N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Chokladolja (100%)

Finns i lager

Från: 139 kr

30 ml
139 kr
50 ml
199 kr
100 ml
359 kr
Artikelnr: 063 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Chokladolja (100%) (Theobroma cacao)

Hämtad från hjärtat av naturen presenterar vi vår ekologiska chokladolja, en ljuvlig nytolkning av naturens gåva – kakaobönan. Med dess ursprung i Theobroma cacao trädet, kallas även denna unika olja för kakaoolja eller kakaobönolja, och erhålls genom en noggrann filtreringsprocess av kakaosmör. I denna process konsolideras alla näringstillskott i kakaosmöret till en rik, fördelaktig olja, medan de fasta och vaxartade egenskaperna hos smöret skiljs åt.

Vår ekologiska chokladolja är en mångsidig produkt med en rad olika användningsområden. Från hudvårdsprodukter till hårvård, erbjuder denna olja en naturlig mjukgörare för att förbättra hudens och hårets textur och glans. Ännu viktigare, så fungerar den som en effektiv antioxidant och innehåller även fytokemikalier som hjälper till att bekämpa skador på huden och hårbotten.

Även känd som: Kakaobönsolja, Kakaoolja, Theobroma Kakaofröolja, Theobroma-olja, Kakaosmörolja, Kallpressad Kakaosmörolja

Framställningen av vår ekologiska chokladolja är en process lika gammal som civilisationen själv. Theobroma cacao trädet, som är känd för att bära de kakaobönor som är grundläggande för vår olja, har varit en del av mänsklighetens historia i århundraden. Ursprungligen växte dessa träd endast i de tropiska regnskogarna i Central- och Sydamerika. Aztekerna och mayaerna, två av Amerikas äldsta civilisationer, ansåg kakaobönorna vara heliga och använde dem både som en form av valuta och i religiösa ritualer.

När det kommer till produktionen av chokladolja, följer vi en traditionell metod, men med en ekologisk vridning. Vi börjar med att skörda de mogna frukterna från Theobroma cacao trädet, vars innehåll av kakaobönor sedan fermenteras och torkas. Denna process gör det möjligt för bönornas fulla smak att utvecklas. Därefter pressas de torra bönorna för att extrahera kakaosmöret, som i sin tur filtreras för att separera de fasta och vaxartade ämnena från den eftertraktade kakaooljan.

Det är värt att nämna att kakaoolja först började vinna popularitet i kosmetikaindustrin under det tidiga 20-talet. Medan kakao länge hade varit en stapelvara i köket, började forskare och kosmetiska formulerare att upptäcka dess fördelaktiga egenskaper för hud och hår. Sedan dess har kakaoolja blivit en ovärderlig ingrediens i ett brett spektrum av skönhetsprodukter, från hudkrämer och schampo, till läppbalsam och massageoljor. Vår ekologiska chokladolja fortsätter att bära denna stolta tradition framåt, erbjuder naturbaserade lösningar för dagens skönhet behov.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Chokladolja

Till skillnad från kakaosmör, har kakaooljan en lägre koncentration av stearinsyra, vilket ger oljan dess mjukare och mer flytande form. Denna skillnad i konsistens gör den idealisk för en rad olika kosmetiska produkter, både för sköljning och leave-on behandlingar. Dessutom har den en hög kompatibilitet med alla kosmetiska ingredienser, vilket gör den till en mångsidig tilläggsingrediens för dina hud- och hårvårdsrutiner.

Denna ekologiska chokladolja är inte bara en njutning för sinnena, utan också för huden. Rik på oljesyra, en mättad fettsyra som är mycket lik den talg vår hud naturligt producerar, absorberas denna olja lätt och kan även förbättra absorptionen av andra aktiva ingredienser i din skönhetsrutin. Dessutom är den fullpackad med antioxidanter och fytokemikalier, kraftfulla försvarare mot hudskador orsakade av fria radikaler, förbättrar blodflödet till huden, och skyddar mot de skadliga strålarna från solen. Den har även visat sig vara effektiv för att lindra hudirritationer, såsom eksem och dermatit.

Med sina utmärkta mjukgörande egenskaper, erbjuder den även överlägsen återfuktning och reparation för torrt och skadat hår. Genom att blanda in den i ditt schampo eller balsam, kan du förvandla ditt hår till en glänsande, kraftfull man - stärkt från roten upp till toppen. Den minskar även håravfallet genom att stärka hårsäckarna och bidrar till att stimulera hårväxten genom att öka blodcirkulationen till hårbotten.

Så vare sig du är ute efter att förbättra din hud, förvandla ditt hår, eller helt enkelt vill njuta av den förtjusande doften av choklad i dina skönhetsrutiner, har vår ekologiska chokladolja allt du behöver. Dess rika näring, antioxidanta egenskaper, och mångsidiga användning gör den till en perfekt tillägg till din skönhetsregim.

Observera att denna Chokladolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Chokladolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren chokladolja.

Specifikationer

INCI-Namn Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
CAS-Nummer 8002-31-1
Innehållsdeklaration 100% Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Böna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB063

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Chokladolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Chokladolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Chokladolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *