 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Chokladolja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 159 kr127 kr

Det ursprungliga priset var: 159 kr.Det nuvarande priset är: 127 kr.
Det ursprungliga priset var: 198 kr.Det nuvarande priset är: 158 kr.
Det ursprungliga priset var: 329 kr.Det nuvarande priset är: 263 kr.
Artikelnr: 063 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Chokladolja (100%) (Theobroma cacao)

Upptäck vår ekologiskt framställda kallpressade chokladolja, som är varsamt extraherad från kakaobönorna som finns i frukterna (baljorna) på det majestätiska Theobroma cacao-trädet. Vår chokladolja stoltserar med många av samma fördelar som kakaosmör, tack vare en filtreringsprocess (fraktionering) som koncentrerar de näringsrika aktiva ämnena från kakaosmöret till en rik olja.

Chokladolja är perfekt för användning i alla typer av kosmetiska produkter, från avsköljningsbara till kvarlämnande, och uppvisar en fantastisk kompatibilitet med alla kosmetiska ingredienser. Den är hög i oljesyra, en mättad fettsyra som är mycket kompatibel med det sebum som naturligt produceras av vår hud, vilket gör att den lätt absorberas och sägs främja upptaget av andra aktiva ingredienser. Dessutom är chokladoljan rik på antioxidanter och fytokemikalier, vilket hjälper till att bekämpa skador från fria radikaler på huden, förbättrar blodflödet till huden och skyddar mot skador från solens skadliga UV-strålar, vilket försenar hudens åldrande.

Även känd som: Kakaobönsolja, Kakaoolja, Theobroma kakaofröolja, Theobroma-olja, Kakaosmörolja, Kallpressad kakaosmörolja

Chokladolja, en exklusiv och mångsidig produkt, har sina rötter i den rika historien och traditionen kring kakaobönan, som är hjärtat i all chokladproduktion. Kakaobönans resa börjar i de djupa, tropiska regnskogarna i Sydamerika, där Theobroma cacao-trädet ursprungligen härstammar från. Det var de forntida mesoamerikanska civilisationerna, såsom mayaerna och aztekerna, som först uppskattade kakaobönans värde, inte bara som en kulinarisk ingrediens utan också för dess användning i ceremoniella och medicinska sammanhang. Dessa kulturer trodde att kakaobönor hade gudomliga egenskaper, och de användes både som valuta och som en central ingrediens i rituella drycker. Således var kakaobönan djupt rotad i regionens kultur och ekonomi långt innan den nådde europeiska stränder på 1500-talet efter Spaniens erövring av Mexiko.

Efter att ha introducerats i Europa, förvandlades kakaobönans rikedomar till en rad olika former, från drycker till fast choklad, och med tiden utvecklades processen för att extrahera chokladolja. Denna olja har sedan dess använts i en rad olika applikationer, från kosmetiska till kulinariska ändamål, och dess värde har uppskattats av olika kulturer över hela världen. De emollienta egenskaperna hos chokladoljan, särskilt dess förmåga att mjukgöra och återfukta huden, gjorde den till en värdefull ingrediens i lotions och krämer.

Framställningen av vår chokladolja inleds med omsorgsfull skörd av kakaobönor från Theobroma cacao-träden. Dessa bönor genomgår en process där de först fermenteras och sedan torkas för att framhäva deras rika smakprofil. Sedan följer kallpressningen, ett avgörande steg där bönorna pressas vid låg temperatur för att varsamt extrahera kakaosmöret. Denna metod bevarar de essentiella näringsämnena och smakprofilerna genom att undvika värme som kan annars försämra kvaliteten. Kallpressningen skiljer de flytande oljorna från de fasta komponenterna i kakaobönorna.

Efter kallpressningen genomgår kakaosmöret fraktionering, en process som ytterligare renar och koncentrerar oljan. Under fraktioneringen filtreras kakaosmöret för att skilja de mer flytande, oljiga delarna från de fasta, vaxartade komponenterna. Detta steg är kritiskt för att isolera den renade chokladoljan, vilket säkerställer att de aktiva, näringsrika substanserna i kakaosmöret bevaras, medan de tjockare och fastare föreningarna som bidrar till kakaosmörets solida form avlägsnas. Resultatet av denna noggranna process är en högkvalitativ chokladolja, rik på näringsämnen och med en behaglig, användarvänlig konsistens.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Chokladolja

Chokladolja är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och är känd för att användas i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna olja, som är naturligt rik på oljesyra och fytokemikalier, erbjuder exceptionell näring och skydd mot miljöstress, vilket gör den till en favorit inom naturlig kosmetika och hudvård. Chokladoljan hjälper även till att förbättra hudens elasticitet och stärker hårets struktur, vilket gör den till en mångsidig ingrediens för en rad olika skönhetsprodukter.

Chokladolja för hudvård

Inom hudvården är chokladolja uppskattad för sin förmåga att djupt återfukta och mjukgöra huden, tack vare sitt höga innehåll av fuktgivande fettsyror. Denna lättabsorberade olja är perfekt för daglig användning, kan hjälpa till att återställa hudens fuktbalans och ge en silkeslen känsla. Chokladoljan är även en utmärkt ingrediens i hemgjorda läppbalsam och kroppssmör för extra återfuktning. Chokladoljas antioxidativa egenskaper gör den även till en eftertraktad komponent i produkter avsedda för att skydda huden mot för tidigt åldrande. Den fungerar utmärkt som en del av massageoljor, enskilt eller blandad med andra eteriska oljor som lavendel eller geranium för en lugnande och föryngrande effekt.

Chokladoljan är särskilt fördelaktig för torr eller mogen hud, där den bidrar till förnyad lyster och vitalitet.

Chokladolja för hårvård

För hårvården erbjuder chokladolja överlägsen återfuktning och näring, vilket gör den idealisk för torrt och skadat hår. Dess användning kan bidra till att öka hårets glans och hanterbarhet samt främja en hälsosam hårbotten. Chokladolja kan enkelt integreras i hårvårdsrutiner genom att tillsättas i schampon, balsam eller som en djupverkande inpackning. Den är särskilt fördelaktig för personer med skadat hår då den stimulerar hårbotten och stärker hårfolliklarna.

Observera att denna chokladolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Chokladolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren chokladolja.

Specifikationer

INCI-Namn Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
CAS-Nummer 8002-31-1
Innehållsdeklaration 100% Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Böna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB063

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Chokladolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Chokladolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

2 recensioner av Ekologisk Chokladolja (100%)

  1. Anna Ragnarsson (verifierad ägare)

  2. Jennifer (verifierad ägare)

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *