 4.9

N 100% Naturligt

N 100% Certifierade produkter

N Fri frakt över 599 kr

certifierad ehandel
Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Greenbalance - Den Naturliga Vägen till Välbefinnande

Sommarrean är här! –  Upp till 30% rabatt på utvalda varor – Gäller endast t.o.m. söndag 2023-07-28.

Ekologisk Blåbärsfröolja (100%)

(2 kundrecensioner)

Finns i lager

Från: 259 kr207 kr

Det ursprungliga priset var: 259 kr.Det nuvarande priset är: 207 kr.
Det ursprungliga priset var: 399 kr.Det nuvarande priset är: 319 kr.
Det ursprungliga priset var: 529 kr.Det nuvarande priset är: 423 kr.
Artikelnr: 060 Kategori:
Fri från djurförsök  Vegansk Naturliga ingredienser GMO-fri Glutenfri

Greenbalance Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) (Vaccinium corymbosum)

Utforska de unika egenskaperna hos vår ekologiskt framställda oraffinerade blåbärsfröolja, som är omsorgsfullt kallpressad från fröna av Vaccinium corymbosum-busken, stolt växande i östra Kanada och i de östra och södra delarna av USA. Denna exklusiva olja skiljer sig från mängden med sitt rika innehåll av antocyaniner – de naturliga pigmenten som ger blåbär deras distinkta, djupa blå färg. Förutom dess antioxidativa egenskaper, är blåbärsfröolja rik på essentiella fettsyror och E-vitamin, vilket gör den till en oumbärlig ingrediens i hudvårdsprodukter.

Den är speciellt uppskattad för sin förmåga att djupt återfukta huden utan att lämna en oljig känsla, och dess förmåga att skydda och reparera hudens barriär. Denna mångsidiga olja är en idealisk komponent i produkter avsedda för behandling av problematisk, skadad, åldrande eller känslig hud, och erbjuder en rikedom av fördelar som förbättrar hudens textur och utseende.

Även känd som: Blåbärsolja, Vaccinium Corrymbosum Fröolja, Kallpressad blåbärsolja

Vår blåbärsfröolja tar sin början i de frodiga, orörda landskapen i östra Kanada och i de östra och södra delarna av USA, där Vaccinium corymbosum, eller den amerikanska blåbärsbusken, frodas i dess naturliga habitat. Dessa områden, kända för sina rika skogar och varierande klimat, har länge varit hem för blåbäret, en växt som inte bara är uppskattad för sin näringsrika frukt men också för dess djupa rot i den lokala floran.

Vår blåbärsfröolja framställs genom en varsam oraffinerad kallpressningsprocess av fröna från de nyskördade blåbären. Denna metod bevarar oljans näringsrika komponenter, inklusive dess unika balans av omega-3 och omega-6 essentiella fettsyror samt naturligt förekommande E-vitamin, fosfolipider, karotenoider (vitamin A) och sällsynta ellagitanniner. Kallpressningen är en skonsam extraktionsteknik som säkerställer att oljans antioxidanta egenskaper och dess förmåga att skydda mot fria radikaler och UV-skador bibehålls.

Rapporterade fördelar och användningsområden för blåbärsfröolja

Blåbärsfröoljan är högt värderad för sina antioxidanta och fuktgivande egenskaper och används flitigt i både hudvårds- och hårvårdsprodukter. Denna lyxiga olja har blivit alltmer uppmärksammad för sin unika balans av omega-3 och omega-6 essentiella fettsyror, naturligt förekommande E-vitamin, fosfolipider, karotenoider (vitamin A) och sällsynta ellagitanniner. Dessa komponenter gör blåbärsfröoljan till en kraftfull allierad i kampen mot fria radikaler och UV-skador, samtidigt som den bidrar till att återfukta och förbättra hudens elasticitet och hårets hälsa.

Blåbärsfröolja för hudvård

Blåbärsfröolja är en verkligt skatt inom hudvård, känd för sin förmåga att djupt penetrera huden och erbjuda långvarig återfuktning utan att lämna efter sig en fet hinna eller täppa till porerna. Denna mångsidiga olja är rik på antioxidanter och essentiella fettsyror, vilket gör den till ett effektivt verktyg för att bekämpa de första tecknen på hudåldrande, inklusive fina linjer och rynkor. Dess antiinflammatoriska egenskaper bidrar också till att lugna och återställa hud som är torr, irriterad eller inflammerad, vilket gör den till en utmärkt ingrediens för personer med känslig hud.

Vidare är blåbärsfröolja rik på vitaminer, inklusive E-vitamin och A-vitamin, som är kända för sina reparerande och förnyande egenskaper. Dessa vitaminer hjälper till att skydda hudens barriär mot miljömässiga skadliga påverkningar och stärker hudens naturliga försvar. Genom att integrera blåbärsfröolja i din hudvårdsrutin, antingen som en del av massageoljor eller genom att blanda den med eteriska oljor kan du skapa kraftfulla blandningar som lugnar, återfuktar och revitaliserar huden.

Blåbärsfröolja för hårvård

När det gäller hårvård är blåbärsfröoljan en oumbärlig ingrediens för att främja ett friskt och glänsande hår. Dess unika sammansättning av omega-3 och omega-6 fettsyror stärker hårets struktur, minskar kluvna hårtoppar och förhindrar frissighet, vilket gör den idealisk för behandling av torrt och skadat hår. Genom att applicera blåbärsfröolja direkt på håret eller hårbotten, eller genom att tillsätta den i schampon och balsam, kan du återfukta och vårda håret från rot till topp. För personer med känslig hårbotten erbjuder blåbärsfröoljan lindring från irritation och klåda.

Blåbärsfröoljans naturliga antioxidanter skyddar även håret mot miljömässig skada och UV-strålning, vilket är särskilt värdefullt för de som spenderar mycket tid utomhus. Dessutom kan dess näringsrika profil bidra till att återställa glans och liv till tråkigt och livlöst hår, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som söker en naturlig lösning för att upprätthålla ett hälsosamt och vibrerande hår.

Observera att denna blåbärsfröolja är kallpressad

Kallpressade vegetabiliska oljor kan upplevas tjocka och "grumliga" när de förvaras svalt, då de naturliga vaxerna och fetterna i oljan tenderar att binda samman. Detta är dock helt normalt och faktiskt ett tecken på att oljan är kallpressad snarare än framställd genom värmeextraktion. För att återfå en klarare och jämnare konsistens, kan oljan värmas upp till cirka 50°C, varefter flaskan skakas om.

För att uppnå detta kan man till exempelvis använda ett varmt vattenbad. Genom denna process återställs oljans konsistens, samtidigt som den behåller alla dess fördelaktiga egenskaper.

Innehåll

Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) - Denna produkt innehåller 100% ren blåbärsfröolja.

Specifikationer

INCI-Namn Vaccinium Corymbosum Seed Oil
CAS-Nummer -
Innehållsdeklaration 100% Vaccinium Corymbosum Seed Oil
Ursprungsland USA
Extraherad från växtdel Frö
Extraktionsmetod Kallpressning
Certifiering 100% ren ekologiskt certifierad vegetabilisk olja
Vegansk Ja
Glutenfri Ja

 

Ytterligare information

Storlek:

30 ml, 50 ml, 100 ml

Brand

Greenbalance

MPN

GB060

Intyg & Certifikat

Kosmetisk Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är lämplig för kosmetisk användning och att den inte finns med på listan över ämnen som är förbjudna i kosmetiska produkter. Den innehåller inte heller parabener, förbjudna konserveringsmedel, färgämnen eller UV-filter (enligt bilagorna II-VI i EU-förordningen (EG) nr 1223/2009).

Deklaration av Extraktionsmetod

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) har utvunnits genom kallpressning, vilket innebär att den har bearbetats minimalt med mekanisk extraktion (tryck) och kontrollerade förhållanden med låg temperatur [vid cirka 26-32 °C (80-90 °F)] för att utvinna oljan. Den fytonutrientrika oljan finfiltreras sedan med hjälp av en sil för att avlägsna alla betydande fasta ämnen eller oönskade föroreningar från oljan. Inga kemiska lösningsmedel, inga höga temperaturer och ingen ytterligare kemisk raffinering för att ändra oljans tillstånd (färg, doft).

Cruelty-Free

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är cruelty-free och fri från djurförsök i enlighet med kosmetikaförordningen (EG) 1223/2009.

Vegansk

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) inte innehåller några animaliska ingredienser eller animaliska biprodukter, att inga animaliska ingredienser eller biprodukter används i tillverkningsprocessen och att produkten inte heller kommer i kontakt med animaliska produkter under lagring och transport.

TSE/BSE Deklaration

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är fri från Transmissibel Spongiform Encefalopati (TSE) och Bovin Spongiform Encefalopati (BSE). Vi intygar även att denna produkt är fri från dioxiner.

GMO-Fri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) tillverkas utan användning av genetiskt modifierade organismer och utan användning av råvaror eller processhjälpmedel som innehåller eller härrör från genetiskt modifierat material. Denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) bör därför betraktas som icke genetiskt modifierad i enlighet med direktiven i förordning (EG) nr 1830/2003 och 1829/2003.

Glutenfri

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) inte innehåller någon gluten och har inte tillverkats i processutrustning som kommer i kontakt med gluten eller produkter som innehåller gluten.

Fri från Melamin

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är fri från Melamin.

Fri från Nanomaterial

Greenbalance intygar att inga nanomaterial har tillsatts i något skede av tillverkningen/produktionsprocessen av denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%), i enlighet med EU:s kosmetikaförordning.

Överensstämmande enligt REACH

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) uppfyller kraven i Europeiska unionens förordning (EG) 1907/2006 om registrering, utvärdering, godkännande och begränsning av kemikalier (REACH).

Intygan om uppfyllande av krav för Naturliga Ingredienser

Baserat på ISO 16128-1:2016 (Definitioner för ingredienser) och ISO 16128-2:2017 (Kriterier för ingredienser och produkter) kan Greenbalance intyga att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) har ett index för naturligt ursprung på 1 och därför kan anses omfattas av definitionen av en “naturlig ingrediens”.

Överensstämmande enligt CITIES

Greenbalance intygar att denna Ekologisk Blåbärsfröolja (100%) är tillverkad helt och hållet av råvaror som inte innehåller något av följande som är uppförda i bilagorna till konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter av vilda djur och växter (CITES).

Säkerhet & Förvaring

Säkerhetsinstruktioner

Produkten bör ej användas av gravida eller ammande. Förvara utom räckhåll för barn.

Observera att denna produkt kan interagera med vissa mediciner och psykotropa läkemedel. För mer information vänligen kontakta din läkare eller apotekspersonal. Detta innehåll tjänar uteslutande för informations- och utbildningsändamål och ersätter under inga omständigheter medicinsk rådgivning från läkare eller apotekspersonal.

Förvaring

Efter öppning har oljan ett bäst före datum på cirka 6 månader.
Undvik direkt solljus och värme för bästa hållbarhet. Förvara stående för att undvika spill.

2 recensioner av Ekologisk Blåbärsfröolja (100%)

  1. Jennifer (verifierad ägare)

  2. Kristiina (verifierad ägare)

    Så bra!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *