N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Chokladolja (100%)

Finns i lager

Från: 139 kr

  Leveranstid: 1-3 vardagar

Artikelnr: 063 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Chokladolja (100%) (Theobroma cacao)

Även känd som: Cocoa Bean Oil, Cacao Bean Oil, Cocoa Oil, Cacao Oil, Theobroma Cacao Seed Oil, Theobroma Oil, Cocoa Butter Oil

Vår ekologiskt framställda chokladolja, även kallad kakaoolja och kakaobönolja, utvinns ur kakaobönorna (uttalas ka-kow) som finns inuti frukterna (kapslar) som växer på Theobroma cacao trädet. Kakaoolja har många av samma fördelar som kakaosmör eftersom kakaoolja faktiskt erhålls genom filtrering (eller fraktionering) av kakaosmör. Under filtreringsprocessen dras alla näringsämnen i kakaosmör ut till en koncentrerad olja, medan de föreningar som gör smöret fast och vaxartat lämnas kvar.

Den tydligaste skillnaden mellan kakaosmör och kakaoolja är deras konsistens, som namnet antyder: den ena är smör (fast) och den andra olja (flytande). Denna skillnad beror på deras olika kemiska sammansättning, särskilt på deras innehåll av stearinsyra, som är hög i kakaosmör och ger det en vaxartad och tjock konsistens och vice versa. Kakaoolja är avsedd för alla typer av kosmetiska produkter, från sköljning till leave-on, och har en god kompatibilitet med alla kosmetiska ingredienser.

Rapporterade fördelar och användningsområden

Chokladolja, också känd som kakaoolja, innehåller mycket oljesyra, en mättad fettsyra som är mycket kompatibel med det talg som vår hud naturligt producerar, vilket innebär att den absorberas lätt och sägs underlätta absorptionen av andra aktiva ingredienser. Chokladolja är också rik på antioxidanter och fytokemikalier som hjälper till att bekämpa skador på huden orsakade av fria radikaler, förbättra blodflödet till huden och bromsa hudens åldrande genom att skydda mot skador från solens skadliga UV-strålar. Chokladolja har också förespråkats för att hjälpa till att läka utslag från tillstånd som eksem och dermatit.

Inom hårvård gör kakaooljans mjukgörande egenskaper den idealisk för överlägsen återfuktning och reparation, särskilt för torrt och skadat hår; genom att blanda in den i naturliga schampon och balsam kan den bidra till att öka hårets glans och hälsa och stärka folliklarna i deras bäddar, vilket minskar håravfallet. Kakaoolja hjälper också till att aktivera ny hårväxt genom att öka blodcirkulationen till hårbotten genom att leverera flera viktiga vitaminer och mineraler.

Observera att detta är en kallpressad olja

Kallpressade oljor kan upplevas ”grumliga” då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman till små ”snöflingor”. Detta är helt normalt och är faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad och inte värmeextraherad. Genom att värma upp oljan till omkring 50° C och sedan skaka flaskan återställs oljan till en klarare och jämnare form. Detta kan göras med hjälp av ett uppvärmt vattenbad eller naturligt i solen, vid en temperatur som överstiger 50 grader.

Vi rekommenderar att man använder ett uppvärmt vattenbad (man värmer oljan genom att lägga den i en bassäng med varmt vatten och sänker ner oljebehållaren i några minuter). Skaka sedan behållaren kraftigt för att lösa upp oljan ordentligt. Detta kommer att återställa oljorna till en klarare, jämnare form samtidigt som den behåller alla önskade fördelar.

Innehåll

Ekologisk Chokladolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren chokladolja.

Specifikationer

INCI-Namn Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
CAS-Nummer 8002-31-1
Innehållsdeklaration 100% Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Oil
Ursprungsland Ghana
Extraherad från växtdel Böna
Extraktionsmetod Kallpressning & Fraktionering
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

Rekommenderad Användning

Endast för yttre bruk. Kontakta kundtjänst om du har frågor om användning.

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB063

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Chokladolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Chokladolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Chokladolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Chokladolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Chokladolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *