 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Torkad Läkemalvarot

(1 kundrecension)

Finns i lager

Från: 75 kr

75 kr
139 kr
Artikelnr: 152 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Torkad Läkemalvarot (Althea officinalis)

Upplev lugnet och renheten med vår vildskördade läkemalvarot, en naturskatt direkt från de albanska landsbygderna. Denna exklusiva rot, plockad från Althaea officinalis som växer vilt i det albanska landskapet, är en hörnsten inom traditionell växtbaserad terapi. Vår läkemalvarot är skonsamt torkad för att bevara dess naturliga egenskaper och är framställd med respekt för miljön och de lokala samhällena.

Denna mångsidiga rot kan användas för att skapa teer, kataplasmer och som en naturlig tjockningsmedel i kulinariska rätter. Med dess lugnande egenskaper är läkemalvaroten en välsignelse för dem som söker naturliga alternativ för att stärka kropp och själ.

Även känd som: Vild malva, Albansk läkemalva, Läkemalva-rot, Althaea officinalis-rot, Altearot

Läkemalvaroten, eller Althaea officinalis, har sitt geografiska ursprung i Europa, men den har anpassat sig och trivs även i det albanska klimatet. Dess resa tros ha börjat i antikens Grekland, där dess medicinska egenskaper först dokumenterades. I Albanien, där denna produkt är vildskördad, är läkemalvan uppskattad för sin förmåga att växa i det lokala klimatet, vilket erbjuder en unik sammansättning av mineralrik jord och ett fördelaktigt vädermönster som bidrar till växtens kraftfulla egenskaper.

Läkemalvan har använts sedan urminnes tider, med betydande värde i både traditionell medicin och folkliga helande ritualer. Dess lugnande och mjukgörande effekter på huden och slemhinnorna har gjort den till en favorit i många kulturer. I Europa under medeltiden blev den särskilt värdefull i klosterträdgårdar, där munkar och nunnor odlade och studerade örter för sina helande egenskaper.

Vildskördning av läkemalvan innebär att rötterna samlas från deras naturliga habitat, en process som respekterar naturens cykler och säkerställer att plantan kan fortsätta växa i vilt tillstånd. Efter skörden tvättas rötterna noggrant och torkas sedan långsamt för att bevara deras bioaktiva föreningar. Denna naturliga torkprocess är avgörande för att behålla rötternas höga kvalitet och egenskaper. Detta skiljer sig från kommersiellt odlade alternativ där snabbare, industriella metoder kan försämra kvaliteten. Vildskördning anses också ge en starkare produkt eftersom plantorna har överlevt i ett naturligt och ofta mer utmanande miljö, vilket kan leda till att de utvecklar starkare försvarsmekanismer och därmed högre koncentrationer av nyttiga ämnen.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Läkemalvarot

Läkemalvarot är känt för att vara rikt på olika fytoämnen, inklusive fytosteroler, flavonoider och polysackarider. Fytosteroler, kända för sina egenskaper som liknar kolesterol, hjälper till att upprätthålla cellmembranens struktur och funktion. Flavonoider, med sina antioxidativa förmågor, stödjer kroppens försvar mot oxidativ stress. Polysackariderna i läkemalvan skapar en skyddande film och kan bidra till en mjukgörande effekt. Dessa komponenter bidrar till att göra läkemalvarot till en uppskattad ingrediens inom traditionell örtmedicin, där den används för att ett brett spektrum av applikationer. Dess användningsområde i modern växtbaserad terapi omfattar potentiellt stöd för en sund matsmältning och lindring av mindre hudirritationer, passande för konsumenter som föredrar naturliga hjälpmedel. Dessa egenskaper gör läkemalvaroten till en uppskattad komponent i teer, tillskott och mjukgörande salvor, vilket reflekterar dess mångsidighet och potential inom olika aspekter av personlig vård och välbefinnande.

Övriga användningsområden för läkemalvarot

Läkemalvarot, som traditionellt används för ett brett spektrum av åkommor, har visat sig vara särskilt effektivt för att behandla torr hosta och förkylningar, tack vare dess förmåga att minska irritation och inflammation i halsen. Dess antitussiva egenskaper kan även minska behovet av att hosta och stödja produktionen av saliv, vilket är fördelaktigt för personer med torr mun​​. Dess diuretiska effekter kan också hjälpa till att minska vätskeretention och svullnad, vilket kan vara fördelaktigt vid tillstånd som PMS eller klimakteriet.

Innehåll

Ekologisk Torkad Läkemalvarot - Denna produkt innehåller 100% ren torkad läkemalvarot.

Specifikationer

Botaniskt Namn Althea officinalis
Innehållsdeklaration 100% Althea officinalis
Ursprungsland Albanien
Växtdel Rot
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad råvara
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

50g, 100g

Brand

Greenbalance

MPN

GB152

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot är fritt från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot är fritt från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot, i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologiska Torkade Läkemalvarot är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Bör förvaras mörkt, svalt och torrt i en tätsluten behållare, gärna av glas, keramik eller i originalförpackning.
Undvik direkt solljus och värme för att bibehålla örternas arom och kvalitet.

Bör användas inom ett år från inköpsdatum.

1 recension av Ekologisk Torkad Läkemalvarot

  1. Guido (verifierad ägare)

    Super kvalitè

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *