N 100% Veganskt

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Ekologisk Blåbärsfröolja (100%)

Finns i lager

Från: 259 kr

30 ml
259 kr
50 ml
369 kr
100 ml
599 kr
Artikelnr: 060 Kategori:

Greenbalance Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) (Vaccinium corymbosum)

Vår ekologiskt framställda, oraffinerade blåbärsfröolja är kallpressad från fröna av de blå-svarta bären från Vaccinium corymbosum-busken, som är hemmahörande i östra Kanada och östra och södra USA. Blåbär är söta och smakrika och äts oftast ensamma eller används i sötsaker, geléer, sirap eller som smaksättare. De hälsofördelar som är förknippade med blåbär tillskrivs deras unika sortiment av fytokemikalier, varav de mest förekommande är antocyaniner, de växtpigment som är ansvariga för blåbärens djupt blåa färg.

Även känd som: Blåbärsolja, Vaccinium Corrymbosum Fröolja, Kallpressad Blåbärsolja

Blåbärsfröolja är en underbar, mycket effektiv och nyttig olja. Denna lyxiga olja har fått ett erkännande som en överlägsen olja för dess näringsämnen och för dess användning inom kroppsvårdsformuleringar på grund av dess unika balans av omega-3, omega-6 essentiella fettsyror och naturligt förekommande E-vitamin. Blåbärsfröolja är också packad med fosfolipider, caretenoider (vitamin A) och sällsynta ellagitanniner som kan skydda hud och hår mot fria radikaler och UV-skador.

Rapporterade fördelar och användningsområden för Blåbärsfröolja

Blåbärsfröoljans sammansättning gör att den lämpar sig väl för användning i ett brett spektrum av personliga vårdtillämpningar som inkluderar formuleringar avsedda för problematisk, skadad, mognande eller känslig hud. Den återfuktar huden på djupet utan att göra den fet eller att täppa till porerna, skyddar och reparerar hudens barriär som hjälper till att minska synligheten av fina linjer och rynkor. Blåbärsfröolja hjälper också till att förbättra konsistensen i krämer och lotioner och rekommenderas att ingå i formuleringar där mjukgörande och djup återfuktning önskas. Den har också en underbart förfinande effekt på huden och har visat sig hjälpa till vid aknerelaterade tillstånd.

Blåbärsfröolja kan även användas för att förebygga torrt hår och torra läppar och är även populär för nagel- och nagelbandsbehandlingar. Den är ett utmärkt komplement till fuktgivande kropps- och ansiktskrämer, läppbalsam samt schampo och balsam. Dessutom sägs blåbärsolja lindra smärta från brännskador och tros hjälpa epitelvävnad att regenerera snabbare. Dess betydande nivå av antioxidanter, inklusive fenolföreningar och tokoferoler, gör den värdefull som antiinflammatorisk och hudskyddande. Blåbärsfröolja är också särskilt användbar vid torra, irriterade hudtillstånd som eksem och psoriasis.

Observera att denna Blåbärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren blåbärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Vaccinium Corymbosum Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Vaccinium Corymbosum Seed Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB060

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Ekologisk Blåbärsfröolja (100%)”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *