utan att förstöra örtens värdefulla egenskaper. Denna traditionella metod är avgörande för att bevara ashwagandhas helande egenskaper och säkerställer att den slutliga produkten är av högsta möjliga kvalitet.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Ashwagandha

Ashwagandha, känd för sina adaptogena egenskaper, har traditionellt använts i århundraden som en tonic för hälsa och vitalitet inom Ayurvedisk filosofi. Rötterna från ashwagandhaplantan är rika på aktiva ingredienser såsom essentiella volatila oljor, aminosyror och alkaloider, vilka tillskrivs förmågan att förbättra olika kroppsfunktioner. Denna kraftfulla ört har använts för att stödja kroppen i hantering av stress, främja åldrande, förbättra atletisk prestation och öka energi, vilket gör den till ett värdefullt tillskott i många människors dagliga rutiner.

I den moderna livsstilen, där stress och återhämtning är centrala bekymmer, kan ashwagandharötterna, när de tas som en del av en balanserad kost, bidra till en känsla av välbefinnande.

Övriga användningsområden för Ashwagandha

Utöver dess användning för att stödja kroppens stresshantering, kan de torkade rötterna av ashwagandha användas för att framställa ett eget örtte eller kombineras med andra örter för att skapa personliga teblandningar. Den traditionella metoden att blanda den malda roten med mjölk fortsätter att vara en populär metod för konsumtion, speciellt inom Ayurvedisk praxis. Ashwagandha är också ett utmärkt tillskott i kulinariska skapelser, där den kan ge en unik smak samt näringsmässiga fördelar.

Innehåll

Ekologisk Torkad Ashwagandha - Denna produkt innehåller 100% ren torkad ashwagandha.

Specifikationer

Botaniskt Namn Withania somnifera
Innehållsdeklaration 100% Withania somnifera
Ursprungsland Indien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB151

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Ashwagandha bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Ashwagandha, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Ashwagandha är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

3 recensioner av Ekologisk Torkad Ashwagandha

  1. Lis Kristenssen

    super kvalité

  2. Anonym (verifierad ägare)

  3. Ulrika (verifierad ägare)

    Inte märkt något fel med produkten! Smakar som det ska och god kvalitet.

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *